تحلیل قیمت فلزات طی هفت روز اخیر در بازارهای جهانی
تردید در مورد رشد قیمت مس بالا گرفت
در هفته گذشته قیمت نقدی مس با افزایش ۹/۱درصدی به ۷۶۵۰ دلار برای هر تن رسید. موجودیهای لندن هم با ۶/۲درصد کاهش به ۱۱۴ هزار و ۷۰۰ تن رسید. کاهش موجودیهای مس در هر ۳ بورس معتبر جهانی (لندن، شانگهای و نیویورک )، کاهش ارزش دلار، اعتصابات و مناقشات کارگری و عوامل تکنیکی از جمله دلایل افزایش قیمت مس در هفته گذشته بودند. پس از معاملات لندن، در نیویورک قیمت ۳ماهه مس به ۷۷۱۵ دلار هم رسید و در نهایت در قیمت ۷۶۶۰دلار بسته شد.
در هفته گذشته قیمت نقدی مس با افزایش ۹/۱درصدی به ۷۶۵۰ دلار برای هر تن رسید. موجودیهای لندن هم با ۶/۲درصد کاهش به ۱۱۴ هزار و ۷۰۰ تن رسید. کاهش موجودیهای مس در هر ۳ بورس معتبر جهانی (لندن، شانگهای و نیویورک )، کاهش ارزش دلار، اعتصابات و مناقشات کارگری و عوامل تکنیکی از جمله دلایل افزایش قیمت مس در هفته گذشته بودند. پس از معاملات لندن، در نیویورک قیمت ۳ماهه مس به ۷۷۱۵ دلار هم رسید و در نهایت در قیمت ۷۶۶۰دلار بسته شد.
در اواخر هفته، اکثر معاملهگران توجه خود را به کاهش موجودیها معطوف داشتند. موجودیهای نیویورک به 22هزار و 123 تن کاهش یافت. موجودیهای شانگهای هم با 6/5درصد کاهش به 90 هزار و 617 تن رسید که این بیشترین کاهش در 6 ماه گذشته محسوب میشود. معاملهگران در شانگهای انتظار دارند که در هفته آینده موجودیها مجددا 6000 تن کاهش یابند. یکی از دلایل کاهش موجودیها در شانگهای صادرات مجدد عنوان میشود، که به دلیل کاهش تفاضل قیمت داخلی در چین و قیمت صادراتی، فروش صادراتی از برخی انبارها را مقرون به صرفه کرده است.
مناقشات کارگری در پرو و شیلی هم در افزایش قیمت موثر بودهاند. اما معاملهگران معتقدند که این مناقشات در قیمتهای فعلی درج شده است. یادآوری میشود که کارگران معدن Callohousi در شیلی که ۴۴۰ هزار تن ظرفیت تولید دارد ممکن است پس از ۴ ژولای دست به اعتصاب بزنند. همچنین در برخی از معادن شرکت کودلکو شیلی هم اعتصابات ادامه دارد. به گزارش ICSG مصرف مس در ۳ ماهه اول سال جاری میلادی ۱۴۰ هزار تن بیشتر از تولید بوده است. اما افزایش قیمت مس، تا حدی به دلیل نگرانی در مورد کاهش ساخت و ساز در ایالات متحده و رشد اقتصادی کند در این کشور، تعدیل یافته است.
آلومینیوم
در هفته گذشته قیمت آلومینیوم با افزایش ۱درصدی به ۲۶۸۶دلار برای هر تن رسید. موجودیهای لندن هم با کاهش ۳/۰درصدی به ۹/۸۲۴هزار تن رسیدند. به نظر میرسد که آلومینیوم به نوسات کمدامنه خود ادامه میدهد.
همچنین انتظار میرود که تولید آلومینا در 12 ماه آینده در استرالیا با 10درصد افزایش به 5/20میلیون تن برسد. در 12 ماه گذشته تولید آلومینا در این کشور با 5 درصد افزایش به 7/18میلیون تن رسید. بنا بر پیشبینی مرکز تحقیقات مواد معدنی استرالیا ممکن است قیمت نقدی آلومینا با 24درصد کاهش به 330دلار برای هر تن برسد و در سال آینده نیز مجددا کاهش یابد.
