طی مبادلات هفته گذشته در بورس فلزات لندن
قیمت روی و نیکل کاهش یافت
در هفته گذشته قیمت نقدی مس با افزایش ۴/۰درصدی به ۷۵۱۰ دلار رسید. موجودیهای لندن هم با ۱/۰درصد کاهش به ۸/۱۱۷هزار تن رسید. در هفته گذشته آمار نهایی واردات مس چین در ماه مارس ۱۱۶۷۴۹ تن اعلام شد که اگرچه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۴۸درصد افزایش یافته است، ولی در مقایسه با ماه آوریل سال جاری که ۱۸۶۲۱۲ تن بود ۳۸درصد کاهش داشته است.
در هفته گذشته قیمت نقدی مس با افزایش ۴/۰درصدی به ۷۵۱۰ دلار رسید. موجودیهای لندن هم با ۱/۰درصد کاهش به ۸/۱۱۷هزار تن رسید. در هفته گذشته آمار نهایی واردات مس چین در ماه مارس ۱۱۶۷۴۹ تن اعلام شد که اگرچه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۴۸درصد افزایش یافته است، ولی در مقایسه با ماه آوریل سال جاری که ۱۸۶۲۱۲ تن بود ۳۸درصد کاهش داشته است.
این آمار از نظر بازار منفی تلقی میشود، چرا که در سال قبل واردات چین به دلیل استفاده از ذخایر استراتژیک این کشور نسبتا ضعیف بوده است، بنابراین بازار بیشتر به کاهش واردات در مقایسه با ماه آوریل توجه میکند. اما کاهش 3748 تنی موجودیهای مس شانگهای که به مرز 100هزار تن رسیده بود و همچنین کاهش موجودیهای لندن در افزایش قیمت مس موثر هستند.
در اواخر دوره معاملات در نیویورک با اعلام به نتیجه رسیدن مذاکرات کارگری شرکت کودلکو شیلی، قیمت مس کمی کاهش یافت، البته هنوز احتمال اعتصابات در پرو و برخی دیگر از معادن شیلی وجود دارد.
آلومینیوم
در هفته گذشته قیمت آلومینیوم با کاهش ۳/۰درصدی به ۲۶۶۰ دلار برای هر تن رسید.
موجودیهای لندن هم با کاهش 2/0درصدی به 2/827هزار تن رسیدند. موجودیهای شانگهای هم از 24354 تن به 22434 تن کاهش یافت. فلز آلومینیوم روند نسبتا ضعیف آهسته و کمنوسانی را طی میکند.
همچنین، صادرات آلومینیوم چین در ماه می تقریبا برابر با صادرات ماه آوریل و در حدود ۱۹۶۰۰۰ تن بوده است. همانطور که در گزارش قبل اشاره کردیم، ممکن است که صادرات چین، در ماه ژوئن به دلیل کاهش مشوقهای مالیاتی کاهش یابد و در عوض صادرات محصولات آلومینیومی رشد کند.
روی
در هفته گذشته قیمت نقدی روی با کاهش ۲/۴درصدی به ۳۵۲۵ دلار هر تن رسید. موجودیهای لندن هم با ۲درصد کاهش به ۳/۷۳ تن رسیدند. ولی موجودیهای شانگهای از ۴۱۳۸۸ تن به ۴۵۱۴۸ تن افزایش یافت.
روند قیمت روی در هفته گذشته ضعیف بود و برای 2 روز متوالی قیمت در سطح کمتر از 3600 دلار بسته شد. اگر شکست خط حمایت 3600 دلار تایید شود، خط حمایت بعدی در سطح 3250 دلار قرار دارد.
همانطور که در گزارش هفته قبل گفتیم، بازار شمش روی در چین ممکن است با مازاد روبرو باشد.
اگر این مازاد، قیمت داخلی در چین را به اندازه کافی کاهش دهد، نسبت قیمت صادراتی به قیمت داخلی را افزایش خواهد داد و صادرات را بهصرفهتر خواهد کرد. در صورت وقوع این سناریو، احتمالا موجودیهای لندن مجددا افزایش مییابد.در 5 ماه اول سال جاری چین 176517 تن روی صادر کرده است که 117درصد بیشتر از صادرات دوره مشابه در سال قبل است. در حالی که واردات شمش با 47درصد کاهش به 63420 تن رسیده است (البته واردات کنسانتره به چین در سطوح بالا ادامه داشته است).
سرب
در هفته گذشته قیمت سرب با 2/7درصد افزایش به 2530 دلار برای هر تن افزایش یافت و موجودیهای سرب لندن با 9/4درصد افزایش به 8/44هزار تن رسید. در روز جمعه پس از معاملات عادی بورس، قیمت سرب به دلیل گمانهزنی در مورد کاهش صادرات سرب از چین 4درصد افزایش یافت.
همانطور که در گزارش قبل شرح دادیم، برای به وجود آمدن توازن در بازار سرب، نیاز به صادرات از چین است و با اعمال مالیات ۱۰درصدی بر صادرات چین از اول ماه ژوئن، نگرانی در مورد صادرات چین افزایش یافته است.
با در نظر گرفتن قیمت داخلی در چین و هزینه حمل، برای این که صادرات از چین مقرون بهصرفه باشد، قیمت باید در حدود 2500 دلار باشد. این خود به افزایش قیمت سرب کمک میکند.
آمار اخیر هم نشان میدهد که صادرات سرب چین ۲۱درصد کاهش یافته است، ولی واردات کنسانتره سرب ۳۷درصد افزایش داشته است.
نیکل
قیمت نیکل در هفته گذشته با ۹/۸درصد کاهش به ۳۷۶۰۵ دلار برای هر تن رسید و موجودیهای لندن با ۲/۳درصد کاهش به ۹ تن رسیدند. احتمال افزایش قیمت دوباره نیکل به بیش از ۳۹۰۰۰ تا ۴۰۰۰۰ دلار برای هر تن نسبتا ضعیف میباشد. صادرات نیکل (و محصولات آلیاژی نیکل) چین در ۵ ماه اول سال به ۹۸۷۰ تن رسید که ۶/۲۸درصد بیشتر از سال قبل است.
منبع: شرکت کارگزاری فلزات مفید
ارسال نظر