سیگنال‌های مثبت، اما ضعیف در بازار پتروشیمی

عکس: آکو سالمی

گروه بورس کالا- کتایون دارابی: رینگ پتروشیمی‌روز گذشته شاهد رقابت کارگزاران برای خرید محصولاتی همچون پلی پروپیلن، ۷۲۴۰، EX۵ و سودکاستیک بود.

به گفته فعالان بازار، با وجود اینکه محدودیت‌ها همچنان در بورس کالا ادامه دارد، اما اطمینان خریداران از به کف رسیدن قیمت‌ها سبب شده است تا نگرانی آنها از ضررهای احتمالی کاهش یابد، به همین دلیل روز گذشته نیز اکثر خریداران رینگ پتروشیمی‌به شروع تحرکات اندک در بازار دلخوش بوده و پایان ماه رمضان را آغاز کار بازار عنوان می‌کنند. با این حال دراین روز مانند روزهای اخیر محدودیت خرید هر کارگزاری ۱۰۰۰ تن رعایت شد و به این ترتیب محصولاتی که سقف قیمت را تجربه کردند به دستور ناظر تالار تسهیم به نسبت شدند. بیشتر آگاهان بازار معتقدند؛ در حال حاضر تقاضا برای خرید محصولات پتروشیمی‌در بازار وجود دارد و خریداران مایل هستند بارهای بیشتری خریداری کنند، اما با توجه به اعمال محدودیت‌های فراوان در رینگ پتروشیمی‌اجازه خرید بیشتر به آنها داده نمی‌شود.

البته به عقیده آگاهان بازار، همچنان بازار محصولات شیمیایی آرام است و تقاضا برای خرید آنها متعادل به نظر می‌رسد. گفته می‌شود روز گذشته بازار داخلی نیز با تحرک روبه‌رو شده و نرخ برخی از محصولات پلیمری افزایش یافته است.

با این حال فعالان بازار به پایین بودن موجودی‌های بازار اشاره می‌کنند و می‌گویند: ترس از ریزش قیمت‌ها در بازار پتروشیمی‌و روند نزولی این بازار طی ماه‌های گذشته سبب شد تا بیشتر تاجران اقدام به فروش محصولات خود کنند، به همین دلیل در حال حاضر زمینه بارها در حوزه پتروشیمی‌کم است.

البته برخی از کارشناسان بازار پتروشیمی ‌پیش‌بینی می‌کنند اگر اتفاق تازه‌ای در بازار پلیمری‌ها رقم نخورد و قیمت‌ها بر همین منوال باقی بماند، می‌توان به تحرکات بیشتر در پایان ماه رمضان دلخوش کرد. با این حال برخی دیگر از فعالان بازار و بورس به شروع تحرکات در دو روز اخیر اشاره می‌کنند و معتقدند نرخ کلیه محصولات در حال حاضر به کف رسیده است و انتظار می‌رود دیگر خریداران با ضرر مواجه نشوند و شاهد سود در ماه‌های آتی نیز باشند.

در این روز همچنین پیش از عرضه رینگ پتروشیمی‌دومین محموله نفت خام سنگین صادراتی با قیمت ۱۱۳ هزار دلار و ۸۷ سنت در تالار کیش عرضه شد، اما معامله انجام نشد. عدم توافق عرضه کننده و خریداران در این روز مانند اولین عرضه نفت خام تنها دلیل معامله نشدن این کالا عنوان شده است. نخستین محموله نفت خام نیز ۲۲ تیرماه با قیمت۱۱۲ دلار و ۶۵ سنت برروی تابلوی بورس ثبت شد؛ اما این معامله نیز به دلیل اختلاف ۲ دلاری برسر قیمت انجام نشد.

در این روز نیز شرکت ملی نفت، ۶۰۰ هزار بشکه نفت خام سنگین را با قیمت ۱۱۳ دلار و ۸۷ سنت به اضافه پریمیوم ۸۵ سنت عرضه کرد که برای خرید آن ۳ تقاضا درتابلو معاملات ثبت شد. رقابت خریداران تا ۱۱۰ دلار و ۷۲ سنت ادامه یافت؛ اما باز هم دو طرف به توافق نهایی نرسیدند تا این محموله هفته آینده بار دیگر در تالار بین‌المللی کیش عرضه شود.