قیمت محصولات آهنی بازارهای داخلی روند کاهش داشت

گروه بورس کالا - مبادلات هفته گذشته بیشتر محصولات فولادی با کاهش قیمت‌ها در بازارهای جهانی و به تبع در بازارهای داخلی دنبال شد، این در حالی است که دادوستد بیلت جهانی به دلیل تقاضای بالا با افزایش نرخ همراه بود. از دلایل اصلی کاهش قیمت‌ها در بازارهای جهانی به کاهش نرخ یورو در برابر دلار و کاهش تقاضاها در برخی از محصولات اشاره شده اما در بازار داخلی نیز روند قیمت‌ها با حالت تعدیل روبه‌رو شد. براساس گفته معامله‌گران هر چند زمزمه کاهش قیمت‌ها در هفته پیش رو وجود دارد اما به نظر این روند کاهشی با شدت کمتری دنبال می‌شود. در این‌باره مرکز خدمات فولاد ایران به وضعیت بازارهای خارجی و داخلی پرداخته که در پی می‌آید: بازار بیلت رو به بالا

بازار بیلت نسبتا رو به بالا بود. قیمت بیلت در ترکیه بین ۶۶۰ تا ۶۷۰ دلار درب کارخانه و در ثبات بود و انتظار می‌رود در دو هفته پیش رو تقاضای بیلت در این کشور بالاتر برود. بیلت وارداتی ۶۶۵ تا ۶۷۰ دلار سی اف آر است که به نظر خریداران ترکیه بالاست.

در بورس لندن قیمت بیلت بالا رفت. قرارداد سه ماهه ۵۴۰ تا ۵۴۱ دلار در هر تن ثبت شد و متوسط قیمت ۵۵۲ دلار در هر تن است. انتظار می‌رود روند صعودی باشد ولی بعید است به ۶۰۰ دلار برسد.

سرانجام امکان رشد قیمت بیلت سی‌آی اس در بنادر دریای خزر نیز مهیا شد. با افزایش خرید ایران قیمت فوب بیلت سی‌آی اس بالا رفت و در بنادر دریای سیاه نیز عرضه‌کننده‌ها دیگر تخفیف نمی‌دهند. در خاور دور قیمت‌های صادراتی سی‌آی اس نسبتا ثابت بوده است. در جنوب شرق آسیا تقاضای بیلت با نزدیک شدن به فصل باران‌های موسمی ‌پایین بود. قیمت بیلت روسیه افزایش یافته و به ۶۵۰ تا ۶۵۵ دلار هر تن فوب رسید. تجار معتقدند محدودیت عرضه بیلت دریای سیاه نه تنها مانع از افت قیمت می‌شود بلکه شاید قیمت را به سطوح قبلی برساند. احتمال رشد شدید قیمت بیلت دریای سیاه طی ماه آینده ضعیف است.

بیلت برزیل ۶۴۰ دلار فوب به آسیا پیشنهاد شده که ثبات داشته است. در چین نیز بازار بیلت به ثبات رسیده تقاضای مقاطع کم بود از این رو فروش بیلت نیز محدود گشت ولی قیمت در طول هفته ثبات داشته ۶۸۱ دلار با ۱۷ درصد مالیات بر ارزش افزوده بود.

زمزمه کاهش قیمت بیلت ایرانی

روز شنبه هفته گذشته بیلت سایز ۱۵۰ میلیمتر در انزلی هر کیلو ۷۰۰, ۷ ریال روی تریلی پیشنهاد می‌شد ولی زمزمه کاهش قیمت‌ها شروع شده بود و خریداری هم نبود. تا پایان هفته روند نزولی قیمت‌ها ادامه داشت تا جایی که روز پنج‌شنبه همین کالا با قیمت ۲۵۰, ۷ ریال معامله شد بعضی معاملات با قیمت ۲۰۰, ۷ ریال هم شنیده شد. کاهش قیمت‌ها به دو دلیل بود:

۱- افت قیمت مقاطع

۲- رسیدن قیمت بیلت به اوج خود در خلال ۱۰ روز اتفاق افتاد در حالی که بازار قدرت جذب ۱۵ درصد افزایش قیمت را در این دوره کوتاه نداشت. ضمن اینکه عدم اطمینان به روند قیمت‌ها باعث شد همه خریداران سیاست صبر و انتظار را در پیش بگیرند این سیاست باعث سرعت گرفتن سقوط قیمت بیلت شد. به نظر می‌رسد قیمت بیلت به کف خود رسیده باشد و احتمال پایین آمدن آن به پایین‌تر از ۷۰۰ تومان بعید است. بیلت سایز ۱۲۵ میلیمتر هم در انزلی تا ۷۳۵ تومان هر کیلو پیشنهاد شد. قیمت بیلت وارداتی از سی‌آی اس تحویل انزلی تا ۶۶۰ دلار هم پیشنهاد شد ولی روند نزولی قیمت‌ها در ایران اشتهای خریداران را کور کرده بود. اکثر دست‌اندرکاران معتقدند قیمت‌ها در هفته آینده به ثبات خواهد رسید.

