حجم مبادلات بازار آتی دوباره بالای یک تریلیون ریال شد
تصویر شفاف از آینده بازار آتی بورس کالا
گروه بورس کالا - سردار خالدی: قیمت سکه در بازار نقدی به دلیل کاهش نرخ رسمی ارز تغییر محسوسی نداشت، اما در بازار آتی با وجود افت قیمتها در پایان هفته، متناسب با حرکت اونس طلا در بازارهای جهانی با افت و خیز روبهرو بود، این در حالی است که حجم مبادلات بازار آتی همچنان بالای یک تریلیون ریال است تا امیدواریها نسبت به آینده این بازار و اطمینان نسبت به آن بیشتر شود.
قیمت طلا طی هفته گذشته برخلاف هفته ماقبل با سیر حرکتی متفاوت و پرهیجانی دنبال شد.
مبادلات طلا از ابتدای هفته تا روز چهارشنبه با نوسانات رو به بالایی دنبال شد، اما پس از اظهارات رییس کمیته سیاستگذاری بانک مرکزی ایالاتمتحده مبنی بر ایجاد محرکهای مالی و راههای ارائه آسان ترشدن ورود پول، بازارهای ارز با واکنش منفی روبهرو شدند و قیمت دلار افت کرد، به دلیل همین موضوع و ریسکپذیری بالا در بازارهای مالی، سرمایهگذاران ترجیح دادند تقاضاهایشان را در بازار طلا بالا برده و نرخ این محصول را به رکورد جدیدی برسانند، به طوری که قیمت هر اونس طلا تا سطح یکهزار و 587 دلار نیز رسید، اما علاوه بر موضوع نگرانیهای مربوط به مشکلات اقتصادی ایالاتمتحده، بدهی دولتهای اروپایی باعث شده برخی از ارزهای معتبر همچون یورو با تزلزل روبهرو شوند که همین عامل توانسته بازار طلا و نفت را تحتتاثیر قرار دهد. البته برای چشمانداز طلا در بازار همچنان افتوخیزها پیشبینی میشود، زیرا نسبت به آینده اقتصادی ایالاتمتحده و اروپا سند مشخص و مطلوبی در دست نیست.
بازار داخلی نیز در مبادلات هفته گذشته روایت متفاوتی داشت، به طوری که در حالی در بازار نقدی قیمتها زیاد تغییر نکرد که بازار آتی همگام با حرکت اونس طلا در بازارهای جهانی تغییر کرد، به طوری که همپای نوسانات جهانی افت و خیز داشت، اما در مجموع طی هفته منتهی به 23 تیرماه با احتساب مبادلات روز پنج شنبه، در بازار آتی بورس کالای ایران 27 هزار و 709 قرارداد به ارزش یک تریلیون و 300 میلیارد و 315 میلیون و 120 هزار ریال معامله شد که نسبت به هفته ماقبل از لحاظ حجم و ارزش با رشد همراه بود.
مبادلات سکههای مبادلاتی تیرماه یک هزار و ۴۸۷ قرارداد به ارزش ۶۳ میلیارد و ۴۰۵ میلیون و ۸۲۰ هزار ریال بود که کمترین حجم و ارزش مبادلاتی داشت. همچنین مبادلات سکههای شهریورماه با ۴ هزار و ۷۹۴ قرارداد به ارزش ۲۱۳ میلیارد و ۴۳۵ میلیون و ۷۰ هزار ریال دنبال شد. این درحالی بود که برای سکههای تحویل آبانماه ۸ هزار و ۳۷۳ قرارداد به ارزش ۳۸۸ میلیارد و ۷۷۹ میلیون و ۷۴۰ هزار ریال دادوستد شد. همچنین بیشترین حجم مبادلات مربوط به سکههای دیماه بود که ۱۳ هزار و ۵۵ قرارداد به ارزش ۶۳۴ میلیارد و ۶۹۴ میلیون و ۴۹۰ هزار ریال دادوستد شد.
براساس گفته هاشمیان رییس بورس کالای ایران از زمان آغاز معاملات تاکنون بیش از 4 میلیون و 500 هزار قطعه سکه در این بورس معامله شده که به نظر آمار جالبی میآید و نشان از پتانسیل بالای این بازار برای تصویر روشن و شفاف از دورنمای آینده دارد.
به گفته رییس بورس کالای ایران، بورس اطلاعاتی در اختیار سرمایهگذار قرار میدهد که هیچ آماری حتی بانک مرکزی نمیتواند آن را در اختیار دولت قرار دهد. به نظر میآید که گفتههای هاشمیان درباره بازار آتی بورس کالای ایران تا حدودی میتواند توصیف مناسبی از وضعیت حال این بازار باشد؛ زیرا روند حجمی مبادلات همچنان با شیب رو به بالایی در حرکت است و سرمایهگذاران نیز نسبت به این بازار با شوق و ذوق بیشتری سرمایهگذاری میکنند.
البته نکتهای که در میان صحبتهای رییس بورس کالای ایران باید گفت این است که نوسانات ناشی از نوسان نرخ ارز ، برخی از سیاستهای پولی بانک مرکزی و سیاستهای مالیاتی سازمان امور مالیات کشور مبنی بر اخذ مالیات از سکه باعث شده بیشترین تلاطمها را نیز بازار طی چهار ماهه ابتدایی سالجاری تجربه کند.
روند قیمتی بازار از روز شنبه تا روز چهارشنبه هر چند نوسانی بود، اما در پایان چهارشنبه به صورت کاهشی ثبت شد. سکه تیرماه ۷ هزار و ۷۳۵ تومان و ۸ ریال ارزان شد. سکه مبادلاتی شهریورماه ۱۴ هزار و ۱۳۱ تومان و ۳ ریال پایین آمد. سکه مبادلاتی آبانماه ۱۸ هزار و ۳۶۲ تومان پایین آمد. این در شرایطی بود که سکههای مبادلاتی دیماه ۱۹ هزار و ۹۱ تومان و ۷ ریال افت قیمت پیدا کرد. البته در روز پنجشنبه روند قیمتها به تاثیر از رکوردشکنی قیمت هر اونس طلا به گونه دیگری بود؛ به طوری که قیمتها رشد داشت، اما به دلیل درج نشدن قیمت تسویه در این روز، تنها محدوده قیمتی مبادلات محاسبه شده است.
سکه تیرماه در محدوده 426 هزار تومان با نوسان روبهرو شد.
سکه مبادلاتی شهریورماه در محدوده ۴۴۶ هزار تومان تا ۴۴۹ هزار تومان بود. همچنین سکه آبانماه در محدوده ۴۶۹ هزار تومان تا ۴۷۳ هزار تومان بود. سکه مبادلاتی دیماه نیز در محدوده قیمتی ۴۸۹ هزار تومان تا ۴۹۱ هزار تومان در نوسان بود.
ارسال نظر