تولیدکنندگان فولاد خواستار شدند
تدوین برنامه درازمدت برای صنایع
گروه بنگاهها- زهرا مسافر: اعضای هیاتمدیره انجمن فولاد پس از گذشت یک سال از آخرین نشست خبری با رسانهها دیروز با حضور در محل این انجمن با تاکید بر لزوم پیشرفت بخش صنعت، برنامهریزی درازمدت دولت در برخورد با این بخش را برای دستیابی به تولیدی پایدار خواستار شدند. حمیدرضا طاهریزاده، نایبرییس انجمن فولاد با اشاره به تحولات اقتصادی صورت گرفته در کشور طی یک سال و نیم اخیر گفت: مالیات بر ارزش افزوده و رسیدن آن به رقم ۴ درصد در سالجاری، هدفمندی یارانهها و تغییر یکباره نرخ ارز از جمله مهمترین تحولات صورت گرفته در اقتصاد کشور است.
وی افزود: با اجرای طرح هدفمندی یارانهها مسوولان دولتی قولهایی را به تولیدکنندگان دادند مبنی بر اینکه بستههای حمایتی برای بخش صنعت تدوین شده یا اینکه افزایش قیمت انرژی به صورت پلکانی افزایش خواهد یافت که این موارد عملی نشد و فشارها روی تولیدکنندگان وارد شد. نایبرییس انجمن تولیدکنندگان فولاد، با اشاره به رشد ۱۲ درصدی نرخ واقعی ارز اظهار داشت: این مساله باعث شد تا ۹۰ درصد تولیدکنندگان با بدهی ارزی بالایی روبهرو شوند.
وی اجبار تولیدکنندگان فولاد به عرضه محصولات خود در بورس را از دیگر مشکلات این صنعت عنوان کرد و گفت: مسوولان وزارت صنایع از ما خواستند تا محصولاتمان را با قیمتهای تعاملی در بورس عرضه کنیم و در مقابل، قولهایی را به تولیدکنندگان دادند که عملیاتی نشد. طاهریزاده با بیان اینکه تولیدکنندگان همه قوانین موجود را اجرا خواهند کرد، ادامه داد: دولت باید برنامه درازمدتی را برای بخش صنعت تدوین کند تا بر اساس یک برنامه طولانی مدت برای فعالیت خود برنامهریزی کنند.
تعیین بهره بانکی با نرخ بینالمللی
رضا شهرستانی، عضو هیاتمدیره انجمن فولاد نیز در این نشست با بیان اینکه تولیدکنندگان برای دستیابی به تولیدی رقابتی نیازمند تعیین نرخ بهره بانکی مطابق با ارقام بینالمللی هستند، گفت: اگر قرار است قیمت انرژی را به صورت جهانی پرداخت کنیم باید بهره بانکی نیز به صورت بینالمللی پرداخت شود و قانون کار نیز اصلاح شود. وی با بیان اینکه صنعت فولاد بزرگترین مصرف کننده انرژی در کشور است، افزود: دولت در بحث تعرفه واردات، نرخ ارز و قیمت انرژی باید برنامه دراز مدتی را تدوین و به تولیدکنندگان اعلام کند تا صنعتگران نیز طبق آن سیاستگذاری تولید را انجام دهند.
عضو هیاتمدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد تصریح کرد: همانطور که به تولیدکنندگان اعلام شد هر سال یک درصد به نرخ مالیات بر ارزش افزوده اضافه میشود تا به ۸ درصد برسد، در مورد مسائل دیگر نیز باید برنامه چند ساله به صنعتگران ارائه شود.
بازار فولاد به سوی آزادسازی قیمتها سوق داده شود
رسول خلیفه سلطانی، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد نیز با تشریح عملکرد تولیدکنندگان فولاد بخش خصوصی در سال گذشته گفت: در این مدت مصرف فولاد در کشور ۳/۲۲ میلیون تن بود که نسبت به سال ۸۸ رشد ۷ درصدی را نشان میدهد. وی افزود: در سال گذشته تولید فولاد توسط بخش دولتی ۷/۱۱ میلیون تن و توسط بخش خصوصی ۴/۴ میلیون تن بود که به این ترتیب کل تولید فولاد در کشور به ۱۶ میلیون تن رسید.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد، سهم تولید داخل را از کل مصرف فولاد کشور در سال گذشته ۷۰ درصد عنوان کرد و افزود: در سال گذشته حدود ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تن فولاد به کشور وارد شد که حدود ۵ میلیون تن آن به شمش اختصاص دارد.
به گفته وی، سال گذشته تولید فولاد کشور ۱۲ درصد رشد یافته و مصرف واقعی این محصول ۷ درصد افزایش یافته است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: قیمت فولاد داخلی تحت تاثیر نرخهای جهانی است که با اجرای طرح هدفمندی یارانهها و افزایش قیمت انرژی، این مساله به ضرر تولیدکنندگان داخلی است.
