قیمت آهن به کف بازار رسید

گروه بورس فلزات- آزاده حسینی- حجم تقاضا تغییری نکرده بلکه میزان عرضه به دلیل رشد واردات طی دو ماه اخیر افزایش یافته و این موضوع باعث شده قیمت‌ها به کف بازار برسد. منصور یزدی‌زاده، معاون فروش و صادرات شرکت ذوب‌آهن اصفهان با بیان مطلب فوق به خبرنگار دنیای‌اقتصاد گفت: روند مبادلات کند شده و مانند گذشته پررونق نیست اما این کندی به دلیل عرضه بیش از حد محصولات فولادی در بازار است.

وی ادامه داد: در صورتی که روند واردات ادامه داشته باشد بازار اشباع شده و تولیدکنندگان متضرر می‌شوند. وی اظهار داشت: در حال حاضر نرخ کرایه حمل‌ونقل دریایی افزایش پیدا کرده و قیمت شمش هم بالا رفته در حالی که نرخ محصول نهایی در بازارهای داخلی پایین آمده است.

یزدی‌زاده تاکید کرد: در ابتدای سال بازار مصرف انواع محصولات فولادی پررونق بود و به همین دلیل تجار و بازرگانان برای تامین نیاز داخل اقدام به واردات می‌کردند و در حال حاضر حجم واردات صورت گرفته به بازار مصرف رسیده است.

وی ادامه داد: فعالان بازار آهن در انتظار رشد قیمت‌ها بودند اما با عرضه بیش از حد محصولات نهایی قیمت محصولات فولادی به کف خود رسیده است.

وی تاکید کرد: باید امیدوار بود که میزان تقاضا هنوز پایین نیامده و مقادیر زیادی تقاضا از سوی دولت و پروژه‌های عمرانی هست که هنوز در بازار مطرح نشده، به همین دلیل است که قیمت‌ها طی دو هفته اخیر از ثبات نسبی برخوردار بوده است.

وی گفت: به دلیل کاهش قیمت‌ها در بازار داخل انتظار می‌رود، حجم واردات به بازارهای داخلی کاهش یابد.

وی گفت: در صورتی که محصولات وارداتی هم مانند محصولات سایر شرکت‌های تولیدکننده وارد رینگ مبادلاتی بورس فلزات می‌شد قیمت آهن‌آلات شفاف‌تر بود.

وی با اشاره به نوسان قیمت‌های جهانی گفت: در حال حاضر قیمت انواع آهن‌آلات در بازارهای جهانی با نوسان همراه است، اما پیش‌بینی می‌شود روند کاهشی قیمت‌ها در بازارهای جهانی متوقف شد و قیمت‌ها افزایش یابد.

وی افزود: پارامترهای مختلفی برای قیمت نهایی محصولات آهنی در بازارهای جهانی تاثیرگذار است که از جمله آنها می‌توان به کرایه حمل‌و‌نقل، انرژی و هزینه تمام‌شده تولید اشاره کرد. وی ادامه داد: رشد هزینه حمل‌و‌نقل دریایی و تعیین عوارض ده درصدی صادرات محصولات فولادی از سوی چین از جمله عواملی هستند که باعث رشد قیمت می شوند.

یزدی‌زده تاکید کرد: در صورتی که شرایط به همین منوال باشد پیش‌بینی می‌شود حجم عرضه از سوی تولیدکنندگان کاهش یابد که کاهش حجم عرضه در بلندمدت رشد قیمت را به دنبال خواهد داشت. وی ادامه داد: ذوب‌آهن اصفهان برای تولید فراتر از ظرفیت خود از شمش خارجی استفاده می‌کند که به دلیل رشد قیمت شمش و هزینه‌های حمل‌و‌نقل آن و از آن سو کاهش قیمت محصول نهایی در بازار داخلی، امکان اینکه ظرفیت تولید را افزایش ندهید وجود دارد. وی با اشاره به تیرآهن بال پهن گفت: عرضه این محصول به صورت آزمایشی از ابتدای مردادماه صورت می‌گیرد و به محض اینکه بازار اولیه این محصول در بازار داخل را ببینیم. این محصول را با تناژ مناسب وارد بورس فلزت می‌کنیم.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه تولید تیرآهن بال پهن در همان خط تولید تیرآهن I صورت می‌گیرد. مانعی برای تولید تیرآهن I‌ صورت می‌گیرد، مانعی برای تولید تیرآهن I نیست و در واقع با تولید تیرآهن بال پهن و عرضه آن در بازار از ورود محصولات غیراصولی که در اسکلت‌های فلزی به کار برده می‌شود ممانعت می‌کنیم.