دبیر انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی:
به هیچ وجه قصد خروج از بورس را نداریم
به همت کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی تهران جلسهای با حضور مدیران تشکلهای پلیمری و نماینده انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی برگزار شد. در این جلسه مدیران تشکلهای پلیمری بر نقایص جدی بهینیاب و ضرورت اصلاح آن تاکید کردند. مهدوی ابهری، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی هم از تصمیم برای حضور در بورس کالا خبر داد و گفت پتروشیمیها به هیچ وجه قصد خروج از بورس را نداشتهاند، هرچند حضور در بورس کالا به ضرر صنایع پاییندستی است.
بهینیاب را بررسی کردیم؛ اطلاعات آن به روز نشده است
مهندس متوسلیان رئیس انجمن ملی پلاستیک در جلسه کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: ما در کمیته شورای ملی رقابت هر هفته جلسه داریم که در آن هم وزارت صنعت و هم وزارت نفت و هم اتاق ایران و بورس کالا حضور دارند و در بیش از ۱۰ جلسه، تنها میزان کف عرضهها را بررسی کردیم و بهطور میانگین بر اساس میزان عرضهای که در بورس شده و معاملاتی که انجام شده است میزان کف قیمتی آن را مشخص کردیم.
به همت کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی تهران جلسهای با حضور مدیران تشکلهای پلیمری و نماینده انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی برگزار شد. در این جلسه مدیران تشکلهای پلیمری بر نقایص جدی بهینیاب و ضرورت اصلاح آن تاکید کردند.مهدوی ابهری، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی هم از تصمیم برای حضور در بورس کالا خبر داد و گفت پتروشیمیها به هیچ وجه قصد خروج از بورس را نداشتهاند، هرچند حضور در بورس کالا به ضرر صنایع پاییندستی است.
بهینیاب را بررسی کردیم؛ اطلاعات آن به روز نشده است
مهندس متوسلیان رئیس انجمن ملی پلاستیک در جلسه کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: ما در کمیته شورای ملی رقابت هر هفته جلسه داریم که در آن هم وزارت صنعت و هم وزارت نفت و هم اتاق ایران و بورس کالا حضور دارند و در بیش از ۱۰ جلسه، تنها میزان کف عرضهها را بررسی کردیم و بهطور میانگین بر اساس میزان عرضهای که در بورس شده و معاملاتی که انجام شده است میزان کف قیمتی آن را مشخص کردیم. وی افزود: در حال حاضر برای ۷۶ گرید کف عرضه مشخص شده است. رئیس هیاتمدیره انجمن ملی پلاستیک با اشاره به عدم حضور تنظیمکننده بازار محصولات پتروشیمی گفت: ما متاسفانه سیستم رگولاتوری نداریم و هر کدام به تنهایی دنبال رفع مشکل هستیم. ما در انجمن ملی پلاستیک طی جلسات مختلف به ابعاد حل مشکل تنظیم بازار پرداختهایم. مهندس متوسلیان گفت: دغدغه اصلی ما دسترسی به سایت بهین یاب است که البته با همت وزارت صنعت، معدن و تجارت این دسترسی در اختیار ما قرار گرفت، اما پس از ورود به این سایت میبینیم که مثلا یک واحدی مربوط به سال ۷۳ قرار دارد که هنوز به روز نشده است و فقط یک ظرفیت دارد نه ارزش افزوده پرداخت کرده و نه تعداد کارگرانش مشخص است. بنده دیروز نتایج بررسی سایت بهین یاب را که توسط انجمن ملی پلاستیک انجام شده در شورای رقابت ارائه دادم و امیدواریم که پشتیبانی و شفافسازی صورت گیرد. دکتر مهدوی ابهری، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی در ادامه این نشست اظهار کرد: