گروه بورس فلزات - فرناز شمس: شرکت آرسلور میتال، بزرگ‌ترین شرکت فولادسازی جهان برنامه دارد تا پایان سال 2006 حدود 115میلیون تن فولاد تولید کند شرکت ارسلور میتال از فروش این میزان فولاد 90میلیارد دلار کسب می‌کند و درآمد آن قبل از کسورات به 5/15میلیارد دلار می‌رسد. بدهی خالص این شرکت تا پایان سال 2006 به 23میلیارد دلار و تعداد پرسنل ارسلور میتال به 333هزار نفر خواهد رسید.

تولید ۳۵میلیون تن اسلب و ۳۰میلیون تن ورق نازک بیشترین تولیدات شرکت آرسلور میتال را تشکیل می‌دهد. طی دهه هشتاد میلادی که رکود سختی در بازار صنایع فولاد اروپا حکمفرما بود، آرسلور با گرد هم آوردن شرکت‌های فولاد اروپا، گروه معظم آرسلور و دومین تولیدکننده فولاد در جهان را پدید آورد. سیاست آرسلور سال‌ها تولید محصولات خاص و گران‌قیمت با ارزش افزوده بسیار بالا بود. از آن جمله می‌توان به انواع قطعات فولادی گران‌قیمت در صنایع خودروسازی و تولید آلیاژهای بسیار با ارزش دیگر صنایع اشاره کرد. این سیر صعودی مرهون تلاش‌های آقای گای دوله بود. گای دوله به شرکتش عشق می‌ورزید و به آن همانند فرزند خویش می‌نگریست. وی برخلاف معاون اجرایی خود رونالد جانک در مقابل ادغام با میتال استیل در سال ۲۰۰۶ به شدت مقاومت کرد و پس از ادغام دو فولاد ساز اول دنیا، جای خود را به رونالد جانک واگذار کرد. جانک اولویت کاری خود را یکپارچه‌سازی شرکت عنوان کرد و معتقد است شرکت آرسلور میتال منابع بالقوه را جهت پیشبرد همزمان یکپارچه‌سازی و توسعه‌دار است.
جلب مشارکت آرسلور از سوی میتال استیل که در ابتدا با مخالفت شدید مدیران، چند کشور اروپایی و حتی نخست‌وزیر لوکزامبورگ مواجه شد، نهایتا با توجه به اتفاق نظر هر دو طرف در مورد تمرکزگرایی بیشتر در صنعت فولاد و تعهد میتال به عدم کاهش نیروهای آرسلور تا سال 2010 جهت پایان دادن به نگرانی اتحادیه‌های کارگری اروپا، این امر در ابتدای سال 2006 محقق شد. ادغام تولیدکنندگان بزرگ فولاد در سال‌های اخیر، تمرکز در بازار فولاد را افزایش داده و با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از توان تولیدی فولاد جهان در اختیار تعداد محدودی از شرکت‌های بزرگ قرار دارد، دیگر شرایط رقابتی در بازار حکمفرما نیست. این امر در نظام قیمت‌گذاری چنان تاثیری گذاشته است که فولاد در اکثر بورس‌های کالایی دنیا مبادله نمی‌شود.
شرکت آرسلور در سال ۲۰۰۴ محصولات فولادی خود را به ارزش ۱۷۱/۳۰میلیارد یورو در بازار جهانی عرضه کرد و در سال ۲۰۰۵ با رشد ۱/۸درصد و تولید ۷/۴۶ میلیون تن، ارزش محصولات خود را به ۶/۳۲میلیارد یورو افزایش داد و در مرتبه دوم برترین تولیدکنندگان فولاد جهان در سال ۲۰۰۵ میلادی قرار گرفت. در سال ۲۰۰۵ میلادی میزان فروش محصولات آرسلور در کشورهای عضو اتحادیه اروپا ۲/۷۱درصد، آمریکای شمالی ۱/۹درصد، آمریکای جنوبی ۸/۱۰درصد و در دیگر نقاط جهان ۹/۸درصد می‌باشد.
