افزایش نرخ ارز از سوی بانک مرکزی به دنبال داشت
هفته تضادها در بازار آهن
گروه بورس کالا - مبادلات انواع محصولات فولادی در بازارهای جهانی در شرایطی انجام شد که بیشتر محصولات همچون بیلت و مقاطع با تقاضای بالایی روبهرو بود، اما برخی از بازارها همچون قراضه در سکوت سپری شد. در بازارهای داخلی نیز هفته گذشته به دلیل افزایش یکباره نرخ ارز از سوی بانک مرکزی، دادوستد انواع محصولات فولادی رشد قابل توجهی را تجربه کرد. این در حالی است که در ابتدای هفته به دلیل تداوم کنترل در بورس بازار با رکود همراه بود. مرکز خدمات فولادایران به گزارشی دراین باره پرداخته که در پی میآید: تقاضای بیلت بالا است
در بازار داخلی ترکیه قیمت بیلت ۷۱۰ تا ۷۱۵ دلار درب کارخانه بود. همچنان تقاضای داخلی بالا است و عرضه صادراتی کاهش یافته است. بیلت سیای اس ۶۹۰ دلار سی اف آر ترکیه است. اگر کمبود بیلت در ترکیه ادامه یابد، بعید نیست قیمت داخلی به ۷۵۰ دلار برسد در بورس لندن نیز قیمت صعودی بود. انتظار میرود هفته آینده نیز صعودی باشد. متوسط قیمت بیلت در بورس لندن ۱۳ دلار بالا رفت به ۵۸۶ دلار رسید. بیلت دریای سیاه ۲۰ تا ۳۰ دلار رشد داشته از ۷۰۰ دلار فوب عبور کرد. علت اصلی بالا رفتن قیمت، افزایش تقاضای بیلت در ترکیه است.
فراز و نشیب بیلت در بازار داخلی
هفته گذشته، هفته تضادها بود. روز دوشنبه به علت تعطیلی نسبی بازار هیچ خرید و فروشی نمیشد. عرضهکنندگان بیلت به انتظار تحرکی در بازار نشسته بودند. در حالی که خریدارها هیچ تمایلی به خرید نشان نمیدادند. قیمت بیلت سایز ۱۵۰ میلیمتر در انزلی هر کیلو ۷۲۵ تا ۷۳۰ تومان پیشنهاد میشد، ولی معاملهای صورت نگرفت. در روز سهشنبه رکود بازار مقاطع ادامه داشت و همین امر به بیلت اجازه نداد تا شاهد خرید و فروشی باشد. روز چهارشنبه به ناگهان همه چیز به هم ریخت. واردکنندگان بیلت با حدود ۱۰ درصد افزایش نرخ ارز مواجه شدند. از آنجا که واردات بیلت بیشتر متکی به اعتبارات مدت دار است عرضه بیلت به یکباره متوقف شد. توقف معاملات بورس باعث جهش ناگهانی قیمت مقاطع شد. همین امر قیمت بیلت را تحت تاثیر قرار داد. در پایان هفته بیلت سایز ۱۵۰ میلیمتر هر کیلو ۷۸۰ تومان و سایز ۱۲۵ میلیمتر تا ۷۹۰ تومان هر کیلو در بندر انزلی روی تریلی گفته شد. البته معاملات انجام شده در قیمتهای پایینتری انجام میشد، ولی فروشندهها تمایلی به عرضه کالا نداشتند و همه در انتظار ثبات بازار نشسته بودند. تغییر شرایط بازار ایران باعث هجوم تقاضا برای واردات بیلت به سمت فروشندگان خارجی شد. درخواستها در تناژهای بالا بود. همین امر به بالا رفتن قیمت بیلت از طرف عرضهکنندگان انجامید؛ چیزی که آنها نزدیک به ۲ ماه در انتظارش بودند.
