ایران سینا - در کنفرانس آهن و فولاد خاورمیانه عنوان شد تولید فولاد خام خاورمیانه تا سال ۲۰۱۰ از ۷/۱۳‌میلیون تن سال ۲۰۰۶ با ۴/۱۲‌میلیون تن افزایش به ۱/۲۶‌میلیون تن در سال می‌رسد. اما باز هم نمی‌تواند تقاضای داخلی را جوابگو باشد. تقاضا در شرق مدیترانه، آفریقای‌شمالی و کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس در سال ۲۰۱۰ به ۸/۴۷‌میلیون تن افزایش خواهد یافت.

مصرف سرانه فولاد این منطقه در‌حال‌حاضر ۱۳۶‌کیلوگرم می‌باشد، ولی در کشورهای توسعه یافته سرانه ۶۰۰-۴۰۰‌کیلوگرم است. تا سال ۲۰۱۰ ظرفیت تولید فولاد مصر ۲‌میلیون تن درسال، عربستان ۵‌میلیون تن در سال و امارات‌متحده عربی ۵/۱‌میلیون تن در سال رشد خواهد کرد.

این بدین معنی است که به ظرفیت تولید محصولات نهایی سالانه ۷/۱۰‌میلیون تن اضافه می‌شود و از ۹/۲۲‌میلیون تن سال ۲۰۰۶ به ۶/۳۳‌میلیون تن در سال ۲۰۱۰ افزایش خواهد یافت. ظرفیت امارات‌متحده عربی ۱/۳‌میلیون تن در سال و عربستان سعودی ۹/۱‌میلیون تن در سال افزایش خواهد یافت، در حالی که ظرفیت تولید محصولات نهایی مصر ۵/۲‌میلیون تن در سال افزایش پیدا خواهد کرد، اما این مقدار جوابگوی تقاضای فزاینده محصولات نهایی این منطقه نخواهد بود. پیش‌بینی می‌شود مصرف از ۱/۳۵‌میلیون تن سال ۲۰۰۶ به ۳/۴۲‌میلیون تن در سال ۲۰۰۸ و به ۸/۴۷‌میلیون تن در سال ۲۰۱۰ افزایش یابد. در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس فعالیت ساخت‌و‌ساز همچنان موجب افزایش تقاضا خواهد شد و تا سال ۲۰۱۰ به ارزش ۳/۶۴۴‌بیلیون دلار فولاد مصرف می‌کند. پروژه‌های پتروشیمی ۱۱۰بیلیون دلار، نفت و گاز ۷۰/۱۹۷بیلیون دلار و پروژه‌های برق ۶/۷۱‌بیلیون دلار فولاد مصرف می‌کند. ساخت‌و‌ساز بعد از جنگ در عراق، لبنان و سودان تقاضا را افزایش می‌دهد. همراه با رشد سریع جمعیت در این منطقه که در سال ۵‌میلیون نفر اضافه می‌شود، ساختمان‌سازی‌ در صدر احتیاجات این منطقه قرار می‌گیرد.