وی تاکید کرد: قیمت تمام شده فولاد افزایش یافته، ولی تولیدکنندگان مجبورند محصول خود را با نرخهای جهانی عرضه کنند که به ضرر بخش صنعت است. خلیفه سلطانی ادامه داد: اگر بازار فولاد را به حال خود رها کنند اتفاق بدی نمیافتد و رقابت واقعی بین تولیدکنندگان ایجاد میشود. وی تصریح کرد: در شرایط فعلی از یک طرف بورس قیمت محصولات را کنترل میکند و از طرف دیگر با اجرای طرح هدفمندی یارانهها و همچنین رشد ۱۲ درصدی نرخ ارز در مقطعی از زمان قیمت تمام شده تولید داخل بالا رفته است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد با بیان اینکه وزارت صنایع مجوز تولید فولاد خام به بخش خصوصی نمیدهند، گفت: وقتی یک متقاضی برای دریافت مجوز به وزارت صنایع مراجعه میکند از او تعهد میگیرند که سنگآهن، برق و گاز را خودش تامین کند و علاوه بر این به او میگویند که هیچ وامی پرداخت نخواهد شد.
خلیفه سلطانی تاکید کرد: اگر مجوز تولید شمش برای بخش خصوصی صادر شود و امکانات لازم برای این تولید فراهم باشد حدود ۵ میلیون تن ظرفیت جدید در زمینه شمش فولاد فعال خواهد شد.
وی با اشاره به افزایش ۱۵ درصدی قیمت فولاد طی سال جاری، گفت: حتی این افزایش نیز در شرایط فعلی پاسخگوی هزینه تولید کارخانهها نیست.
کنترل دستوری قیمتها به نفع صنعت نیست
حسن مصیبزاده، عضو هیاتمدیره انجمن فولاد نیز با انتقاد از وضعیت فعلی ناشی از افزایش قیمت انرژی و کنترل دستوری قیمتها برای تولید کنندگان داخلی گفت: در کشورهای حاشیه خلیجفارس گرانترین قیمت هر متر مکعب گاز به ۳۰ تومان میرسد، در حالی که این رقم در ایران که از ذخایر بالای گازی برخوردار است، بسیار بیشتر از اینها است.
وی افزود: در برنامه چهارم ۲۰ درصد حق بیمه کارگران از کارفرما گرفته نمیشد، در حالیکه از ابتدای سال جاری این بخشودگی ۲۰ درصدی برداشته شده و حق بیمه کارفرما نیز افزایش یافته که به ضرر بخش تولید است.
به گفته مصیبزاده، در حال حاضر تولیدکنندگان برای اینکه نسبت به تولید شمش فولاد اقدام کنند باید تعهد دهند که سنگآهن نمیخواهند و در مقابل، با حذف عوارض صادرات سنگآهن خارجیها به راحتی این محصول را از کشور خارج میکنند.
عضو هیاتمدیره انجمن فولاد تصریح کرد: نوسان نرخ ارز نیز ضررهایی را به تولیدکنندگان وارد کرد.
وی افزود: دولت به کارخانههای فولاد دولتی دستور داده تا محصول خود را زیر ۹۰۰ تومان بفروشند و این در شرایطی است که واحدهای دولتی از سنگآهن ارزان قیمت برخوردارند و حتی اگر ضرر کنند باز هم این ضرر متوجه دولت است ولی بخش خصوصی که مواد اولیه خود را از طریق واردات تامین میکند قیمت تولیدش به بالاتر از ۹۰۰ تومان میرسد.
وزارت صنایع از ما تعهد گرفته که برق و سنگآهن نخواهیم
جهانبخش شکری، عضو هیاتمدیره انجمن فولاد نیز در این نشست با انتقاد از تاخیر موجود در راهاندازی صندوق توسعه ملی گفت: با تعطیلی حساب ذخیره ارزی و معطل ماندن صندوق توسعه ملی، اجرای تعدادی از طرحهای فولادی که در طرح آمایش صنعتی مصوب شدهاند با تاخیر در اجرا روبهرو هستند و بیش از یک و نیم سال است که اجرای آنها عقب افتاده است.
وی تصریح کرد: وقتی بخش خصوصی برای دریافت مجوز تولید شمش فولاد به وزارت صنایع مراجعه میکند از ما تعهد میگیرند که در زمینه تامین برق و سنگآهن تضمینی وجود ندارد و این در حالی است که سنگآهن مرغوب ایران توسط چینیها از کشور خارج میشود.
شکری افزود: وزارت صنایع اعلام کرده که مواد اولیه لازم برای تولید فولاد کم است و سهمیهبندی صورت گرفته در حالیکه اگر این اتفاق افتاده باید اجازه دهند ما محصول خود را با قیمت جهانی عرضه کنیم تا بتوانیم از مواد اولیه وارداتی استفاده کنیم.
رشد صنعت فولاد در گرو رقابتی شدن
بهادر احرامیان، عضو هیات مدیره انجمن فولاد نیز با اشاره به رشد تولید فولاد در ترکیه از ۱۴ میلیون تن به ۲۷ میلیون تن گفت: یکی از دلایل رشد این است که هیچ وقت تصمیمات یک شبه در این کشور اتخاذ نشده و تولیدکننده برنامه چند ماه آینده خود را میداند.
وی با بیان اینکه صنعتگران به دنبال حمایت خاص یا عدم پرداخت مالیات یا خرید انرژی ارزان قیمت نیستند، گفت: تنها خواست ما تدوین یک برنامه دراز مدت در کشور است تا بدانیم برچه اساسی برای تولید خود برنامهریزی کنیم.
احرامیان تاکید کرد: اگر قیمتها رقابتی شود و کسی قیمتها را به بورس دیکته نکند، صنعت فولاد رشد خواهد کرد.
ارسال نظر