بازار مقاطع جهانی؛ عرضه محدود و تقاضای بالا

در ترکیه به دلیل عرضه محدود و تقاضای بالا، قیمت میلگرد ۲۵ دلار رشد داشت و به ۸۵۷ دلار رسید. افزایش نرخ دلار نسبت به لیر نیز بر قیمت تاثیر گذاشت. قیمت پیشنهادی فعلی مفتول صادراتی ترکیه ۷۴۰ تا ۷۷۰ دلار فوب است.

در بازار داخلی آمریکا، کارخانه نوکور قیمت میلگرد را ۲۰ دلار کاهش داد. در اکثر نقاط اروپا فعلا کارخانه‌ها از افت قیمت جلوگیری کرده‌اند ولی تقاضا ضعیف است. در شمال اروپا قیمت میلگرد ۶۴۰ تا ۶۵۰ یورو است. در انگلیس کارخانه‌ها قیمت میلگرد را بالا بردند تا هزینه تولید جبران شود و قیمت به ۵۵۵ تا ۵۶۶ یورو رسیده است. در بازار سی‌آی اس هنوز وضعیت میلگرد به ثبات نرسیده ولی مفتول تقاضا دارد. خریداران خاورمیانه هنوز تحت تاثیر تنش‌های سیاسی هستند و در خاور دور نیز مقاطع سی‌آی اس تقاضا ندارد. میلگرد صادراتی برزیل ثابت بود ولی قیمت مفتول آن ۷۰ دلار رشد داشت.

در چین قیمت میلگرد کارخانه‌ها تا ۵ دلار رشد داشته به ۷۶۶ دلار با ۱۷ درصد مالیات بر ارزش افزوده رسید. در بازار نقدی شانگهای قیمت ثابت بود، ولی تقاضا نیست و بازار فیوچرز نیز اندکی افت داشت از این رو احتمال افت قیمت نقدی میلگرد در چین بالاست.

در امارات نیز بازار میلگرد صعودی بود. چون قیمت‌های وارداتی به خصوص از ترکیه بالا رفته. قیمت داخلی با ۵۴ دلار رشد ۷۲۱ تا ۷۳۵ دلار بود و قیمت پیشنهادی ترکیه ۷۰۵ دلار سی اف آر است که معادل ۷۳۵ دلار در بازار داخلی است. در عراق دو هفته اخیر قیمت میلگرد با توجه به افزایش تقاضا ۱۰ تا ۲۵ دلار رشد داشت. قیمت وارداتی نیز ۱۵ دلار افزایش یافت. البته هنوز قیمت داخلی ۵۵ تا ۶۵ دلار از بازار واردات ارزان‌تر است و قدرت رقابت آن بیشتر.

هفته پرالتهاب در بازار مقاطع

مقاطع در بازار ایران هفته را پشت سر گذاشت. از روز شنبه هفته گذشته روند نزولی قیمت‌ها شروع شد. بورس روز یکشنبه هفته گذشته تا ساعت ۴ کالا عرضه نکرد در حالی که فروشنده‌های بزرگ در تهران و اصفهان شروع به پیشنهاد کالا کرده بودند. متوسط قیمت میلگرد روز شنبه هفته گذشته ۹۰۰ تومان بود ولی در پایان هفته به ۸۵۰ تومان رسید. عرضه تعاونی‌ها در تهران و اصفهان به اعضا که بیشتر خریدهای ارزان قیمت ماه‌های قبل بود به بازار سرازیر شد. شتاب عرضه‌کنندگان کوچک برای نقد کردن مقاطع و ترس از افت قیمت بیشتر، سابقه ارزان فروشی را شدت بخشید تا آنجا که روز چهارشنبه هفته گذشته کمتر کسی خریدار بود بعضی فروشنده‌های بزرگ هم که نگران شرایط بازار بودند دست از عرضه کشیدند این امر به کند شدن سقوط قیمت‌ها و توقف آن برای بعضی سایزها منتهی شد، در پایان هفته میانگین قیمت تیرآهن به زیر ۱,۰۰۰ تومان هر کیلو در اصفهان رسید. مقاطع دیگر هم تابع همین روند بود. ناودانی و نبشی تا پایان هفته هر کیلو ۳۰۰ ریال افت قیمت داشت روز پنج‌شنبه همه معتقد بودند قیمت‌ها به کف خود رسیده و باید در هفته آینده به ثبات برسد.

