طی یک هفته اخیر در بورس فلزات لندن
رشد قیمت فلزات پایه شدت گرفت
در هفته گذشته قیمت مس دوباره مرز روانی ۸۰۰۰دلار را در هم شکست و با ۳/۲درصد افزایش به ۸۱۲۱دلار برای هرتن رسید.
در هفته گذشته قیمت مس دوباره مرز روانی ۸۰۰۰دلار را در هم شکست و با ۳/۲درصد افزایش به ۸۱۲۱دلار برای هرتن رسید.
موجودیهای مس (برای کل هفته) با 1/1درصد افزایش به 98700تن رسیدند، اما موجودیهای لندن در اواخر هفته روند کاهشی داشتند. انتشار خبر مربوط به رشد اقتصادی 9/11درصدی چین در 3 ماهه دوم سال میلادی که بالاترین رشد در 12 سال گذشته محسوب میشود، یکی از مهمترین عوامل رشد قیمت مس در اواخر هفته بود. کاهش یک درصدی موجودیهای مس شانگهای به 91182تن و همچنین اخبار اقتصادی مثبت از ایالات متحده هم بر روند قیمت مس موثر بودند. حتی خبر مربوط به بازگشت عملیات Codelco به حالت تقریبا عادی (تولید در معدن Adina به سهچهارم حجم عادی بازگشته است) و احتمال سازش در برخی دیگر از اعتصابات نیز نتوانست تاثیر چندانی بر قیمت مس بگذارد.
به نقل از J P Morgan، چین در ۳ ماهه دوم سال میلادی جاری مقادیر قابل توجهی مس واردات کرده است. بنابراین در چین مازاد وجود دارد، ولی این مازاد در حال کاهش است.
همچنین برخی از کارخانجات تصفیه و ذوب مس در چین، به علت قیمت بالای کنسانتره و مواد معدنی، تولید را در 6ماه آینده 10 تا 15درصد کاهش خواهند داد.
به دلیل تقاضای بالای مس از سوی صنایع برق و ساختوساز، در صورت کاهش تولید در چین، واردات افزایش خواهد یافت. کارمزد ذوب نیز در چین و ژاپن روند نزولی داشته است و تا ۳۷درصد کاهش یافته است.
آلومینیوم
در هفته گذشته قیمت نقدی آلومینیوم با افزایش ۴/۲درصدی به ۲۷۹۱دلار برای هرتن رسید. موجودیهای لندن هم با کاهش ۴/۰درصدی به ۸۳۵ هزارتن رسیدند. به منظور کاهش تولید آلومینیوم و صرفهجویی در مصرف انرژی، چین که بزرگترین تولیدکننده و مصرفکننده آلومینیوم است، بر صادرات محصولات آلومینیومی که ارزش افزوده نسبتا پایین دارند (مثل راد و مفتول) مالیات ۱۵درصدی وضع کرده است. همچنین به منظور تشویق واردات، مالیات واردات چین برای آلومینیوم حذف شده است. با این وجود، افزایش شدید واردات آلومینیوم به چین محتمل نمیباشد.
روی
در اوایل هفته روند قیمت روی نسبتا متزلزل به نظر میرسید و کاهش قیمت به کمتر از ۳۴۵۰دلار دور از انتظار نبود، اما با کاهش ۴/۱درصدی موجودیهای روی لندن به ۶۸۰۰۰تن، انتشار اخبار مربوط به رشد ۹/۱۱درصدی چین و صعود مس به بالاتر از سطح روانی ۸۰۰۰دلار، قیمت روی نیز افزایش یافت و به ۳۶۷۱دلار رسید.
همچنین چین، مالیات بر خاک معدنی که حاوی روی، سرب و یا مس باشد را افزایش داده است. ممکن است که معدنکاران بتوانند این افزایش مالیات را به کارخانجات ذوب تحمیل کنند.
سرب
در هفته گذشته قیمت سرب با 6درصد افزایش به رکورد تاریخی 3465دلار برای هرتن رسید و موجودیهای سرب لندن با 3/3درصد کاهش به 40600تن رسید. انفجار در یکی از کارخانجات شرکت DOE RUN دلیل اصلی افزایش قیمت در اواخر هفته بود. تولید در کارخانه مذکور که 2درصد تولید جهان را در اختیار دارد برای 7 روز متوقف میگردد. در شرایط عادی انتشار این خبر، نباید چندان تاثیرگذار میبود. ولی به دلیل وضعیت معاملاتی سرب در چند هفته اخیر، نگرانی از کمبود، خریدهای همراه با ترس را افزایش داد و قیمت سرب را به نزدیکی قیمت روی رسانید. اکثر تحلیلگران انتظار دارند که قیمت سرب دوباره به محدوده قیمت 2600 تا 2800دلار برای هرتن باز گردد.
همچنین صادرات شرکت Ivernia که ۳درصد تولید جهان را در اختیار دارد به دلیل مشکلات زیستمحیطی هنوز متوقف است.
نیکل
قیمت نیکل در هفته گذشته با ۶درصد افزایش به ۳۴۶۰۰دلار برای هرتن رسید و موجودیهای لندن با ۱۰درصد افزایش به ۱۱۳۰۰تن رسیدند، که از مرز روانی ۱۰۰۰۰تن بیشتر است. گمانهزنی در مورد کاهش تقاضا برای مصارف مربوط به فولاد ضد زنگ (جایگزین کردن و کاهش مصرف نیکل) بازار را نگران کرده است و در اوایل هفته، قبل از به وجود آمدن جو مثبت کلی در مجموعه فلزات، کاهش قیمت نیکل به کمتر از ۳۰۰۰۰دلار بعید به نظر نمیرسید.
منبع: کارگزاری فلزات مفید
ارسال نظر