الزام راهاندازی بازار آتی ارز - ۱۴ آذر ۹۵
علاوه بر تکنرخی شدن ارز، راهاندازی بازار آتی ارز نیز از الزامات مهم اقتصاد ایران است؛ بهطوریکه همزمان با انجام تلاشها برای تکنرخی شدن، باید برنامهریزی و اقداماتی همچون دستورالعملها، زیرساختهای قانونی و نرم افزاری بازار آتی ارز انجام شود که در این بین بورس کالای ایران برای راهاندازی بازار آتی ارز اعلام آمادگی کرده است.
سعید اسلامی بیدگلی، دبیر کل کانون نهادهای سرمایهگذاری در گفتوگو با «ایسنا» درخصوص لزوم راهاندازی بازار آتی ارز گفت: بانک مرکزی راهاندازی بورس آتی ارز را وابسته به سیاست تکنرخی شدن ارز دانسته است و بر این اساس مسوولان بازار سرمایه نیز اعلام کردند که امکان راهاندازی بورس آتی ارز بعد از تکنرخی شدن ارز فراهم شده است؛ اما هنوز ارز تکنرخی نشده و به نظر میرسد که بانک مرکزی عزم جدی برای راهاندازی بازار آتی ارز ندارند.
علاوه بر تکنرخی شدن ارز، راهاندازی بازار آتی ارز نیز از الزامات مهم اقتصاد ایران است؛ بهطوریکه همزمان با انجام تلاشها برای تکنرخی شدن، باید برنامهریزی و اقداماتی همچون دستورالعملها، زیرساختهای قانونی و نرم افزاری بازار آتی ارز انجام شود که در این بین بورس کالای ایران برای راهاندازی بازار آتی ارز اعلام آمادگی کرده است.
سعید اسلامی بیدگلی، دبیر کل کانون نهادهای سرمایهگذاری در گفتوگو با «ایسنا» درخصوص لزوم راهاندازی بازار آتی ارز گفت: بانک مرکزی راهاندازی بورس آتی ارز را وابسته به سیاست تکنرخی شدن ارز دانسته است و بر این اساس مسوولان بازار سرمایه نیز اعلام کردند که امکان راهاندازی بورس آتی ارز بعد از تکنرخی شدن ارز فراهم شده است؛ اما هنوز ارز تکنرخی نشده و به نظر میرسد که بانک مرکزی عزم جدی برای راهاندازی بازار آتی ارز ندارند. وی افزود: تکنرخی شدن ارز جزو الزامات اقتصاد کشور است و باید راهاندازی شود؛ اما متاسفانه تاکنون عملیاتی نشده و عملیاتی شدن آن تا پایان سال نیز کار راحتی نیست و به عزم جدی و برنامهریزی و همچنین اعلام موضع دقیق بانک مرکزی نیاز دارد. وی تاکید کرد: علاوه بر تکنرخی شدن ارز، راهاندازی بازار آتی ارز نیز از الزامات مهم اقتصاد ایران است؛ بهطوریکه همزمان با انجام تلاشها برای تکنرخی شدن، باید برنامهریزی و اقداماتی همچون دستورالعملها، زیرساختهای قانونی و نرمافزاری بازار آتی ارز انجام شود تا به محض فراهم شدن پیش شرط بانک مرکزی، بازار آتی ارز امکان راهاندازی پیدا کند. اسلامیبیدگلی به مزیتهای راهاندازی بازار آتی ارز اشاره کرد و افزود: بازار آتی ارز به پوشش ریسک فعالان اقتصادی کمک کرده و برای سرمایهگذارانی که درآمدها و هزینههای ارزی دارند، اطمینان ایجاد میکند که بتوانند ریسکهای اصلی خود را پوشش دهند. علاوه بر این به فعالان بازار ارز همچون صرافان و بانکها نیز کمک میکند تا بتوانند از این طریق معاملاتشان را انجام دهند.
دبیر کل کانون نهادهای سرمایهگذاری با بیان اینکه بازارهای مالی نیاز به ابزارهای مدرن دارند، خاطرنشان کرد: اگرچه بازار آتی ارز حجم کمتری نسبت به بازار اصلی ارز در معاملات جهانی دارد، اما تاکید میکنم جزو نیازهای اقتصاد کشور است و از ابزارهای مدیریت ریسک است و باید راهاندازی شود؛ اما راهاندازی آن مستلزم سیاستگذاری درست در سایر بخشهای مربوط به ارز است؛ بهطوریکه مساله کلیدی در این حوزه، شفافیت در حوزه سیاست ارزی دولت و بانک مرکزی است که تاثیر عمیقی در قیمتگذاری ابزارهای مشتقه ارزی دارد. اسلامی بیدگلی با بیان اینکه بورس کالای ایران آمادگی خود را برای راهاندازی بازار آتی ارز اعلام کرده است، عنوان کرد: بورس کالا از آمادگی خود برای اجرایی کردن بازار آتی ارز با اعلام سیاستهای بانک مرکزی اعلام کرده است تا پس از معاملات سکه طلا، ارز نیز در بخش بازار مشتقه بورس کالا جای بگیرد.به گفته وی، بانک مرکزی اعتقاد ویژهای به بازارهای مالی کشور ندارد؛ اما در کل هنوز پیششرط لازم نیز برای راهاندازی بازار آتی ارز نیز فراهم نشده است؛ زیرا تکنرخی شدن ارز موضوعی پیچیده است و ممکن است افزایش قیمت ارز به واسطه تکنرخی شدن فراهم شود.
ارسال نظر