مدیر پشتیبانی امور دام استان قم گفت: در حال حاضر ۱۳هزار تن جو از کشاورزان قم تحویل شده، در حالی که ۱۵۰ تن آن در بورس کالا توزیع شده است. به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران» به نقل از خبرگزاری مهر، سیاست جدید هیات‌ دولت یعنی تحویل محصول ذرت و جو با شرایط قیمت تضمینی بود که سال گذشته به شکل پایلوت در دو استان خوزستان و کرمانشاه با موفقیت انجام شد و این تجربه موفق باعث شد دولت در سال جاری درصدد اجرای این طرح در سایر استان‌ها باشد و در قم نیز با توجه به کشت جو در آن دریافت این محصول از کشاورزان با قیمت تضمینی صورت می‌گیرد.

در راستای اجرای این طرح محصولات جو و ذرت کشاورزان با قیمت تضمین شده از سوی دولت تحویل و در بازار بورس کالا عرضه می‌شود که این امر موجب شده تا کشاورزان در زمان کوتاه‌تری بتوانند پول خود را دریافت کنند و همچنین ما‌به‌التفاوت نرخ جو و ذرت تحویل شده از کشاورزان در بورس کالا توسط دولت پرداخت می‌شود. مسعود فرجی مدیر پشتیبانی امور دام جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به تحویل‌گیری جو از کشاورزان این استان به قیمت تضمینی جو اشاره و آن را تنها محصولی نام برد که در قم با اجرای طرح قیمت تضمینی از کشاورزان تحویل می‌شود. وی قیمت تضمینی جو را ۱۰ هزار و ۲۸ ریال عنوان و بر این امر تاکید کرد که چنانچه قیمت تحویل شده در بورس از قیمت تضمینی کمتر باشد دولت ما‌به‌التفاوت را به کشاورزان پرداخت می‌کند. با توجه به روند قیمت‌ها در بورس کالا، جو در این بازار در حال حاضر ۷۶۰ تومان معامله می‌شود.

مدیر پشتیبانی امور دام استان قم با بیان اینکه در حال حاضر ۶مرکز تحویل جو در این استان در نظر گرفته شده به تحویل ۱۳هزار تن جو از کشاورزان اشاره و پیش‌بینی کرد که این مقدار به ۲۰ هزار تن افزایش یابد. وی به شرایط جو استاندارد برای تحویل از کشاورزان نیز اشاره و حداکثر سه درصد ناخالصی مفید، رطوبت ۱۲ درصد و دو درصد ناخالصی غیر‌مفید را شروط خرید جو به قیمت ۱۰ هزار و ۲۸ ریال عنوان کرد. فرجی در عین حال تاکید کرد در صورتی که جو تحویل شده تا حداکثر رطوبت ۱۴ درصد، ۵ درصد ناخالصی مفید و ۳ درصد ناخالصی غیر مفید باشد قیمت تحویل تضمینی کاهش پیدا می‌کند. مدیر پشتیبانی امور دام این استان جو تولید شده در قم در سال جاری را با توجه به وضعیت مناسب بارش‌ها با کیفیت عنوان کرد. وی همچنین بر این نکته نیز تاکید کرد که تحویل تضمینی جو از کشاورزان قمی از ۲۰ اردیبهشت‌ماه آغاز و تاکنون ۱۵۰ تن آن در بورس توزیع و به فروش رسیده است.