مدیر کالایی کارگزاری آپادانا مطرح کرد
ظرفیتهای بورس کالا برای روسفیدی صنعت خاکستری
مدیر کالایی کارگزاری آپادانا با بیان اینکه زمزمههای ورود دوباره سیمان از ۲ سال پیش تاکنون شنیده میشد، گفت: واقعیت این است که هر چقدر به سمت عرضه در بورس کالا قدم برداریم به اقتصاد پایدار، پویا و شفاف نزدیکتر خواهیم شد، چراکه در این مجموعه قیمت به واسطه مکانیزم عرضه و تقاضا شکل میگیرد. این کارشناس بورس کالا خاطرنشان کرد: در عین حال بورس کالا ابزارهایی برای اجرای سیاستهای انبساطی و انقباضی برای کنترل قیمتها دارد و میتواند از به اصطلاح دلال بازی برای یک محصول جلوگیری کند. وی افزود: همچنین برای توسعه خط تولید یک شرکت و تامین نقدینگی برای آن میتوان اوراق سلف موازی منتشر کرد.
مدیر کالایی کارگزاری آپادانا با بیان اینکه زمزمههای ورود دوباره سیمان از ۲ سال پیش تاکنون شنیده میشد، گفت: واقعیت این است که هر چقدر به سمت عرضه در بورس کالا قدم برداریم به اقتصاد پایدار، پویا و شفاف نزدیکتر خواهیم شد، چراکه در این مجموعه قیمت به واسطه مکانیزم عرضه و تقاضا شکل میگیرد. این کارشناس بورس کالا خاطرنشان کرد: در عین حال بورس کالا ابزارهایی برای اجرای سیاستهای انبساطی و انقباضی برای کنترل قیمتها دارد و میتواند از به اصطلاح دلال بازی برای یک محصول جلوگیری کند. وی افزود: همچنین برای توسعه خط تولید یک شرکت و تامین نقدینگی برای آن میتوان اوراق سلف موازی منتشر کرد. او تصریح کرد: در مجموع ابزارهای بورس کالا برای کمک به صنعت زیاد است و در این میان آزادسازی قیمت سیمان و عرضه آزاد آن در بورس کالا نفس تازهای به این صنعت خواهد داد.
مدیر کالایی کارگزاری آپادانا در ادامه با تاکید بر اینکه محصول سیمان باید درجهبندی شود، گفت: متاسفانه در حال حاضر سیمان تولید شده در همه کارخانهها به یک قیمت عرضه میشوند، بهطوری که قیمت سیمان با کیفیت و بی کیفیت یکسان است. وی افزود: در همین ارتباط عرضه در بورس میتواند هم به نرخ سنجی صحیح این محصول و هم به بالارفتن انگیزه کارخانهها برای ارتقای سطح کیفی محصولشان کمک کند.
وی همچنین اظهار کرد: از طرف دیگر ظرفیت تولید بالای سیمان در کشور این مزیت را ایجاد کرده است که علاوه بر تامین نیاز بازار داخل بتوانیم به بازارهای صادراتی نیز فکر کنیم. بر این اساس، حالا که کارخانهها با مازاد تولید روبهرو هستند، میتوانند با عرضه در تالار صادراتی بورس کالا بازاریابی جهانی برای محصولشان داشته باشند.
آرمات همچنین اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۷۰ کارگزاری در بورس کالا فعال هستند که با هزینه بسیار پایین ( ۲۶۲ هزارم درصد مبلغ فروش) بازاریابی محصولات را انجام میدهند و از سوی دیگر بالا رفتن نام یک محصول در بورس کالا نیز خود به خود تبلیغی برای آن شرکت به شمار میرود، چراکه تمام فعالان اقتصادی و تجار تابلوی بورس کالا را رصد میکنند.
او ادامه داد: در حال حاضر معاملات قیر، سنگآهن و عایق رطوبتی در تالار صادراتی از حجم قابل قبولی برخوردار است و سیمان نیز میتواند در این بازار سهمی برای خود پیدا کند. از طرف دیگر صادرات از طریق بورس کالا تا حدود زیادی بوروکراسیهای اداری صادرات را از تولیدکننده به سمت بورس هدایت میکند و صادرکننده لازم نیست که خود را درگیر این مسائل و برای آن هزینه کند.
وی اظهار کرد: از طرف دیگر تعهدات معامله در بورس کالا برای دو طرف مزیتهایی را ایجاد کرده که فعالیت تجاری در فضایی بسیار امن شکل بگیرد و هیچ یک از طرفین حتی فکر زیر پا گذاشتن تعهدات خود را به ذهن راه ندهد، چرا که در این صورت باید ضرر و زیان پرداخت کند.
پیام آرمات در ادامه با اشاره به اینکه شفافیت مالیاتی یکی دیگر از مزیتهای عرضه در بورس کالا است، عنوان کرد: دولت اگر میخواهد به درآمد مالیاتی دست پیدا کند هیچ جا بهتر از بورس کالا این فضای شفاف را ایجاد نخواهد کرد، بنابراین با توسعه عرضه محصولات در بورس کالا به شفاف شدن بازار معاملات نیز کمک خواهد شد.
وی افزود: از طرف دیگر کیفیت هر محصولی که در بورس پذیرش میشود قبلا توسط اعضای کمیته فنی و پذیرش بورس کالا مورد بررسی قرار گرفته است و در واقع عرضه در بورس کالا به معنای مهر تاییدی بر کیفیت محصولات است.وی ادامه داد: عرضه هر محصولی در بورس کالا بر روند ارزش سهام آن در بازار سرمایه تاثیر خواهد داشت و در واقع بازار سرمایه آینه بورس کالا است. آزادسازی قیمت سیمان و به دنبال آن عرضه در بورس کالا به زودی باعث رونق معاملات این محصول خواهد شد و ما شاهد بالا رفتن صورتهای مالی شرکتهای سیمانی خواهیم بود و به دنبال آن، بازار سهام سیمانیها نیز رونق خواهد گرفت.
ارسال نظر