بورس کالای ایران در دومین روز برپایی نمایشگاه بین‌المللی بورس و در پنل موضوعات جذاب در بازار سرمایه ایران به معرفی بازارها و ابزارهای مالی جذاب بورس کالا برای سرمایه‌گذاران خارجی پرداخت. به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، دکتر حامد سلطانی‌نژاد با بیان اینکه بورس کالا به‌عنوان یکی از ارکان بازار سرمایه با هدف حمایت از کیفیت و کمیت کالاهای تولید ایران به فعالیت می‌پردازد، گفت: هم‌اکنون انواع محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی، صنعتی و معدنی و کشاورزی در بورس کالای ایران مورد معامله قرار می‌گیرد و از طرفی با راه‌اندازی تالار صادراتی در جزیره کیش زمینه حضور سرمایه‌گذاران خارجی را در بازار کالاهای ایرانی فراهم کرده‌ایم.

مدیرعامل بورس کالای ایران اظهار کرد: در مناطق آزاد ایران مشوق‌هایی همچون معافیت مالیاتی و گمرکی برای حضور خارجی‌ها وجود دارد و بورس کالای ایران برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی از طریق مناطق آزاد نیز برنامه‌هایی دارد. وی با بیان اینکه ۱۰ درصد کالاهایی که در بورس کالا معامله می‌شود به مبادلات بین‌المللی اختصاص دارد، گفت: قیر، سنگ‌آهن عایق رطوبتی از جمله محصولات صادراتی ایران هستند که از طریق بورس کالا به بازارهای جهانی صادر می‌شوند. سلطانی‌نژاد با اشاره به اینکه ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان جهان در تولید نفت، قیر، محصولات پتروشیمی و سیمان است، گفت: درصدد ایجاد ارتباط با بورس‌های بین‌المللی هستیم تا بتوانیم از طریق ابزارهای مالی، ریسک‌های معاملاتی را حوزه داخلی و بین‌المللی پوشش دهیم. وی به توسعه بازار مشتقه بورس کالای ایران اشاره کرد و گفت: بیش از ۷سال از راه‌اندازی معاملات آتی سکه در بورس کالای ایران می‌گذرد و هم اکنون سرمایه‌گذاران زیادی در این بازار فعال هستند که در این راستا برنامه‌های ویژه‌ای داریم.

مدیرعامل بورس کالای ایران تصریح کرد: برای مثال محصولات کشاورزی در ایران در مقاطع مختلف با نوسانات قیمتی روبه‌رو می‌شوند که این امر بر زندگی مردم تاثیر مستقیمی دارد. از این رو قصد داریم با توسعه ابزارهای مالی و راه‌اندازی معاملات آتی محصولات کشاورزی، نوسانات قیمت این کالاها را در فواصل زمانی مختلف بیمه کنیم که این روند در بورس‌های کالایی دنیا نیز در جریان است.

سلطانی‌نژاد به معاملات محصولات پتروشیمی اشاره کرد و گفت: امروز بورس‌های چینی به دنبال توسعه معاملات محصولات پتروشیمی و همچنین طراحی ابزارهای مالی روی این محصولات هستند تا ضریب نفوذشان بر این بازار را از طریق سیستمی شفاف و مدرن همچون بورس‌ها بیشتر کنند؛ اما سوال اینجاست که چرا ما به‌عنوان یکی از تولیدکنندگان بزرگ محصولات پتروشیمی نتوانیم از طریق ابزارهای مالی در قیمت محصولات پتروشیمی منطقه تاثیرگذار باشیم. مدیرعامل بورس کالای ایران در پایان گفت: توسعه ابزارهای مالی و معاملات اوراق بهادار مبتنی بر کالاها با همکاری نهادهای داخلی و بین‌المللی از برنامه‌های اصلی ماست تا بتوانیم رفته رفته به جایگاه واقعی خود در اقتصاد ملی و بین‌المللی برسیم.