اختلاف قیمتها در بازار نقدی و آتی کم شد
آتی سکه آبروداری کرد
بازار آتی در روز ابتدایی هفته جاری به تبع از افزایش قیمت سکه در روز پنج شنبه در همان ساعات اولیه معاملات با افزایش اندکی دنبال شد. با تعطیلی بازارهای جهانی طلا و تاکید معاملهگران بر عوامل داخلی روند مبادلات با تحرکات مثبتی همراه شد؛ اما در ادامه، انتشار برخی اخبار و گزارشها و از سویی نیمه تعطیل بودن بیشتر بازارهای کالایی در داخل کشور روند کم شدن نوسان مثبت و شیب نزولی قیمتها پی گرفته شد.
یکی از موضوعاتی که بازار در انتظار روشن شدن آن است، موضوع سیاستهای جدید ارزی دولت بعد از تعطیلات عید فطر و راهاندازی بورس ارز به عنوان شرایطی برای کشف قیمت رقابتی، مدیریت اطلاعات بازار و عرضه و تقاضا است. برخی سرمایهگذاران با اشاره به اینکه شرایط کنونی برای راهاندازی بورس ارز مناسب نیست بر این باورند دولت بهتر است در حال حاضر سیاست تک نرخی کردن ارز را در پیش گیرد؛ اما اخبار منتشر شده حاکی از آن است که بعد از تعطیلات عیدفطر، راهاندازی بورس ارز از سرگرفته خواهد شد و به زودی معاملهگران شاهد تاسیس این بازار خواهند بود؛ اما روند دادوستدها تنها به همین اخبار و گمانهزنیها خاتمه پیدا نکرد و انتشار گزارشی در خصوص آژانس بینالمللی انرژی اتمی که در برخی محاسبات خود درباره انرژی صلح آمیز هستهای کشورمان دچار اشتباه شده بر شرایط کاهشی قیمتها تاثیر گذاشت. به باور کارشناسان اگر آژانس به صورت رسمی به اشتباه در ارزیابیهای خود اعتراف کند نگرانیهای جامعه جهانی روند دیگری به خود خواهد گرفت و چه بسا دغدغهها درباره ایران کاهش پیدا خواهد کرد. تحلیلگران با اشاره به تاثیر روانی اخبار و گزارشهای بینالمللی بر این
باورند در صورت امیدواری عوامل برونزای سیاسی از نظر روانی، بازار آرام خواهد شد.
با این حال در مبادلات روز شنبه هفته جاری، سرمایهگذاران در انتظار مشخص شدن قیمت سکه و دلار بودند و عدهای از آنان با توجه به تعطیلاتی که در پیش رواست ترجیح دادند فعلا با شناسایی سود از بازار خارج شوند، اما تاکید اغلب تحلیلگران این است که موقعیتهای خرید ارجحیت دارد.
بازار آتی روز شنبه منطبق با بازار نقدی و به گونهای بود که اختلاف قیمتها تا حدودی کم شد. در معاملات روز شنبه قیمت سکه سررسید شهریورماه با افزایش 90/0 درصدی در مبادلات صبح و کاهش 74/0 درصدی در مبادلات عصر در محدوده 801 تا 814 هزار تومان، سررسید مهرماه با افزایش 61/0 درصدی در مبادلات صبح و کاهش 10/0 درصدی در مبادلات عصر در محدوده 835 تا 841 هزار تومان، سررسید آبانماه با افزایش 26/1 درصدی در مبادلات صبح و کاهش 19/0 درصدی در مبادلات عصر در محدوده 877 تا 889 هزار تومان و سررسید آذرماه با افزایش 89/0 درصدی در مبادلات صبح و کاهش 52/0 درصدی در مبادلات عصر در محدوده 902 تا 914 هزار تومان قرار گرفت. همچنین تعداد موقعیتهای تعهدی باز در دو سررسید ابتدایی شهریور و مهرماه کاهشی و دو سررسید آبان و آذرماه افزایشی بود.
آنچه که کیتکو از طلا میداند
گروه بورس کالا- اکثر شرکتکنندگان در رای گیری سایت کیتکو انتظار افزایش قیمت طلا در هفته پیش رو را دارند و تعداد زیادی از شرکتکنندگان معتقد هستند دلیلی وجود ندارد بازار طلا از جریان جاری خارج شود. به گزارش گروه مطالعات اقتصادی آریاسهم، افرادی که انتظار افزایش قیمت را در هفته آینده دارند، معتقدند بازار طلا از رکود ماه آگوست خارج خواهد شد و قیمتهای حمایتی بالاتر از ۱۶۲۶ تا ۱۶۳۰ دلار در هر اونس خواهد بود. دارین نیوسام، تحلیل گر یکی از موسسات مالی، با توجه به بازارهای آتی طلا در نیویورک (Comex) معتقد است بازار طلا در وضعیت افزایش قیمت چهار هفتهای به سطح ۱۶۳۳/۳۰ دلار در هر اونس خواهد رسید. طرفداران ثبات قیمت نیز بر این باورند دلایل کمی برای افزایش ناگهانی قیمت طلا وجود دارد و به نظر میرسد بازار تمایل به حفظ روند جاری دارد. فرانک لارش، یکی از معاملهگران بازار آتی، در این باره میگوید: الگوی قیمتی بازار که با یک کاهش متوالی قیمت از ماه مه تاکنون روبهرو بوده؛ نشان میدهد در نهایت قیمت به سطح ۱۷۰۰ دلار در هر اونس خواهد رسید و این اتفاق نخواهد افتاد، مگر اینکه در نرخهای ارز تحرکی ایجاد شود. به باور لارش، هفته
آینده نیز همین روند ادامه خواهد یافت و انتظار میرود قیمتها ثابت و بدون تغییر باقی بماند.همچنین افرادی که اعتقاد به کاهش قیمت دارند، استدلالشان این است که کاهش حجم عرضه طلا، میزان اندک خرید و فروش در بازارهای آتی همراه با ثابت بودن الگوی قیمتی بازار نشان از میل بازار به کاهش قیمتها در هفته پیش رو دارد. آنان معتقدند عدم اجرای سیاستهای پولی جدید از سوی فدرال رزرو باعث تشویق میزان فروش خواهد شد.
ارسال نظر