افزایش رکود و نزدیکی به ماه رمضان سبب شد
کاهش سطح انتظارات برای بهبود بازار فولاد
گروه بورس کالا - اگر چه بازار جهانی فولاد طی هفته گذشته نوسان داشت، اما بازار داخلی به دلیل افزایش رکود همچنان بیرمق است و پیشبینیها را برای کارشناسان این حوزه سختتر میکند. این در حالی است که ماه رمضان نیز در پیش است و نمیتوان آینده بازار فولاد را به درستی ارزیابی کرد. از این رو مرکز خدمات فولاد ایران در گزارشی به بررسی بازار فولاد طی هفته گذشته پرداخته است که مشروح آن در پی میآید. رشد بیلت LME به بالای ۶۰۰ دلار
هفته گذشته قیمت قراردادهای بیلت بورس لندن برای اولین بار از ماه آوریل تاکنون به بالای ۶۰۰ دلار رسید، چون ظاهرا موجودی کم است. بهرغم اینکه حجم خریدهای قبل از ماه رمضان از سیآیاس ناامیدکننده بود، قیمت بیلت صادراتی ثابت مانده و امید است تا اواسط جولای افزایش یابد. از اوایل جولای قیمت بیلت دریای سیاه در حدود ۶۵۰ تا ۶۶۰ دلار فوب ثابت مانده است.
بیلت سایز ۱۲۵ میلیمتر سیآیاس هفته گذشته کاهش یافته به ۶۷۵ دلار فوب رسید. چون بعید است قیمت قراضه کاهش یابد شاید تولیدکنندگان سیآیاس موفق شوند قیمت بیلت را بالا ببرند. فعالان بازار احتمال میدهند اواسط جولای قیمت بیلت سیآیاس در نتیجه افزایش خریدها ۱۵ تا ۲۰ دلار بالا برود، ولی احتمالا این افزایش قیمت ماندگار نیست.قیمت پیشنهادی بیلت صادراتی ترکیه به ۶۸۰ تا ۶۹۰ دلار فوب افزایش یافت. اوکراینیها به ترکیه ۷۶۵ تا ۷۷۰ دلار هر تن سیانداف پیشنهاد دادهاند که طی یک هفته ۵ تا ۱۰ دلار در هر تن پایین آمده است. بازار واردات بیلت جنوب شرق آسیا در سکوت بود و حجم معاملات بسیار محدود. قیمت پیشنهادی بیلت کره حدود ۶۸۰ دلار سیافآر فیلیپین و محصول روسیه ۶۷۵ دلار سیافآر جنوب شرق آسیا ثبت شد. بازار خاور دور ثبات داشت و عرضهکنندهها عجلهای در کاهش قیمت نشان ندادند. قیمت بیلت سیآیاس در ۶۶۰ دلار فوب ثابت مانده، ولی با توجه به فصل بارانهای موسمی شاید ثابت نگه داشتن قیمت دشوار باشد. از طرفی بیلت ژاپن ۵۰ دلار ارزانتر به خاور دور عرضه میشود. در چین قیمت بیلت ۸ دلار بهبود داشت قیمت فعلی سایز۱۵۰ میلیمتر ۶۴۷ دلار با ۱۷ درصد مالیات بر ارزش افزوده است، ولی آینده بازار معلوم نیست.
به نظر فعالان بازار، موجودی بیلت در کشورهای مسلمان کم است و برای تامین تقاضای پس از ماه رمضان کافی نیست، از این رو احتمال آن میرود موجی از افزایش خریدها در راه باشد.
بازار رو به پایین بیلت در ایران
هفته گذشته بیلت بازار آرام و رو به تنزلی را پشت سر گذاشت. روز شنبه قیمت بیلت سایز ۱۵۰ میلیمتر در انزلی روی تریلی هر کیلو تا ۷۶۸ تومان هم گفته شد، ولی به علت آنکه تقاضا پایین بود و بازار مقاطع رو به تنزل، طبعا قیمت بیلت هم تا پایان هفته روند رو به پایینی را در پیش گرفت.
روز پنجشنبه بیلت سایز ۱۵۰ میلیمتر را ۷۵۸ تا ۷۶۰ تومان هر کیلو در انزلی قیمت میدادند. فروشندگان بیلت با احتیاط کالا عرضه میکنند و خریداران این کالا با صبر. فروشندگان بیلت از جایگزینی کالا مطمئن نیستند چون به علت محدودیتهای وارداتی و تفاوت قیمت بازار ایران و قیمت تمام شده وارداتی تمایل واردات بسیار محدود است، ولی رکود سنگین حاکم بر بازار مقاطع باعث شده تا خریداران نسبت به تقاضای خود با احتیاط پیش بروند. قیمتهای عرضهکنندگان خارجی به ایران تغییر نکرده است، در حالی که انتظار میرود حداقل تا ۱۰ دلار دیگر کاهش یافته و به ۶۶۵ تا ۶۷۰ دلار سیافآر بندر انزلی برسد.
