گروه بورس فلزات - فرناز شمس: فولاد چین در سال ۲۰۰۶ به‌رغم وجود سیاست‌های رکورد‌زای دولت و سرمایه‌گذاریهای نابخردانه صورت گرفته از جانب شرکای تجاری‌، بالاترین رکورد صادرات را از آن خود کرد. میزان صادرات فولاد چین در سال ۲۰۰۶ رقمی بالغ بر ۰۱/۴۳‌میلیون تن برآورد شد که ۶/۱۰۹‌درصد افزایش سالانه را شاهد بود. به‌رغم افزایش میزان صادرات‌، واردات این کشور با کاهش ۳/۲۸‌درصدی روبه‌رو بود که در مجموع ۵۱/۱۸‌میلیون تن برآورد شده است.

میزان صادرات این کشور از ماه نوامبر با جهشی معادل ۹/۱۹‌درصد افزایش ‌روبه‌رو بود و در دسامبر به رقمی بالغ بر ۵۵/۵‌میلیون تن رسید که این رقم نشانگر ۲۰۵‌درصد افزایش در مقایسه با دوره مشابه زمانی در سال گذشته می‌باشد.

واردات ماهانه این کشور با ۵/۷‌درصد کاهش سالانه در سطح ۵۱/۱‌میلیون تن ثابت ماند که نسبت به ماه گذشته ۳/۲‌درصد افزایش را شاهد بود‌.

اختلافات تجاری چین مدت زیادی است که پیشرفت صادرات فولاد این کشور را دچار بحران ساخته است.

نرخ کاهش ۱۵ تا ۱۸‌درصدی مالیات بر صادرات این کشور طی سال گذشته ۳ بار از سوی دولت لغو و اعطای کمک هزینه‌های دولتی به تولید‌کنندگان فولاد نیز وضعیت مشابهی را شاهد بوده است‌.

در این بین‌، مقامات دولتی برای ثبات و استحکام بیشتر صنعت فولاد در این کشور‌، اقدام به از میان برداشتن خطوط تولید کم ظرفیت با مصرف انرژی بالا کرده‌اند که گامی در راستای افزایش عرصه رقابتی این صنعت است.

طبق گزارش انجمن آهن و فولاد چین (CSIA) از این پس فعالیت کوره‌هایی با حجم حداکثر ۲۰۰متر مکعب‌ و مبدل‌های با ظرفیت تا ۲۰ تن در چین متوقف خواهند شد.

چین در ماه دسامبر ۲۰۰۶‌، به میزان ۶۲/۲۸‌میلیون تن سنگ‌آهن وارداتی داشته است‌. این در حالی است که مجموع کل واردات آهن و فولاد این کشور طی سال ۲۰۰۶‌، رقمی بالغ‌بر ۳/۳۲۶‌میلیون تن بوده است‌.

بنا به ارزیابی‌های دوفولاد‌ساز برتر جهان (CVRD & BAO STEEL)‌، قیمت سنگ‌آهن در سال ۲۰۰۷‌، با افزایش ۵/۹‌درصدی ‌روبه‌رو خواهد بود.

این کشور در راستای کاهش فشار ناشی از افزایش قیمت‌های جهانی‌، قوانین محدودتری برای واردات خود وضع کرد که به موجب آن‌، واردکنندگان ملزم به دوبرابر کردن سرمایه ثابت خود به میزان حداقل ۲۰‌میلیون یوان می‌باشند‌.

بنابه گزارش موسسه آهن و فولاد چین، میزان کل واردات آهن و فولاد در سال ۲۰۰۷ با افزایشی بالغ‌بر ۳۵۵‌میلیون تن مواجه خواهد بود.

در‌حال‌حاضر چین همچنان‌، با دارا بودن بیشترین خطوط فولادی‌، بزرگ‌ترین تولید‌کننده و مصرف‌کننده فولاد در جهان به شمار می‌رود.