یکی از امتیازات این شرکت عظیم فولادی، بهره‌مندی از قوی‌ترین مرکز توسعه و تحقیقات فولاد در مقیاس جهانی و بالاترین سطح تکنولوژی تولید و نوآوری است. تعداد پرسنل بخش R&D آرسلور به 1100 نفر بالغ می‌گردد که با راه اندازی واحدی تحت عنوان راهکارهای فولادی در رویارویی با چالش‌های اقتصاد مدرن روز فعال می‌باشند. در همین سال شرکت آرسلور در راستای گسترش جغرافیایی، نفوذ خود را در بازار مصرف کشورهای برزیل، کانادا، لهستان و چین گسترش داد.
در این سال آرسلور توانست با یکی از تولید کنندگان مطرح محصولات تخت و طویل فولادی در برزیل ادغام شده و میزان فروش شرکت را ۴/۳میلیارد یورو افزایش دهد.
در سال 2005 میلادی میزان صادرات فولاد آرسلور در بخش فولاد گالوانیزه 10میلیون تن و در بخش فولاد ساختمانی 5/12میلیون تن برآورد شد.
روند گسترش شرکت آرسلور
آرژانتین: فولاد آرسلور در راستای توسعه و تنوع محصولات تولیدی، با شرکت Acindar یکی از تولیدکنندگان اصلی محصولات طویل در آرژانتین ادغام شد.
بلغارستان: راه‌اندازی خط جدید فولادی تحت عنوان Carinox که با استانداردهای تولیدی آرسلور هماهنگی کامل داشت و توانست در بین کارخانه‌های مطرح اروپایی در سطح بالایی قرار گیرد.
برزیل: ادغام با شرکت Dofasco که یکی از پیشتازان و تولید کنندگان فولاد مورد مصرف در صنایع اتومبیل سازی جهان می‌باشد.
چین: شرکت آرسلور به منظور تولید فولاد گالوانیزه که در صنایع اتومبیل‌سازی کاربرد فراوان دارد توانست با شرکت BaoSteel و Nippon Steelسند همکاری‌امضا کرده و سرآغازی برای ورود محصولات این شرکت به کشور چین باشد.
کاستاریکا: واحد برزیلی آرسلور 50درصد از سهام دو شرکت برتر فولادی به نام‌های Costa Rican و Laminadora را خریداری کرد. ظرفیت تولید این دو خط فولادی به ترتیب 60هزار تن و 400هزار تن در سال می‌باشد.
جمهوری چک: فولاد آرسلور با خرید شرکت Matthey که از تولیدکنندگان مطرح لوله‌های استیل مورد نیاز خودروسازان به شمار می‌رود توانست در بازار اروپای شرقی مطرح شود.
فرانسه: خط تولید فولاد گالوانیزه Mardyck در کشور فرانسه که در حال حاضر با ظرفیت 880000 تن در سال مشغول فعالیت می‌باشد، توانست شبکه تامین فولاد آرسلور جهت صنایع اتومبیل‌سازی را تکمیل کرده و نیاز خودروسازان را برآورده سازد.
لوکزامبورگ: با راه‌اندازی خطوط جدید مقاطع نیمه‌سنگین Belval شرکت آرسلور توانست جایگاه خود را در بازار محصولات طویل فولادی پیش از پیش مستحکم سازد.
لهستان: فولاد آرسلور با خرید دو شرکت Stal Serwis Polska و Huta Warszawa توانست تولیدات خود را در بازار محصولات ویژه صنایع اتومبیل‌سازی و مصارف خانگی افزایش دهد.
ترکیه: صنعت اتومبیل‌سازی در ترکیه نیاز فولاد خود را از شرکت فولاد گالوانیزه Borcelik تامین می‌کند که ۴۰درصد از سهام این شرکت در اختیار فولاد آرسلور می‌باشد.
منبع: واحد مطالعات راهبری آریان فولاد