رییس اتحادیه طلا و جواهر خبرداد
امکان معامله طلا در بورسفلزات فراهم میشود
خبرگزاری فارس: رییس اتحادیه طلا و جوهر تهران گفت: با حذف ۴درصد تجمیع عوارض از صنعت طلا و جواهر ورود این فلز به بورس فلزات امکانپذیر خواهد شد. کوروش گوهربین، در یک نشست خبری با اشاره به برگزاری جلسات مشترکی میان اتحادیه طلا و جواهر با مسوولان بورس فلزات در خصوص عرضه طلا در بورس فلزات، اظهار داشت: چنانچه ۴درصد تجمیع عوارض از صنعت طلا و جواهر که اکنون در مجلس در حال پیگیری است، حذف شود عرضه طلا در بورس فلزات امکانپذیر خواهد شد.
وی ادامه داد: هیچ کشوری اکنون از طلا ۴درصد عوارض اخذ نمیکند و شرط ورود طلا به بورس فلزات جهانی شدن بهای آن است.
صادرات ۱۰۰ تنی طلا از کشور
گوهربین در خصوص صادرات طلا از کشور نیز گفت: هماکنون سالانه حدود ۱۰۰ تن طلای ساخته شده از ایران صادر میشود که ارزش هر گرم آن ۱۵هزار تومان است.
وی افزود: صادرات طلا درسال ۸۱ حدود یکمیلیون و ۱۰۰هزار دلار، سال ۸۲ حدود ۷/۲۸میلیون دلار، سال ۸۳ ، ۶۰میلیون دلار و در سال ۸۴ حدود ۱۳۷میلیون دلار بوده است.
رییس اتحادیه طلا و جواهر با اشاره به افزایش ۳۰ برابری صادرات طلا از سال ۸۱ تا ۸۴ را خاطرنشان شد و گفت: چنانچه توجه جدی و سرمایهگذاری مناسبی در این صنعت انجام شود رتبه ایران در صادرات طلا از ۱۰ یا یازدهم کنونی در بین ۳۰ کشور به رتبه سوم تا پنجم جهان صعود میکند.
نحوه تعیین قیمت طلا برای مشتریان
وی گفت: قیمت فروش طلا به مشتریان از فرمول مبلغ طلا بعلاوه اجرت ساخت و ضربدر ۷درصد بدست می آید.
گوهربین افزود: اجرت ساخت نیز با توجه به نوع ساخت طلا از ۱۵۰ تا ۲۰هزار تومان در نوسان است .البته فروشندگان طلا باید بهای نگین و برلیان کار شده بر روی طلا را جدا از قیمت طلا محاسبه کنند.
کاهش ۳۰ دلاری اونس جهانی طلا
رییس اتحادیه طلا و جواهر تاکید کرد: در ۲ ماه گذشته بهای هر اونس طلا در بازار جهانی ۶۹۰ تا ۶۹۳ دلار بود که اکنون با ۳۰ دلار کاهش به ۵/۶۶۳ دلار رسیده است.
وی پیشبینی کرد که در ماههای آینده بازار طلا در ثبات به سر برده ولی در آیندهای دراز مدت بهای طلا افزایش یابد.
وی تصریح کرد: بهای طلا نسبت به سایر فلزات در سالهای گذشته گران نشده است و باید کمی بهای آن افزایش یابد ولی نمیتوان برای این موضوع زمان خاصی در نظر گرفت.
عوارض ۲۵درصدی واردات ماشین آلات
گوهربین در ادامه خواستار حمایت مسوولان امر از صنعت طلا بعنوان صنعتی با ۷هزار سال قدمت شد و افزود: چنانچه ۴درصد نرخ تجمیع عوارض از این صنعت حذف شود شاهد رونق بیشتری در این صنعت خواهیم شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر نرخ بیمه دریافتی از صنعت طلا ۲۷درصد است تاکید کرد: این در حالی است که نرخ بیمه تامین اجتماعی برای سایر صنایع ۱۰درصد است. وی گفت: عوارض دریافتی از واردات ماشین آلات صنعت ساخت طلا و جواهر به کشور نیز ۲۵درصد است که بسیار بالا میباشد. گوهر بین گفت: چنانچه موانع پیش روی صنعت طلا و جواهر حذف شود این صنعت میتواند به روندهای نخست در بین صادرات غیر نفتی کشور صعود کند و زمینه اشتغال مناسبی در کشور را ایجاد کند.
ارسال نظر