عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:
امسال گندمکاران ۴ استان از مسیر بورس کالا حمایت میشوند
فیضی عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس با تاکید بر اینکه اجرای طرح قیمت تضمینی گندم در بورس کالا به نفع گندمکاران است، گفت: محصولات استراتژیک کشاورزی از جمله گندم باید به سمت عرضه در بازار شفاف بورس حرکت کنند. به گزارش «ایانا»، محمد فیضی، درخصوص مصوبه دولت مبنی بر عرضه گندم چهار استان مرکزی، خراسان شمالی، اردبیل و زنجان براساس سیاست قیمت تضمینی در بورس کالا گفت: محصولات استراتژیک و محصولات اساسی کشاورزی از جمله گندم باید به سمت عرضه در بورس کالا حرکت کنند و ضرورت این رویداد، سالها است که احساس میشود.
فیضی عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس با تاکید بر اینکه اجرای طرح قیمت تضمینی گندم در بورس کالا به نفع گندمکاران است، گفت: محصولات استراتژیک کشاورزی از جمله گندم باید به سمت عرضه در بازار شفاف بورس حرکت کنند. به گزارش «ایانا»، محمد فیضی، درخصوص مصوبه دولت مبنی بر عرضه گندم چهار استان مرکزی، خراسان شمالی، اردبیل و زنجان براساس سیاست قیمت تضمینی در بورس کالا گفت: محصولات استراتژیک و محصولات اساسی کشاورزی از جمله گندم باید به سمت عرضه در بورس کالا حرکت کنند و ضرورت این رویداد، سالها است که احساس میشود.
نماینده مردم اردبیل، نمین، نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به اینکه کشاورزان از اقشار زحمتکش کشور به شمار میآیند، اگر گندم در بورس کالا مورد معامله قرار گیرد، طوری خواهد شد که سود واقعی به خود کشاورزان میرسد و معاملات بدون واسطه و دلالان انجام میشود؛ با اجرای طرح قیمت تضمینی، به محض فروش گندم چهار استان مذکور در بورس کالا وجه معامله ظرف چند روز کاری به حساب کشاورزان واریز میشود و دیگر شاهد دیرکرد در پرداخت مطالبات گندمکاران نخواهیم بود. وی با بیان اینکه آغاز هر کار بزرگی در ابتدا با دست اندازهایی مواجه میشود، تصریح کرد: عرضه گندم در روزها و ماههای اول احتمالا با برخی مشکلات رو به رو خواهد بود اما باید به این نکته توجه کرد که بهطور یقین عرضه این محصول استراتژیک در بورس کالا در مقایسه با روشهای سنتی خرید، به نفع گندمکاران خواهد بود. عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس به مسوولان بورس کالا و وزارت جهاد کشاورزی توصیه کرد که با بررسی تمامی جوانب کار، آگاهی و پیش تدبیری، تمام ایرادات و مشکلات احتمالی را بهنگام رفع کنند تا کشاورزان از مسیر شفاف بورس کالا مورد حمایت قرار گیرند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس به توسعه طرح قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی دولت اشاره و اظهار کرد: طرح قیمت تضمینی بهطور قطع در رشد تولیدات کشاورزی اثرگذار خواهد بود، زیرا زمانی که کشاورزان از وجود بازاری برای فروش محصولات خود مطمئن باشند و بدانند که کیفیت محصولاتشان در قیمتگذاری تاثیرگذار است، بهطور قطع برنامه ریزیهایی را برای تولید کالای با کیفیت انجام خواهند داد و میزان تولید خود را افزایش میدهند. براساس این گزارش، بنابر مصوبه هیات دولت و ابلاغ آن از سوی معاون اول رئیسجمهوری، امسال برای نخستین بار خرید گندم از کشاورزان چهار استان مرکزی، خراسان شمالی، اردبیل و زنجان در قالب طرح قیمت تضمینی و در بورس کالای ایران صورت خواهد گرفت. همچنین دولت، شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران را بهعنوان بازارساز مکلف کرد حداکثر تا دو هفته پس از نخستین عرضه هر محموله گندم در تابلوی بورس کالا، در صورت عدم خرید از سوی متقاضیان، نسبت به خرید آن اقدام کند. کارخانههای آردسازی نیز موظفند در صورت خرید مستقیم از کشاورزان، نسبت به پرداخت مرحله اول بهای گندم خریداری شده از طریق سامانه خرید تضمینی بانک کشاورزی اقدام کنند. مابهالتفاوت قیمت پرداختی از سوی کارخانههای آردسازی تا قیمت خرید تضمینی گندم از محل اعتبارات قانون بودجه سال ۱۳۹۶ کل کشور پرداخت خواهد شد.