روی
در هفته گذشته قیمت نقدی روی با کاهش 4/6درصدی به 3301دلار هر تن رسید. موجودیهای لندن هم با 4/0درصد کاهش به 73هزار تن رسیدند. با کاهش قیمت روی در چین به دلیل مازاد تولید، صادرات روی از چین در حال افزایش است و ممکن است در ماه ژوئن این صادرات به 30هزار تن رسیده باشد. در ماه مه و آوریل صادرات چین در حدود 10هزار تن برآورد شده است. که دلیل صادرات کمتر در این دو ماه قیمت بالای روی در چین در آن زمان بوده است. همچنین شرکت چینی Hengyue احداث کارخانه ذوب 100هزار تنی را در دست اجرا دارد که فاز اول آن با تولید 20هزار تن با هزینه 8/7میلیون دلار تا آخر سالجاری آماده میشود. کل پروژه تقریبا 30میلیون دلار هزینه در بردارد. شرکت Xstrata برای بهرهبرداری از معدن Handlebar Hill در استرالیا با هدف برداشت 75/1میلیون تن ماده معدنی در سال قصد سرمایهگذاری به مبلغ 60میلیون دلار را دارد. کارخانه تولید کنسانتره Mount-Isa که متعلق به این شرکت است نیز در حال افزایش ظرفیت تولید کنسانتره از 5/6میلیون تن به 8میلیون تن است.
سرب
در هفته گذشته قیمت سرب با 6/4درصد افزایش به 2 هزار و 647دلار برای هر تن افزایش یافت و موجودیهای سرب لندن با 7/0درصد افزایش به 1/45هزار تن رسید. در هفته گذشته قیمت سرب با نوسانات بالا همراه با حجم کم معاملات مواجه بود. به نظر میرسد که روند معاملات همراه با ترس، به دلیل رسیدن قیمت به سطوح بسیار بالا قابل درک است.
ممکن است که تولید سرب در چین در ۶ ماهه دوم سالجاری کاهش یابد. افزایش قیمت کنسانتره و خاک باعث شده است تا تولیدکنندگان کوچک در چین، به دلیل ترس از کاهش ناگهانی قیمت، واردات کنسانتره سرب را قطع کنند. بسیاری از کارخانجات ذوب با ۵۰ تا ۷۰درصد ظرفیت فعالیت میکنند. کارخانجات ذوب در چین ۶۰درصد از کنسانتره مورد نیاز خود را وارد میکنند. با وجود افزایش قیمت کنسانتره، انتظار میرود که تولیدکنندگان بزرگتر (تولید سالیانه بیش از ۱۰۰هزار تن) با هدف از دست ندادن بازار سطح فعالیت خود را کاهش ندهند. تا زمانی که قیمت سرب در سطوح بالا باقی بماند، این تولیدکنندگان جریان نقدینگی مناسبی را خواهند داشت. همچنین با اعمال مالیات بر صادرات ۱۰درصدی از اول ماه ژوئن، ممکن است که فروش داخلی در چین به صرفهتر از صادرات باشد، که این خود به روند افزایشی قیمت جهانی سرب کمک میکند. در ۵ ماه اول سال جاری صادرات سرب چین با ۲۲درصد کاهش به ۴۴هزار تن رسیده است. تقاضای داخلی در چین به دلیل رشد بالای صنعت اتوموبیلسازی قدرتمند بوده است.
نیکل
قیمت نیکل در هفته گذشته با ۷/۴درصد کاهش به ۳۷هزار و ۶۰۵دلار برای هر تن رسید و موجودیهای لندن با ۱/۱درصد کاهش به ۹/۸ تن رسیدند. UBS در گزارش اخیر خود تقاضا برای نیکل را تا حدی ضعیفتر از آنچه انتظار میرفت پیشبینی میکند.
منبع: شرکت کارگزاری فلزات مفید
ارسال نظر