صادرات محصولات فولادی ۷۷ درصد رشد کرد
آمارهای گمرک در چهار ماه ابتدایی امسال نشان میدهد صنعت فولاد توانسته در این مدت با رساندن حجم صادرات محصولات خود به بالای ۲ میلیون تن، نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۷ درصد رشد صادرات را تجربه کند. گسترش رکود در کشور در سالهای اخیر موجب شده که اغلب صنایع کشور از روی ناچاری در ظرفیتهای پایین به تولید خود ادامه دهند. از دید کارشناسان اقتصادی، یکی از دلایل عمده رکود در کشور، کاهش قیمت نفت، افزایش هزینههای دولت، کاهش سهم عمران و سرمایهگذاری در بودجه و نهایتا کاهش شدید تقاضای مؤثر داخلی است.
آمارهای گمرک در چهار ماه ابتدایی امسال نشان میدهد صنعت فولاد توانسته در این مدت با رساندن حجم صادرات محصولات خود به بالای ۲ میلیون تن، نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۷ درصد رشد صادرات را تجربه کند.گسترش رکود در کشور در سالهای اخیر موجب شده که اغلب صنایع کشور از روی ناچاری در ظرفیتهای پایین به تولید خود ادامه دهند. از دید کارشناسان اقتصادی، یکی از دلایل عمده رکود در کشور، کاهش قیمت نفت، افزایش هزینههای دولت، کاهش سهم عمران و سرمایهگذاری در بودجه و نهایتا کاهش شدید تقاضای مؤثر داخلی است.
اتفاقی که با افزایش هزینههای خانوار در عین تثبیت یا کاهش درآمدهای آن اتفاق افتاده و نتیجه آن فاصله، کاهش قدرت خرید جامعه در کالاهای بادوام و کاهش نرخ پسانداز در کل اقتصاد است، بهگونهای که بر اساس آمار اعلامی مرکز آمار، شکاف هزینه و درآمد خانوار در سال ۹۴ به ۷/ ۱ میلیون تومان و به نفع هزینهها افزایش یافته و این عدد نشان میدهد خانوار ایرانی بهطور متوسط ماهانه ۷/ ۱ میلیون از پسانداز بلندمدت خود را صرف امور جاری کرده و توانایی چندانی برای خرید کالاهای بادوام نظیر مسکن، خودرو و لوازم خانگی ندارند.
صادرات بهعنوان راهحل خروج از رکود
در چنین حالتی، نسخه رکودزدای کارشناسان اقتصادی تمرکز بر صادرات و استفاده از تقاضای خارجی برای رفع مشکل مازاد عرضه است. سیاستی که بارها از سوی کشورهای در حال توسعه مورد استفاده قرار گرفته و اقتصاد شکوفای شرق آسیا از نمونههای موفق آن محسوب میشود.به گزارش خبرگزاری فارس افزایش صادرات برای صنایع ایرانی به دلایل متعددی از جمله یکسان نبودن نرخ ارز، قطع ارتباطات بانکی، از دست رفتن سهم بازار در سالهای تحریم و بهای تمام شده زیاد تولیدات داخلی اقدامی بسیار سخت بوده و به راحتی قابل دسترسی نیست اما با همه این شرایط، دولت و بخش خصوصی در سالهای اخیر تمرکز خود را به توسعه این امر اختصاص داده و بعضا در برخی محصولات شاهد افزایش آمار صادرات هستیم.
عزم صنعت برای تحقق اقتصاد مقاومتی
برخی صنایع کشور توانستهاند با حفظ تولید و اشتغال خود و با اتکا به توان داخلی، صادرات خود را افزایش دهند و آمارهای منتشر شده از میزان صادرات کشور در سال جاری نیز گواهی بر بهبود عملکرد صاحبان صنایع در سال «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» است.
آمارهای گمرک در چهار ماه ابتدایی امسال نشان میدهد صنعت فولاد توانسته در این مدت، نمونه موفقی از توسعه صادرات را به نمایش گذاشته و رساندن حجم صادرات محصولات خود به بالای ۲ میلیون تن، نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۷درصد رشد صادرات را تجربه کند.بر اساس برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت، برنامه صادرات فولاد ایران در سال جاری معادل ۶ میلیون تن پیشبینی شده که با عملکرد کنونی، تحقق آن تقریبا قطعی به نظر میرسد.بر اساس این آمارها، وضعیت صادرات در تیرماه نسبت به ماههای قبل بهبود یافته و فولادسازان توانستهاند در این ماه، بیش از ۵۲۰ هزار تن فولاد صادر کنند. آمار تیرماه سال جاری در قیاس با مدت مشابه سال قبل ۸۶ درصد رشد را نشان میدهد که بالاتر از رشد میانگین کل سال و به معنای صعودی بودن روند صادرات است.
اصفهانیها پیشتاز در صادرات
بررسیها نشان میدهند در این دوره نیز فولاد مبارکه موفق به کسب رتبه اول صادرات در کشور شده است. این بنگاه موفق شده در ۴ ماهه ابتدایی امسال بالغبر ۷۹۷ هزار تن محصولات فولادی صادر کند که در قیاس با ۳۹۲ هزار تن مدت مشابه سال قبل، ۱۰۳ درصد رشد را نشان میدهد، از نظر ارزش ریالی نیز صادرات این شرکت ۵۲ درصد افزایش یافته است.شرکت ذوبآهن اصفهان نیز در این دوره عملکرد موفقی در حوزه صادرات از خود به جای گذاشته و ۲۱۴ هزار تن انواع میلگرد و تیرآهن را صادر کرد.
فولاد هرمزگان نیز دیگر واحد موفق در صادرات فولاد در ۴ ماه ابتدای سال است که صادرات وزنی این بنگاه ۷۷ درصد و ارزش آن نیز ۴۳ درصد رشد داشته و این شرکت با توجه به موقعیت جغرافیایی خود و سیاستهای مجموعه فولاد مبارکه توانسته رکورد مناسبی در این بخش از خود برجای گذارد.در تیرماه بیشترین افزایش صادرات در فولاد خراسان با ۲ هزار درصد رشد ثبتشده و در همین مدت فولاد مبارکه نیز توانسته صادرات ماهانه خود را نسبت به تیرماه سال قبل ۱۳۶ درصد در وزن و ۹۰ درصد در ارزش افزایش دهد.
ارسال نظر