گروه بورس کالا- در حالی روز گذشته بازار پتروشیمی با رشد دوباره قیمت‌ها روبه‌رو شد که همچنان فروشنده‌ای در این بازار وجود ندارد و مبادلات به شدت کاهش یافته است.

در این روز به طور میانگین اکثر محصولات پلیمری با رشد ۲۰۰ تا ۲۵۰ تومانی در هر کیلو مواجه شدند. این در حالی است که به عقیده معامله‌گران بازار پتروشیمی هفته گذشته با وجود بازرسان تعزیرات اندکی با تحرک معامله‌گران روبه‌رو شد، اما در هفته جاری پس از جابه‌جایی موجودی انبارها، دوباره فروشنده‌ای در بازار وجود ندارد. در همین حال روز گذشته با توجه به اینکه پیش‌بینی‌ها باز هم از رشد قیمت در آینده‌ای نزدیک حکایت دارد، معامله‌گران در بازار پتروشیمی حاضر به فروش کالاهای خود نیستند و این اطمینان را دارند که می‌توانند کالاهای ذخیره شده را در هفته آتی با نرخ‌های بالاتر به فروش برسانند. از این رو رکود در بازار پتروشیمی بیش از روزهای دیگر به چشم می‌خورد.

این در حالی است که نرخ پلی اتیلن سبک فیلم ۰۲۰ و ۲۰۹ روز گذشته در محدوده ۵ هزار و ۳۰۰ تا ۵ هزار و ۴۰۰ تومان پیشنهاد شد. از سوی دیگر نرخ گریدهای متفاوت پلی‌پروپیلن هم در محدوده ۶ هزار و ۱۰۰ تا ۴۰۰ تومان عنوان شد. در همین حال تاجران پی‌وی‌سی هم در این روز این کالا را با نرخ ۳ هزار و ۸۰۰ تا ۹۰۰ تومان فروختند.

برخی از معامله‌گران می‌گویند: با توجه به التهابات موجود در بازار پتروشیمی متاثر از نوسان قیمت دلار و همچنین شایعات در خصوص فروش خوراک به مجتمع‌های پتروشیمی با نرخ دلار اتاق مبادلات ارزی، بیشتر فعالان این حوزه در نگرانی به سر می‌برند. از سوی دیگر با توجه به التهاب موجود در بازار بیشتر فعالان اقتصادی، پیش‌بینی می‌کنند اکثر محصولات پلیمری در هفته جاری و مبادلات بورس کالا با سقف قیمت خریداری شوند. این در حالی است که روز گذشته هم عرضه تعداد محدودی از کالاها در رینگ پتروشیمی با رقابت کارگزاران برای گریدهای متفاوت پلی‌پروپیلن‌ها همراه شد. برخی از معامله‌گران معتقدند: التهاب موجود در بازار ارز، همچنین رشد قیمت‌های محصولات پلیمری در هر هفته و در رینگ پتروشیمی متاثر از رشد تقاضا، سبب شده تا بازار پلیمری‌ها با سردرگمی و بلاتکلیفی بیشتر به کار خود ادامه دهد. حال آنکه موضوع افت ارزش ریال هم بیش از روزهای دیگر نمود پیدا کرده است و از این رو بیشتر معامله‌گران ترجیح می‌دهند که کالاهای خریداری شده خود را ذخیره کرده و وارد مبادلات نشوند؛ چرا که همچنان انتظار دارند بازار با توجه به فاکتورهای سیاسی و اقتصادی موجود، روند رو به رشدی در روزها و هفته‌های آتی داشته باشد.از این رو بیشتر معامله‌گران معتقدند: احتمال دارد که بازار با توقف قیمت‌ها همراه شود، اما مطمئنا قیمت محصولات پتروشیمی کاهش نخواهد یافت و به این ترتیب، معامله‌گران انتظار ندارند که با افت قیمت‌ها مواجه شوند.برخی از فعالان بازار شرایط کنونی بازار پتروشیمی را مطلوب ارزیابی نمی‌کنند و معتقدند: روند بازار پتروشیمی به رشد قیمت‌ها عادت کرده است، گر چه برخی از این گروه عدم کشش در بازار داخل را مطرح می‌کنند و رکود در بازار را پررنگ‌تر از ماه‌های گذشته می‌دانند، اما همچنان نرخ‌ها در حال افزایش است و این موضوع توانسته فعالان این حوزه را با التهاب بیشتری همراه کند. این در حالی است که روز گذشته دیگر کالایی به جز پی‌وی‌سی پایین‌تر از ۴ هزارتومان در هر کیلو نبود و این خود نشان‌دهنده بازار ملتهب پتروشیمی‌ها است.

خوراک پتروشیمی‌ها گران نمی‌شود

در همین حال روز گذشته معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با تکذیب گران شدن خوراک واحدهای پتروشیمی به شانا گفت: تامین خوراک مورد نیاز پتروشیمی‌ها از سوی پالایشگاه‌ها با روند منظم و عادی ادامه دارد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، اظهار کرد: قیمت خوراک تابع نرخ فوب خلیج فارس است و بورس سازوکار قیمت‌ها را تعیین می‌کند.

مهندس علیرضا ضیغمی افزود: خبرهای منتشر شده درباره افزایش نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی از سوی پالایشگاه‌ها به علت نوسان‌های اخیر قیمت ارز نادرست است و تکذیب می‌شود.وی درباره مجوزهای استفاده از محل منابع دولتی برای توسعه پالایشگاه‌های ستاره خلیج فارس و پارس از سوی مجلس گفت: امیدواریم با تخصیص به موقع منابع مالی جدید این دو پالایشگاه که به علت ناتوانی مالی بخش خصوصی هنوز تکمیل نشده است، هر چه زودتر این پالایشگاه‌ها به بهره‌برداری برسد.