میلگرد به ۷۱۰ دلار رسید
دو هفتهای است که در کشورهای اصلی وارد کننده مقاطع از سیای اس تقاضا بالا رفته و قیمت صادرات میلگرد سیای اس را بالا کشانده است. تکمیل موجودیهای قبل از ماه رمضان، تقاضای بالای ترکیه و رشد فصلی تقاضا در برخی کشورهای اروپایی و تقاضای داخلی بالای میلگرد در سیای اس موجب شد تا قیمت میلگرد صادراتی به ۷۱۰ دلار فوب دریای سیاه برسد. اگر در کشورهای اصلی واردکننده میلگرد قیمتهای داخلی در کنار افزایش تقاضا بالا نرود، زمانی که سیاست افزایش موجودی به پایان برسد باید در انتظار کاهش مجدد قیمتهای صادراتی سیای اس بود.بازار ترکیه نسبتا آرام شده تجار قیمت میلگرد خود را به ۹۰۹ تا ۹۱۶ دلار کاهش دادند، ولی قیمت کارخانهها همچنان ۹۳۸ تا ۹۴۱ دلار باقی ماند. انتظار میرود بازار داخلی به دلیل انتخابات آرام باشد، ولی صادرات رونق دارد.در جنوب شرق آسیا تقاضای مقاطع وارداتی همچنان ضعیف بود. چون فصل بارانهای موسمی بر تقاضا اثر میگذارد این روند ادامه خواهد داشت. پس از دو هفته ثبات نسبی، قیمت میلگرد در چین ۸ دلار بالا رفت. در بازار داخلی کره قیمت میلگرد ۹ دلار نسبت به هفته قبل کاهش یافت.قیمت میلگرد در امارات ۵۴ دلار بالا رفت و به ۷۳۵ دلار رسید چون قیمت ترکیه بالاست انتظار میرود باز هم افزایش یابد. در عربستان قیمت داخلی تغییری نداشته و در کل واردات از امارات و قطر نسبت به ترکیه بیشتر شده است.
مقاطع در انتظار تحولات آتی بازار
هفته گذشته قیمت تیرآهن به علت محدودیت از طرف ذوبآهن اصفهان هر روز با افزایش روبهرو بود. در واقع افزایش قیمت تیرآهن به طور متوسط هر روز ۱۰ تا ۲۰ تومان در هر کیلو بود. اما میلگرد روزدوشنبه و سهشنبه با کاهش قیمت روبهرو شد. علت آن عرضه میلگردهای ارزان قیمت خریدهای قبل و مهمتر از آن رکود تقاضا بود. روز چهارشنبه با افزایش قیمت ارز و به دنبال آن توقف معاملات بورس به یکباره قیمتها جهش پیدا کرد و تا ساعت ۲ بعدازظهر کسی فروشنده کالا نبود و بعد از آن متوسط قیمت میلگرد بین هر کیلو ۹۱۰ تا ۹۴۰ تومان پیشنهاد میشد. بسیاری از واسطهها و سرمایهگذاران کوچک ازاین فرصت استفاده کردند و کالاهای خریداری شده خود را به نرخهای پایین که در هفتههای قبل خریداری کرده بودند به بازار روانه کردند همین امر باعث شد تا آخر وقت روز چهارشنبه تنش بازار تا حد زیادی آرام شود از سوی دیگر جهش ناگهانی قیمت که به طور متوسط ۵۰ تومان هر کیلو بود باعث شد تا خیلی از مصرفکنندگان نهایی دست از خرید بکشند این امر به ثبات بازار کمک کرد. دیگر مقاطع در طول هفته گذشته روند صعودی داشت از روز چهارشنبه فروشندگان نبشی و ناودانی هم دست از انجام معامله برداشتند و تا آخر هفته فروشندهای در بازار برای این نوع کالاها نبود.
اکثر تجار مقاطع به قیمت بیلت و عرضههای ذوب آهن در بورس چشم دارند ولی همه اعتقاد دارند که افزایش قیمت به دلیل بالا رفتن تقاضا نیست بلکه علت اصلی عرضه محدود کالا همراه با افزایش قیمت ارز است. پیشبینی میشود هفته آینده قیمتها به ثبات برسد، ولی به علت گران بودن کالاها هر روز تقاضا در بازار کمتر باشد. ادامه این روند میتواند سرمایههای موجود در بخش فولاد را به بخش ارز منتقل کند چون میزان افزایش در قیمتهای فولاد کمتر از نسبت افزایش قیمت ارز است. از سوی دیگر نقدشوندگی فولاد به خصوص با توجه به مشکل نقدینگی در بازار این دیدگاهها را تقویت میکند.