سیاست قیمت تضمینی در قالب ماده ٣٣ قانون افزایش بهرهوری بخش کشاورزی سال ۸۹ در مجلس تصویب و سال ۹۴ هم اجرایی شد. در این طرح، کشاورز به جای فروش محصول خود به دولت، کالایش را در بورس کالا عرضه میکند اگر قیمت فروخته شده در بورس کمتر از قیمت حمایتی و مشخص در دولت بود در این جا دولت ما به التفاوت را به کشاورز میپردازد. در این بین وجه فروش محصول کشاورزان در بورس کالا در کوتاهترین زمان به حسابشان واریز شده و ما به التفاوت نیز از سوی دولت پرداخت میشود. با این تفاسیر دیگر لازم نیست دولت مبالغ زیادی را صرف خرید، کنترل کیفیت و هزینههای جانبی محصولات کشاورزی کند و در طرف مقابل علاوه بر رسیدن سریع تر کشاورزان به پولشان، آمارها و قیمت محصولات شفاف و منطقی و انگیزه کشاورزان برای تولید محصولات با حجم و کیفیت بیشتر دوچندان میشود چراکه هر محصولی برای فروش در بورس کالا باید دارای یکسری استانداردها باشد. طرح قیمت تضمینی در بورس کالا برای ذرت و جو دامی طی سال ۹۴ بهصورت آزمایشی به ترتیب در دو استان خوزستان و کرمانشاه و در سال ۹۵ بهصورت رسمی در کل کشور پیادهسازی شد که با توجه به موفقیت اجرای آن، شاهد توسعه طرح در سال ٩٦ هستیم.
۱۱۶ هزار تن گندم از کشاورزان خراسان شمالی خریداری شد
در عین حال مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی گفت: از ابتدای فصل خرید گندم تاکنون بالغبر ۱۱۶ هزار تن گندم از کشاورزان استان خریداریشده است.حشمتالله برسلانی در گفتوگو با خبرگزاری مهر اظهار کرد: خرید گندم از کشاورزان خراسان شمالی از ۱۸ خردادماه امسال آغازشده و تاکنون ۱۱۶ هزار تن گندم از سوی کمیسیونهای شرکت غله و خدمات بازرگانی و نیز از طریق مراکز تعاون روستایی بهعنوان مباشر خرید از کشاورزان استان، گندم خریداریشده است. برسلانی بابیان اینکه تاکنون ۴۰ درصد مطالبات گندمکاران خراسان شمالی پرداختشده، عنوان کرد: این میزان، معادل ۴۰ میلیارد تومان است. وی با اشاره به سازوکار خرید تضمینی محصول گندم در خراسان شمالی بیان کرد: این استان امسال بهعنوان پایلوت محصول گندم کشاورزان را در تابلوی بورس به فروش میرساند. وی افزود: درصورتیکه روند گواهی عرضه در بورس کالای ایران تسریع شود، کشاورزان خراسان شمالی به نسبت سایر استانهایی که در پایلوت این طرح قرار ندارند، منفعت بیشتری خواهند برد. مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی اجرای طرح قیمت تضمینی در بورس کالای ایران را برای کشاورزان مفید دانست و عنوان کرد: باعرضه گندم در بورس کالا، زمینه برای پرداخت سریعتر مطالبات گندمکاران فراهم خواهد شد. برسلانی نرخ پایه خرید گندم از کشاورزان را برای سال جاری به ازای هر کیلو، ۱۳۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: چنانچه واریز وجه بهحساب کشاورزان با تاخیر مواجه شود، دولت موظف به پرداخت جریمه دیرکرد خواهد بود. این مسوول اظهار کرد: در سال جاری پیشبینی خرید ۱۷۰ هزار تُن گندم از کشاورزان استان را داریم که این میزان با توجه به ظرفیت انبارهای ذخیرهسازی و تجهیزاتی که داریم تا ۲۰۰ هزار تن نیز قابلافزایش است.
ارسال نظر