کاهش خرید ورق از سوی بازرگانان ترکیه

هفته گذشته بازرگانان ترکیه‌ای خرید ورق را کاهش دادند. ورق گرم ۷۹۰ تا ۸۱۰ دلار است که نسبت به اول ماه رشد داشته است. ورق گرم اوکراین ۷۱۰ دلار سی اف آر و محصول روس ۷۳۰ تا ۷۳۵ دلار سی اف آر بود. البته فصل رکود تقاضا نزدیک است و برای آنکه تجار فروش داشته باشند باید ۱۰ تا ۱۵ دلار ارزان بدهند وگرنه باید منتظر افت ۵۰ تا ۶۰ دلاری بود. قیمت پیشنهادی ورق گرم صادراتی روسیه طی هفته گذشته ۵ تا ۱۰ دلار در هر تن رشد داشت.

بازار ورق گرم در اروپا نسبتا با ثبات بود. ورق گرم در آلمان ۶۰۰ تا ۶۱۰ یورو در هر تن درب کارخانه معامله شد. کارخانه‌ها در ایتالیا ورق گرم را روی قیمت ۵۶۰ یورو در هر تن درب کارخانه معامله می‌کنند که این امر تقاضای محصولات آلمان را کاهش داده است. پیش از این برخی احتمال می‌دادند اواخر فصل دوم قیمت کاهش یابد ولی حال با توجه به نرخ دلار می‌توان گفت روند رایج بازار ثبات قیمت خواهد بود. بازار واردات نسبت به چند هفته قبل ضعیف‌تر شده ورق گرم ترکیه ۵۷۰ تا ۵۸۵ یورو در هر تن سی اف آر است.

قیمت ورق گرم در بازار نقدی آمریکا نزولی بود و به ۷۷۰ تا ۷۹۰ دلار هر شورت تن، ورق سرد به ۸۷۰ تا ۹۰۰ دلار در هر شورت تن و ورق گالوانیزه به ۹۳۰ تا ۹۸۰ دلار در هر شورت تن رسید. خریداران معتقدند هنوز قیمت‌ها به کف نرسیده و تولید رو به بالاست. هفته گذشته تاکنون قیمت نقدی ورق در آمریکا ۴۰ تا ۶۰ دلار در هر شورت تن افت داشته است. ورق گرم وارداتی در برزیل ۷۱۰ تا ۷۴۰ دلار فوب بود که ۱۵ تا ۲۰ درصد از قیمت‌های داخلی ارزان‌تر است.

قیمت ورق گرم کره در جنوب شرق آسیا ۴۰ دلار کاهش داشته به۷۴۰ دلار سی اف آر رسید. محصول ژاپن ۷۴۵ دلار سی اف آر است.

ورق گرم در بازار شانگهای ۷۳۸ دلار با ۱۷ درصد مالیات بر ارزش افزوده بود. قیمت‌ها در بازار شانگهای نسبتا ثابت مانده ولی در بازار لکونگ اندکی افت داشته است. به‌رغم نبود تقاضا، چینی‌ها به فکر افزایش قیمت صادرات ورق گرم به کره تا ۷۴۰ دلار سی اف آر هستند.

تقاضای ورق در مصر پایین است و فعالان بازار انتظار دارند این روند در تابستان نیز ادامه داشته باشد. قیمت پیشنهادی ورق روسیه به مصر ۷۳۰ دلار سی اف آر است. در عربستان تقاضای ورق بهبود یافت. قیمت پیشنهادی وارداتی کشور‌های مختلف برای ورق گرم بین ۷۸۰ تا ۹۱۰ دلار سی اف آر است.