ما بورس را قبول داریم و به هیچ وجه قصد خروج از بورس را نداریم و بورس در حال حاضر از لحاظ مادی به نفع بالادستیها و به ضرر پایین دستیهاست. مهدوی افزود: در صنعت پتروشیمی چه صنایع تکمیلی و چه صنایع بالا دستی یک مزیت بزرگ در دنیا دارا هستیم اما متاسفانه به رغم داشتن این مزیت و ظرفیت بزرگ، در این صنعت هنوز اندر خم یک کوچهایم. وی افزود: از سال ۸۴ تا ۸۹ ظرفیت پتروشیمی سالانه ۱/ ۲۰ درصد رشد داشته است اما از سال ۸۹ تا ۹۴ تنها ۲ درصد رشد داشتهایم که این به معنای در جا زدن در این صنعت است. مهدوی در رابطه با بحث استراتژی صنعتی گفت: ما در پتروشیمی تاکنون هیچ استراتژیای نداشتهایم و خوب حرکت نکردهایم، بهطور مثال عربستان ۲ برابر ما تولید میکند و در جلسهای که اخیرا کشورهای عربی در دبی برگزار کردند اعلام شد که تا سال ۲۰۲۵ بالغ بر۳۰۰ میلیارد دلار در صنعت پتروشیمی هزینه خواهند کرد پس ما چگونه میخواهیم در برنامه چشمانداز، اول منطقه بشویم؟
وی افزود: دولت مشکل ما را حل نخواهد کرد و خودمان باید دست به کار شویم. مهدوی پیشنهاد کرد که یک کمیته مشترک با صنایع تکمیلی تشکیل شود و از هر صنفی یک نفر نماینده شود تا در یک بازه ۶ماهه مسائل حل و فصل شود. دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان پتروشیمی در زمینه سایت بهین یاب گفت: مشکلات زیادی وجود دارد اما آمادهایم تا سایت بهین یاب را در صورتی که اطلاعات درست و واقعی صنایع پاییندستی پتروشیمی به ما بدهند اصلاح کنیم و میزان تولید برای مصرف صنایع پاییندستی را تامین و باقی آن را هم برای صادرات برنامهریزی کنیم. ما خوشبختانه با پتروشیمیها در حال توافق هستیم تا بهره را برای صنایع پاییندستی پایین آورده و به یکدرصد برسانیم و به یکدیگر کمک کنیم به تا تولیداتمان را بالا برده و بتوانیم محصولات نهایی را به راحتی صادر کنیم. مهدوی در پایان خاطرنشان کرد: ما باید ارتباطمان با یکدیگر تنگاتنگ باشد تا از نیاز هم آگاه باشیم و بر اساس آن محصول را تولید کنیم، چراکه در صورت هماهنگ نبودن لطمات زیادی خواهیم خورد و اینطور نباشد که محصولی را تولید کنیم و متعاقب آن تغییر در گرید بدهیم؛ این تغییر بسیار زمانبر است. بدیهی است در صورت هماهنگی با مصرفکننده شاهد این اتلاف وقت و هزینه نخواهیم بود.
بازی باخت-باخت پتروشیمیها و صنایع پاییندستی
علی لشکری، عضو هیاتمدیره انجمن ملی پلاستیک در ادامه این نشست گفت: بازی که امروز وجود دارد بازی باخت-باخت است یعنی ظاهرا هم ما بهعنوان صنایع پاییندستی و تکمیلی بازنده ایم و هم صنایع بالادستی و به نظر بنده هم دولت خود درگیر مشکلات فراوانی است و باید خودمان فکری به حال خود کنیم. لشکری در رابطه با بحث دی اتیل هگزانول گفت: چندین بار اشاره کردهایم که این محصول ۱۱۰۰ تن توزیع میشود اما مصرف بازار ۱۸۰۰ تن است و اگر این محصول توسط پاییندستیها وارد شود از طرف اراک تنبیه میشوند به این صورت که اراک قیمت خود را پایین میآورد اتفاقی که دو هفته قبل افتاد. وی افزود: تنها راه نجات این است که خود مجتمع اراک وارد کند و متاسفانه اراک هم به جای اینکه ۶ هزار تن وارد کند ۲هزار تن وارد میکند و طوری عمل میکند تا این تفاوت یعنی ۱۱۰۰ تن و ۱۸۰۰ تن در کف بازار حفظ شود تا قیمت بر اساس ۳۶ درصد پایه در بورس عرضه شود که این یک جفای بزرگ در حق ما است و خواهش میکنیم که بررسی شود تا مشکل حل شود.
ارسال نظر