مهندس نعمتزاده:
تکمیل زنجیره فولاد، تنها راه موفقیت این صنعت است
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تکمیل زنجیره فولاد همچنین رشد متوازن در تکتک حلقههای این زنجیره تنها راه موفقیت این صنعت است. به گزارش «شاتا» مهندس محمدرضا نعمتزاده طی سفر یک روزه به استان خراسان رضوی و شهرستانهای خواف، فریمان، سنگ بست و سنگان با بیان این مطلب افزود: ما امروز ۲۰ میلیون تن ظرفیتسازی برای سنگآهن و ۲۵ میلیون تن برای فولاد کردهایم البته هدفگذاری اصلی ما رسیدن به ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ خواهد بود. مهندس نعمتزاده در توضیح این مطلب افزود: درصددیم تا بهتدریج صادرات سنگآهن را به صفر رسانیده و با تولید فولاد و محصولات فولادی آن را صادرات محور کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تکمیل زنجیره فولاد همچنین رشد متوازن در تکتک حلقههای این زنجیره تنها راه موفقیت این صنعت است.به گزارش «شاتا» مهندس محمدرضا نعمتزاده طی سفر یک روزه به استان خراسان رضوی و شهرستانهای خواف، فریمان، سنگ بست و سنگان با بیان این مطلب افزود: ما امروز ۲۰ میلیون تن ظرفیتسازی برای سنگآهن و ۲۵ میلیون تن برای فولاد کردهایم البته هدفگذاری اصلی ما رسیدن به ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ خواهد بود.مهندس نعمتزاده در توضیح این مطلب افزود: درصددیم تا بهتدریج صادرات سنگآهن را به صفر رسانیده و با تولید فولاد و محصولات فولادی آن را صادرات محور کنیم.وزیر صنعت، معدن وتجارت در ادامه یادآور شد: امروزه ظرفیت ۲۵ میلیون تن تولید فولاد در کشور وجود دارد منتهی چون گندله کم داریم این مقدار به ۱۷ میلیون تن تنزل پیدا کرده است.
وی گفت: هم اکنون به میزان ۸۰۰ میلیون تن ذخیره سنگآهن در کشور وجود دارد که البته طبق برآورد کارشناسان این مقدار به بیش از یک میلیارد تن نیز تخمین زده شده است.به گفته مهندس نعمتزاده؛ ظرف یکی دو سال گذشته با انجام مطالعات اکتشافی ۱۲ هزار کیلومتری، میتوان به دسترسی سنگآهن مورد نیاز واحدهای فولادی به بیش از این نیز امیدوارتر بود.وزیر صنعت، معدن وتجارت در ادامه خاطرنشان کرد: علاوه بر سنگآهن در مناطق مطالعه شده سایر ذخایر فلزی نظیر: سرب، روی و... نیز به وفور مشاهده شده که با بهدست آوردن ذخایر قطعی آنها وارد اکتشافات آنها خواهیم شد.وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مشکل عمده معادن و واحدهای صنایع معدنی کشور نبود یا کمبود زیرساختهایی نظیر: آب، برق، گاز و ... است که البته با حمایت دولت یکسری شرکتهای سرمایهگذار بهدنبال تاسیس نیروگاههای کوچک برقی، استفاده از انرژی باد و... هستند.نعمتزاده در جریان سفر خود به استان خراسان رضوی تصریح کرد: در معادن بزرگ که بخش خصوصی کمتر به آنها ورود میکند سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران اقدام به عملیات زیربنایی، اکتشاف و استخراج میکند.وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه گفت: طبق اصل ۴۴ قانون اساسی دولت مکلف به واگذاری واحدهای بزرگ صنعتی و معدنی به بخش خصوصی است که ما نیز کمک میکنیم این امر محقق شود و دولت به جز موارد خاص ورود نکند.
ارسال نظر