شکل‌گیری بورس کالا تضادی با اصل 44 ندارد

بیتا احمدی

گروه بورس فلزات-شکل‌گیری بورس کالا مغایرتی با اصل ۴۴ ندارد زیرا اکثر شرکت‌هایی که سهام بورس کالا را خریداری کرده‌اند در حال خصوصی شدن هستند.

نصرا... برزنی، نائب رییس هیات‌مدیره سازمان کارگزاران بورس فلزات با بیان این مطلب گفت: نگرانی‌هایی که بعضا در خصوص جایگاه بخش‌خصوصی و اصناف در شکل‌گیری بورس کالا مطرح می‌شود، زودگذر خواهد بود، به دلیل اینکه عزم دولت و نظام در این است که خصوصی سازی به صورت کامل اجرایی شود. وی افزود: شرکت‌های دولتی همانند صنایع ملی مس، باهنر، فولاد مبارکه اصفهان، بانک ملت و ... همه از جمله شرکت‌هایی هستند که در نوبت واگذاری قرار دارند و حتی بخشی از آنها در بورس اوراق بهادار تهران، مورد معامله قرار گرفته است.

وی خاطر نشان کرد: اکثر قریب به اتفاق شرکت‌هایی که سهام بورس کالا را در اختیار گرفته‌اند در نوبت واگذاری هستند و نگرانی‌هایی که ابراز می‌شود، مبنی بر اینکه جایگاه اصناف و بخش‌خصوصی در شکل دهی به بورس کالا کجاست؟بی مورد خواهد بود. زیرا در نهایت کلیه سهامداران این بورس سهامشان به بخش‌خصوصی واگذار خواهد شد.

این کارگزار بورس‌فلزات همچنین اظهار داشت: با خصوصی‌شدن شرکت‌هایی که سهامدار شرکت بورس کالا هستند نگرانی‌ها از اینکه تولیدکننده‌های دولتی و سایر بخش‌های دولتی آمده‌اند و سهام شرکت بورس کالا را خریداری کرده‌اند برطرف می‌شود و این شبه که در اذهان عمومی به وجود آمده که راه‌اندازی بورس کالا در تضاد با اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و منویات رهبر است، از بین خواهد رفت.برزنی با اشاره به نهادهای عمومی که سهام بورس کالا را در اختیار گرفته‌اند، معتقد است: نهادهای عمومی به هیچ‌وجه دولتی تلقی نمی‌شوند و سهامدار شدن آنها در بورس کالا مغایر با اصل ۴۴ نیست.

وی گفت: با این اطمینان که یک اراده و عزم راسخ برای خصوصی‌سازی آن هم به شکل کامل وجود دارد باید از یکسری نگرانی‌ها چشم‌پوشی کرد و اطمینان داشت که تحقق پیدا خواهد کرد.

برزنی همچنین گفت: تمامی شرکت‌هایی که سهام بورس کالا را خریداری کرده‌اند تا سقف ۵/۲درصد می‌توانند سهام در اختیار بگیرند و بیشتر از آن برایشان جایز نیست. این مساله به طور حتم احتمال اعمال سلیقه را در سهامداران پایین خواهد آورد.