سیاست صبر و انتظار در خاورمیانه
هفته گذشته تقاضای میلگرد در بازار داخلی ترکیه افزایش یافت و قیمت را ۱۲دلار بالا برده و به ۸۶۳ تا ۹۰۰ دلار رساند. همچنین تقاضای صادراتی نیز رشد داشته است. قیمت پیشنهادی میلگرد صادراتی ترکیه ۷۱۰ تا ۷۲۰ دلار فوب است، در حالی که هفتههای قبل ۷۰۵ دلار فوب بود. در همین حال تقاضای عراق و سوریه بالا رفته بود. میلگرد ترکیه ۷۲۰ تا ۷۲۵ دلار هر تن سیانداف امارات بود. در کل اکثر خریداران در خاورمیانه سیاست انتظار را در پیش گرفتهاند و بر این باورند قیمتها پایین خواهد آمد. برخی از خریداران نیز به دلیل نوسان نرخ ارز وارد بازار خرید نشدهاند.
در بازار صادرات سیآیاس تقاضا پایین است و تخفیفهای مداوم عرضهکنندهها به بهبود تقاضا کمک نکرده است. برخی یک هفته ۱۰ تا ۳۵ دلار قیمت را پایین آوردند تا مورد قبول خریداران قرار گیرد. میلگرد صادراتی اسپانیا ۵۱۰ تا ۵۲۰ یورو هر تن فوب است و در بازار داخلی افزایش قیمتها متوقف شده است. بازار انگلیس تحت فشار بود، ولی تولیدکنندهها به دنبال بالا بردن قیمت بودند و در ایتالیا روند قیمتها نزولی بود. میلگرد ۵ تا ۱۰ یورو ارزانتر شد و به ۲۹۵ تا ۳۰۵ یورو رسید.
در چین قیمت میلگرد صعودی بود چه در بازار نقدی چه بازار فیوچرز. قیمت نقدی به ۷۲۴ تا ۷۲۹ دلار با مالیات ارزش افزوده رسیده است. البته هنوز تقاضای نهایی راکد است. تمایل به خرید در جنوب شرق آسیا نیمه دوم جولای کم میشود چون ساختوساز در فصل بارانهای موسمی کاهش مییابد.
رکود در بازار مقاطع ایران
مقاطع هفته را با رکود آغاز کرد. از روز شنبه میلگرد و تیرآهن با افت قیمت روبهرو بود، ولی نبشی و ناودانی با افزایش هر کیلو ۵ تومان روبهرو شد. روند افت قیمت میلگرد تا پایان هفته ادامه یافت، اما تیرآهن کمی تعدیل شد. نبشی و ناودانی هم عملا در طول هفته ثابت ماندند. ثبات قیمت نبشی و ناودانی ناشی از محدودیت شدید عرضه این کالاها است. واردات نبشی عملا به صفر رسیده و حجم واردات ناودانی هم بهطور متوسط در ماههای اخیر حدود ۱۰ هزار تن در هر ماه بوده است. عرضه تیرآهن هم به علت اینکه از طرف ذوبآهن اصفهان کنترل میشود با نوسان قیمت زیاد همراه نیست گویی که در خرداد ماه ذوبآهن بیش از ۱۰۰ هزار تن میلگرد در بورس فروخته که در تیر و مرداد تحویل خواهد شد. اگر وضعیت تقاضا به همین شکل باشد با توجه به اینکه قیمت این کالا به سقف خود رسیده باید در انتظار کاهش قیمت آن بود، اما در مورد میلگرد بهعلت آنکه عرضهکنندگان آن متفاوت هستند رقابت در بازار چه از سوی کارخانهها یا سفته بازها شدید است. بهرغم آنکه قیمت این کالا به کف خود نزدیک شده، اما رقابت شدید عرضهکنندهها همراه با رکود حاکم بر بازار اجازه افزایش قیمت این کالا را نمیدهد.
روند نزولی قیمت ورق در دنیا
هفته گذشته بازار ورق در اکثر نقاط جهان نزولی بود. در آمریکا قیمت نقدی ورق گرم ۷۳۰ تا ۷۵۰ دلار هر شورت تن بود و در ثباتی موقت پس از تعطیلات روز استقلال است. در اروپا برای جلوگیری از قدرت یافتن بازار واردات، قیمتها توسط کارخانهها نزولی است.
قیمت پیشنهادی ورق گرم اوکراین به ترکیه ۷۱۰ تا ۷۲۰ دلار سیافآر بود که نسبت به ماه قبل تا ۲۰ دلار افت داشته است. ورق گرم تولید داخل ۷۴۰ تا ۷۶۰ دلار است و ترکیهایها در بازار واردات خیلی فعال نبودند. به نظر فعالان بازار افت قیمت بیشتر بعید است.
در بازار داخلی ترکیه موجودی کم است و بسیاری انتظار دارند تقاضا به زودی افزایش یابد. انتظار میرود روسیه در ۷۲۵ تا ۷۳۰ دلار سیافآر پیشنهاد دهد. البته این قیمتها رقابتی نیست و باید کاهش یابد، انتظار میرود قیمت صادراتی سیآیاس تا ۲۰ دلار کاهش یابد ولی بعید است باز هم مورد استقبال خاورمیانه و شمال آفریقا قرار گیرد. روسها توانستهاند در ۶۸۵ تا ۷۱۰ دلار سیافآر معامله کنند. در چین نبود تقاضا موجب شد کارخانهها حاضر شوند تا ۱۶ دلار نیز برای خرید در تناژ بالا تخفیف بدهند. در بازار نقدی ۷۲۶ تا ۷۴۰ دلار شنیده شد.