ورق ایرانی هم رو به پایین

ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر رول در انزلی روز شنبه ۵۰۰, ۸ ریال هر کیلو روی تریلی پیشنهاد شد ولی خریدار نبود و قیمت شروع به تنزل کرد تا آخر هفته که ۱۰۰, ۸ ریال هم پیشنهاد شد. بقیه اقلام ورق گرم محصول مبارکه از روز دوشنبه روند نزولی داشتند و روزانه تا ۱۰ تومان در هر کیلو کاهش یافتند.

ضخامت‌های ۱۵ میلیمتر به بالا محصول کاویان و اکسین از طرف کارخانه‌ها عرضه نشد ولی فروشنده‌ها از فرصت استفاده کردند و با تخفیف ۲۰ تومان هر کیلو روی بعضی سایزها فروش داشتند که از روز چهارشنبه آنها هم متوقف شدند. ورق سرد و گالوانیزه روز شنبه ۱۰ تومان بالاتر اعلام شد ولی از روز یکشنبه هفته گذشته قیمت‌ها برگشت، بازار ورق‌های سرد و گالوانیزه به شدت راکد است و خرید و فروش‌ها به حداقل رسیده با توجه به رکود بازار احتمال دارد قیمت ورق کاهش یابد ولی در حد قابل توجه نیست چون عرضه کالا محدود است.

قیمت ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر رول تحویل انزلی ۷۵۰ تا ۷۶۰ دلار و ورق سرد ۷۷۵ تا ۷۹۰ دلار اعلام می‌شود ورق گالوانیزه هم ۸۹۰ تا ۹۱۰ دلار پیشنهاد شده است.

یورو قراضه را ارزان کرد

ترکیه کاهش نرخ یورو قیمت قراضه وارداتی را نزولی کرد. قراضه آمریکا ۴۶۵ دلار سی اف آر و آ۳ سی‌ای اس ۴۴۵ تا ۴۵۰ دلار سی اف آر ترکیه است که ۵ دلار کاهش یافت و روزهای اخیر در ثبات بود. قیمت پیشنهادی قراضه ۲۰-۸۰ اروپا نیز ۴۵۰ دلار سی اف آر ترکیه است که ثبات داشته است. ترکیه‌ای‌ها از بازار خارج شده‌اند اما پیش‌بینی می‌شود که در ماه ژوئن مجددا وارد بازار شوند و به رشد قیمت کمک کنند.

قیمت قراضه خرد شده در بازار داخلی آمریکا تغییری را نسبت به هفته قبل نشان نداد. در اروپا نیز قیمت قراضه به ثبات رسید. در حال حاضر قیمت قراضه سنگین در جنوب اروپا ۲۷۰ تا ۳۰۰ یورو در هر تن است. اسپانیایی‌ها قراضه روسیه را روی قیمت ۲۸۰ یورو در هر تن سی اف آر وارد می‌کنند.

بازار قراضه شرق آسیا هفته گذشته ساکت بود. قراضه آمریکا ۴۸۰ دلار سی اف آر چین معامله شد. قیمت پیشنهادی قراضه سنگین کلاس ۱ و۲ خلوص ۲۰-۸۰ معادل ۴۹۰ دلار سی اف آر جنوب شرق آسیا و ۴۸۵ دلار سی اف آر کره می‌باشد. البته معامله‌ای در این قیمت‌ها بسته نشده است. در عربستان برای اولین بار از ماه مارس تاکنون قیمت قراضه بین ۸ تا ۱۱ دلار بالا رفت.

پیش‌بینی می‌شود روند بازار قراضه جهان در ماه ژوئن ثابت بوده یا قیمت‌ها کاهش یابد. اما انتظار آن می‌رود که بازار قراضه در ماه جولای به منظور خرید برای فصل زمستان بهبود یابد.

سنگ‌آهن ۶ دلار افت کرد

هفته گذشته قیمت سنگ‌آهن ۵ تا ۶ دلار دیگر کاهش یافت و قیمت پیشنهادی سنگ آهن ۵/۶۳ درصد هند به ۱۸۰ دلار نزدیک شده است.

قیمت پیشنهادی سنگ‌آهن خلوص ۵/۶۳ درصد هند ۱۸۱ تا ۱۸۳ دلار هر تن سی اف آر چین است ولی حجم معاملات نیز اندک بوده است. چینی‌ها به دنبال ۱۷۴ تا ۱۷۵ دلار سی اف آر هستند، معامله‌ها نیز گرچه محدود ولی روی ۱۷۷ تا ۱۷۹ دلار بسته شد. بعید نیست روز‌های پیش رو قیمت سنگ‌آهن ۲ تا ۳ دلار دیگر کاهش یابد.