انتخابات و رکود بازار ورق ترکیه
هفته گذشته نزدیک شدن به انتخابات در ترکیه که یکشنبه ۱۲ ژوئن است موجب رکود بازار ورق شد، ولی تقاضای ورق سرد نسبت به ورق گرم بهتر بود. ورق گرم در ترکیه ۷۸۰ تا ۸۰۰ دلار و محصول اوکراین ۷۰۰ تا ۷۲۰ دلار سیافآر است و محصول روسیه ۷۴۰ تا ۷۶۰ دلار
سی اف آر ولی معامله محدود بود. قیمت داخلی ورق سرد ۹۲۰ تا ۹۴۰ دلار و قیمت وارداتی ۸۳۰ تا ۸۸۰ دلار سی اف آر است. نزدیک شدن به فصل تابستان نیز به افت تقاضا در بازار ترکیه کمک کرده است. عدهای براین باورند احتمال افزایش تقاضا در آینده ضعیف است و به نظر برخی موجودی پایین انبارها به رشد خریدها کمک میکند. در سیای اس تولیدکنندهها به دنبال افزایش مجدد قیمت هستند. بسیاری به خرید کشورهای مسلمان قبل از ماه رمضان امید دارند.
قیمت ورق گرم در آمریکا هفته گذشته ۱۱ دلار افت داشت. در شمال اروپا ۶ یورو بالا رفت و در جنوب اروپا ثابت بود. در آلمان قیمت ورق گرم ۶۰۰ یورو درب کارخانه است و قیمت وارداتی انگلیس ۷۹ تا ۸۰ یورو ارزان تر است و بر بازار داخلی فشار آورده است. در بازار داخلی انگلیس ورق گرم ۱۰ پوند افت قیمت داشت.
ورق گرم در چین ۷۴۰ دلار با ۱۷ درصد مالیات است که تغییری نداشت؛ ولی قیمت ورق سرد ۳ تا ۵ دلار کاهش یافت.
در امارات قیمت ورق ثابت بود و ۷۴۰ تا ۷۹۰ دلار سی اف آر عرضه شد. در عربستان قیمت داخلی و وارداتی نزولی بود. قیمت وارداتی ۵ دلار افت داشت به ۷۴۰ تا ۷۵۰ دلار سی اف آر رسید و قیمت داخلی ۸۰۰ دلار شنیده شد.
در مصر افزایش قیمت ورق گرم به بهبود تقاضا کمک نکرد. از اواخر ماه قبل قیمت ورق گرم وارداتی در مصر ۲۰ دلار افزایش یافته به ۷۴۰ تا ۷۶۰ دلار سی اف آر رسید.
رشد قیمت ورق و کاهش خرید
هفته گذشته ورق گالوانیزه ضخامت یک میلیمتر در بازارایران روند صعودی داشت. علت این موضوع آن بود که در طول ۶ ماه گذشته تفاوت قیمت بازارایران با بازار جهانی زیاد بوده است همین مساله از یکسو باعث شده تا واردات به نسبت زیادی کاهش یابد از طرف دیگر تفاوت قیمت ورق سرد با گالوانیزه رغبتی برای تولیدکنندگان گالوانیزه ایجاد نمیکرد. افزایش قیمت ارز به یکباره قیمت ورق گالوانیزه را به مرز کیلویی ۱۴۰۰ تومان رساند. این در حالی بود که بسیاری از فروشندگان به علت ابهام در شرایط عرضه و تقاضای این کالا دست از فروش کشیدند. از آنجا که موجودی ورق گالوانیزه بسیار پایین است و از سوی دیگر تقاضا برای ضخامتهای یک به بالا زیاد است احتمالا رونق بازار گالوانیزه ادامه خواهد داشت؛ اما بعید است که با شرایط موجود قیمت این کالا از مرز ۱۵۰۰ تومان هر کیلو عبور کند.
ارسال نظر