گروه بورس کالا - قیمت سکه در بازارهای داخلی با کاهش روبه‌رو شد. با وجود بالا بودن سطح قیمت طلا در بازارهای جهانی، سکه طرح جدید در بازار نقدی به 427 هزار تومان رسید این در شرایطی بود که سکه تحویلی تیرماه به پایین‌تر از این نرخ رسید و با 426 هزار تومان هم معامله شد، این در حالی بود که قیمت سکه مبادلاتی تیرماه به 429 هزار تومان هم رسید.

همچنین دادوستد سکه مبادلاتی شهریورماه در محدوده قیمتی ۴۴۲ هزار تومان تا ۴۵۱ هزار تومان بود، البته کاهش قیمت سکه در قراردادهای این موعد مبادلاتی نسبت به آغاز معاملات در همین روز به ۸ هزار تومان رسید. مبادلات سکه آبان‌ماه نیز در محدوده ۴۶۱ هزار تومان تا ۴۷۱ هزار تومان نوسان داشت، اما کاهش قیمت سکه این قرارداد نسبت به ابتدای معاملات نزدیک ۱۲ هزار تومان بود. افت ۱۳ هزار تومانی سکه مبادلاتی دی‌ماه نیز محدوده قیمتی این قرارداد را به ۴۸۰ تا ۴۹۱ هزار تومان رساند.
در همین حال فرزان سهرابی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس در خصوص وضعیت قیمت سکه در بازار آتی با توجه به افزایش حدود 50 دلاری قیمت هر اونس طلای جهانی و دلار، اظهار کرد: بر اساس قیمت حال حاضر هر اونس طلا 1543 و دلار 1145 تومان، قیمت سکه بدون حق ضرب و با احتساب حدود 17 هزار تومان مالیات، 432 هزار تومان می‌شود که با احتساب عرضه سکه در بانک ملی به قیمت 425 هزار تومان اختلاف بازار داخل و جهانی 7 هزار تومان است.
کارشناس معاملات آتی بورس کالا با اشاره به اینکه عرضه سکه به زیر قیمت واقعی در بانک ملی روی قیمت‌های بورس نیز تاثیر گذاشته است، تصریح کرد: در صورتی که روند صعودی هر اونس طلا در بازارهای جهانی در هفته جاری به ۱۵۶۰ دلار برسد، قیمت سکه نیز حدود ۱۰ هزار تومان رشد می‌کند. سهرابی در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به اینکه سکه زیر قیمت واقعی باعث افزایش تعداد قرارداد‌های معاملات آتی شده، گفت: اختلاف قیمتی که برای قیمت سکه با نرخ واقعی آن وجود دارد، تاثیری در میزان و تعداد قراردادها نداشته است. وی در پایان گفت: این امکان وجود دارد بانک مرکزی همانند زمانی که مالیات ۴ درصد را اعمال کرد با عملکرد وارونه نسبت به حرکت اونس جهانی، بازار را کنترل کند.