معاون پژوهشی موسسه برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی از تمایل تشکل‌های گندم برای ورود به بورس کالای کشاورزی در قالب سیاست قیمت تضمینی خبر داد و توسعه این بورس را سبب حذف رانت‌های اطلاعاتی در بازار کشاورزی دانست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، «علی‌کیانی راد» گفت: توسعه بورس کالای کشاورزی موجب حذف رانت‌های اطلاعاتی در حوزه بازار محصولات کشاورزی می‌شود. وی افزود: تقویت بورس کالای کشاورزی و متشکل شدن واسطه‌های موثر و خوب توسط دولت، حذف واسطه‌های برخوردار از رانت اطلاعاتی را به دنبال خواهد داشت. به گفته این مقام مسوول، بسیاری از دلالان در بازار محصولات کشاورزی ایران به همان صورت که محصول را خریداری می‌کنند به مصرف‌کننده تحویل داده و هیچ ارزش افزایی روی محصولات انجام نمی‌دهند. کیانی راد، متشکل کردن تولیدکنندگان، توانمندسازی تشکل‌های کشاورزی و فرهنگ‌سازی در زمینه مبادله محصولات در بورس کالای کشاورزی را از عوامل موثر در تقویت بورس کالای کشاورزی عنوان کرد.

این مقام مسوول تصریح کرد: فرهنگ‌سازی در مورد مبادله کالای کشاورزی در بورس باید از سوی این نهاد و رسانه‌های فراگیر مانند صدا و سیما انجام شود اما تبلیغات در این زمینه اندازه‌ای دارد و نباید توقع زیادی ایجاد کند. وی بر تقویت تشکل‌های کشاورزی، شفافیت در مبادله کالا و افزایش همکاری تشکل ها، اتاق بازرگانی، مجمع صنفی و مجمع نخبگان در سیاستگذاری‌های وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد. معاون پژوهشی موسسه برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی گفت: اکنون تشکل‌های گندم نیز مایلند در قالب سیاست قیمت تضمینی وارد بورس کالای کشاورزی شوند.