مس
گزارش بارکلیز از اوضاع تولید مس
گروه بورس جهانی- معاملات مس همانند دیگر بازار فلزات پایه در حالی با نوسان قیمت پی گرفته شد که انتظارها همچنان بر رشد عرضه مس در نیمه دوم سال جاری میلادی است.به گزارش کیتکو، براساس تازهترین گزارش موسسه بارکلیز هر چند عرضه در نیمه اول سال ۲۰۱۲ رشد نسبتا اندکی داشت، اما پیشبینی میشود در نیمه دوم سال نیز این روند بهبود عرضه تداوم داشته باشد. در گزارش بارکلیز، مشکلات مربوط به کارگران افزایش مطالبات سهامداران برای سود بالاتر و هزینه کمتر و چشمانداز نامشخص برای تقاضا به عنوان عمدهترین نگرانیها نام برده شده است. در بازارهای ثانویه (بازار غیر رسمی) عرضه به طور بیسابقه ۱۹ درصد افزایش داشته و به احتمال زیاد نگه داشتن این وضعیت در آینده ادامه پیدا خواهد کرد. دادوستد در بازار ثانویه منبع مهمی برای تامین تاسیسات ذوب بوده که در سالهای گذشته با افزایش محسوسی همراه شده است.
البته گزارشهای مربوط به تولید مس در چین که با تناقضاتی در راستای رشد نرخ اقتصادی همراه است، از رشد ۲۰ درصدی خبر میدهد. این در شرایطی است که تولید در بزرگترین معدن شیلی به دلیل مشکلات مربوط به تامین سرمایه، هزینه و دستمزد کارگران با ابهام و اما و اگر روبهرو است. پیشبینی موسسه بارکلیز از رشد ۲۰ درصدی تولید در عرضههای معدن از طریق طرحهای جدید حکایت دارد، تاخیر در اجرای طرحها به عنوان یکی از دغدغههای بازار مطرح میشود.
افزایش مجدد بهای مس در بازار لندن
در پی سخنان امیدوارکننده صدراعظم آلمان مبنی بر تلاش هرچه بیشتر کشورش برای حل بحران اروپا، بهای مس در بازار فلزات لندن در آخرین روز هفته گذشته (میلادی) افزایش یافت. به گزارش بورس نیوز به نقل از خبرگزاری رویترز، در این روز در آخرین روز کاری از هفته جاری میلادی بهای هر تن مس برای تحویل در ماه نوامبر با ۲/۱ درصد افزایش نسبت به روز قبل از آن، به ۷۵۳۹ دلار رسید. بهای سرب، روی و آلومینیوم نیز به ترتیب ۵۴/۲، ۶۷/۰ و ۸۱/۰ درصد نسبت به روز پنجشنبه افزایش یافت.
در حالی که ادامه روند رکود اقتصاد در چین موجب ناامیدی سرمایه گذاران بازار فلزات صنعتی شده بود، اظهارات مثبت آنگلا مرکل که نشان از عزم آلمانیها برای پایان دادن به بحران مزمن اروپا دارد توانست امید را ولو به صورت موقت، به بازارهای جهانی بازگرداند. آنچه از صحبتهای مرکل برمیآمد حاکی از این بود که آرای رهبران کشورهای اروپایی به هم نزدیک شده و این کشورها و در صدر آنها آلمان قصد دارند با حمایت از سیاست های بانک مرکزی اروپا در جهت رفع بحران اقتصادی این قاره تاثیرگذار برآیند.
از طرف دیگر در هفته ای که گذشت آمارهای اقتصادی جدیدی از وضعیت بازار مصرف آمریکا منتشر شد که از افزایش چشمگیر شاخص اطمینان مصرف کننده در این کشور حکایت داشت. در ابتدای هفته نیز اعلام خبر افزایش نرخ تورم خرده فروشی آمریکا طی ماه جولای موجب شده بود تا عواملی مانند کاهش ارزش یورو و وضعیت نامناسب اقتصاد چین نتوانند قیمت فلزات را به سمت پایین سوق دهند.اوله هانسن کارشناس و استراتژیست بازار کالاهای اساسی در ساکسو بانک دانمارک در این رابطه میگوید: «به نظر میرسد پس از طی یک دوره استراحت میان مدت، شاخصهای اقتصادی آمریکا دوباره صعودی شدهاند. نشانههای بهبود اقتصاد آمریکا در ماههای آتی را از همین حالا می توان مشاهده کرد.»
اگرچه خبرهای خوشی که در روزهای اخیر از اوضاع اقتصادی آمریکا منتشر شده تا حدی سرمایهگذاران را به آینده امیدوار کرده است، اما از طرفی این ترس در بازارها وجود دارد که مبادا تداوم رکود اقتصادی چین منجر به توقف روند رو به رشد اقتصاد آمریکا شود. اگر چنین اتفاقی رخ دهد آنگاه باید منتظر سقوط آزاد بازار نفت و فلزات بود.
ارسال نظر