قیمت عرضه ورق گرم ژاپن به جنوب شرق آسیا ۷۰۰ دلار فوب است. برخی از ژاپنیها بهرغم تقاضای پایین چین ترجیح دادند قیمت ورق گرم صادراتی را در ۸۰۰ دلار فوب نگه دارند. در بازار داخلی کره قیمت ورق گرم ۹ دلار افت داشت. ورق گرم تایوان به خریداران آسیایی ۶۹۵ تا ۷۰۰ دلار فوب فروخته شده است.
قیمت پیشنهادی میلگرد وارداتی در امارات تا ۱۰ دلار افت داشت. ورق گرم خاورمیانه ۷۲۰ تا ۷۳۰ دلار و خاوردور ۷۰۰ تا ۷۲۰ دلار سیافآر بود. در عربستان ورق گرم ۸۰۰ دلار شنیده شد و امکان تخفیف وجود داشت.
احتمال کاهش قیمت ورق در ایران
ورق در هفته گذشته بازار راکدی داشت. موجودی ورق گالوانیزه در بازار محدود است بهخصوص برای بعضی از سایزها مثل ضخامت ۵۰/۰ و ۶۰/۰ و یک میلیمتر، به همین دلیل قیمت این کالا رو به بالا است. ورق روغنی بازار بسیار آرامی داشت بهرغم آنکه حجم موجودی این کالا پایین است، اما به علت پایین بودن تقاضا قیمتها نوسانی ندارد. از سوی دیگر انتظار آن میرود که فروشندگان خارجی بهخصوص قزاقها قیمتهای خود را بین ۲۰ تا ۵۰ دلار هر تن پایین بیاورند. ورق سرد محصول قزاق که هفته گذشته با ۲۰ تومان کاهش هر کیلو روبهرو شده بود، همچنان در قیمت هر کیلو ۹۳۰ تومان یا کمی پایینتر در انزلی پیشنهاد میشود.
انواع ورقهای مبارکه هم در بازار موجود است، ولی تقاضا بسیار محدود است ضمن آنکه فروشهای مبارکه که در اردیبهشت و خرداد امسال در بورس صورت گرفته در ماه مرداد و شهریور که مصادف با تعطیلی کارخانهها است به بازار خواهد آمد. طبعا انتظار افزایش قیمت برای این کالا بعید است، اما در مورد ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر از اول هفته رو به تنزل بود ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر که اول هفته ۸۷۷ تومان در انزلی معامله میشد در پایان هفته تا ۸۷۰ تومان هم اعلام شد. قیمتهای محصولات کاویان و اکسین نوسان جدی نداشت فقط در مورد بعضی از سایزها تا ۱۰ تومان پایینتر هم گفته میشد که ناشی از رکود تقاضا است. ضخامتهای ۵/۲ تا ۱۵ میلیمتر مبارکه که بهعلت عرضه زیاد کارخانه در هفته قبل با افت قیمت روبهرو شده بود در این هفته بین ۱۰ تا ۳۰ تومان افزایش یافت، اما در مجموع قیمت کالای مبارکه به حدود ۱۰ روز قبل بازگشت و عملا بازار تغییر محسوسی نشان نداد. ورق گالوانیزه محصول قزاق ۹۸۰ تا ۱۰۰۰ دلار، ورق سرد ۷۹۰ دلار و ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر تا ۷۵۰ دلار تحویل بنادر شمالی ایران پیشنهاد شده است.
رشد اندک قیمت قراضه
قیمت قراضه به آرامی رو به بالا بود. هفته گذشته خریداران ترکیه افزایش یافت. خرید قراضه اروپا نیز در ترکیه شدت گرفت. قراضه ۸۰-۲۰ انگلیس ۴۶۴ دلار شنیده شد. همین خلوص آمریکا ۴۶۶ دلار معامله شد. قیمت پیشنهادی آمریکا ۴۷۵ دلار و آ۳ سیآیاس ۴۵۵ تا ۴۶۰ دلار سیافآر و ثابت بود. قیمتهای پایین اروپا قیمت معامله قراضه آمریکا را پایین کشانده است. در بازار داخلی آمریکا قراضه خرد شده یک دلار هر تن رشد کرد به ۴۵۷ دلار رسید. در جنوب اروپا قیمت قراضه ثابت بود در ایتالیا از سایر کشورها بالاتر و قراضه خرد شده ۳۲۰ تا ۳۵۵ یورو در هر تن است. به نظر فعالان بازار قیمت قراضه چند هفتهای در این سطوح باقی میماند و شاید تا پایان جولای که تجار ترکیهای برای رفع نیاز پس از ماه رمضان وارد بازار شوند، بالا برود.
ارسال نظر