ورود ۹۸۳ هزار تن شمش فولاد در بهار امسال
در بهار امسال ۹۸۳ هزار و ۲۰۰ تن شمش فولاد به کشور وارد شد که در مقایسه با سال گذشته ۳۹/۱۲ درصد رشد داشت در همین حال ارزش شمش وارد شده به کشور نیز معادل ۶۷ میلیون دلار بود که حاکی از رشد ۸۶/۴۹ درصدی ارزش واردات شمش به کشور است.
در بهار امسال ۹۸۳ هزار و ۲۰۰ تن شمش فولاد به کشور وارد شد که در مقایسه با سال گذشته ۳۹/۱۲ درصد رشد داشت در همین حال ارزش شمش وارد شده به کشور نیز معادل ۶۷ میلیون دلار بود که حاکی از رشد ۸۶/۴۹ درصدی ارزش واردات شمش به کشور است.
میزان واردات شمش در بهار در حالی با رشد مواجه شده که به لحاظ نیاز بازار با توجه به واردات 5 میلیون تنی سال گذشته اندک به نظر میرسد و باید تا پایان سال این میزان کسری جبران شود. با وجود آنکه میزان تعرفه واردات شمش صفر است، اما واردات شمش به دلیل مشکلات بازگشایی اعتبارات بانکی و غیره مشکل شده است. در همین حال کشورهای صادرکننده نیز به محض دریافت سیگنالی مبنی بر ورود خریداران ایرانی به بازار قیمتهای پیشنهادی خود را افزایش میدهند و به طور معمول قیمت پیشنهادی به ایران بالاتر از قیمتهای پیشنهادی به منطقه است. در حال حاضر نیز به دلیل بالا بودن قیمت شمش وارداتی به کشور و بالا رفتن هزینههای تولید و تبدیل آن به محصولات میانی نظیر میلگرد با توجه به هدفمندی یارانهها، تولیدکنندگان تمایل چندانی به واردات شمش نداشته و رکود بازار میلگرد و به کف رسیدن قیمت این محصول نیز از جمله عواملی بوده که در پایین آمدن میزان شمش وارد شده نسبت به نیاز بازار و کاهش ثبت سفارش آن نقش داشته است. در همین حال میزان میلگرد وارد شده به کشور طی بهار امسال معادل 302 هزار تن به ارزش 211 میلیون دلار بود. در همین حال پایین بودن قیمت میلگرد
نسبت به بازار جهانی باعث شده تا انگیزه تجار برای واردات کاهش یابد و گرچه طی بهار سالجاری میزان واردات میلگرد نسبت به بهار سال گذشته با افزایش همراه بوده، اما این میزان واردات به دلیل پایین بودن سطح بازار داخلی نسبت به جهانی نسبت به نیاز بازار داخل اندک بوده و این موضوع تا جایی پیش رفته که دولت به طور ضمنی با رشد قیمت آهنآلات، به منظور متعادلسازی بازار آهن تا ماه رمضان موافقت کند گر چه آزادسازی قیمتها هم نتوانسته در بازار تحرکی ایجاد کند و تنها بازار تیرآهن آن هم به دلیل محدود بودن تولیدکنندگان و تجار این بازار از تحرک برخوردار بوده و مبادلات آن صورت میگیرد، اما در بازار میلگرد و سایر محصولات فولادی به دلیل رکود و کند شدن اجرای پروژههای عمرانی ترمیمسازی بازار زمان بر خواهد بود.
به هر حال در ماه رمضان همواره بازارها به خصوص در منطقه خاورمیانه با رکود نسبی همراه هستند و از این رو دولت میکوشد تا قبل از ماه رمضان با ترمیمسازی بازار فضا را برای فعالیت بعد از ماه رمضان هموار کند. از این رو به بورس کالا به عنوان مرجع رسمی قیمت آهنآلات نیز اجازه داده شده تا در راستای بهبود بازار ضمن بررسی شرایط با رشد قیمت تا یک سطح منطقی موافق شود و در مواقعی حتی به کارگزاران نیز در صورت رعایت سقف قیمتها اجازه رقابت داده شود؛ گرچه این آزادی صد در صد نیست، اما با تعادلسازی بازار داخلی و بازار جهانی و رعایت فاصله منطقی بین قیمتها در بورس و بازار، رکود از بازار خارج میشود.
ارسال نظر