توزیع تیرآهن‌ کنترل می‌شود

گروه بورس‌‌فلزات- آزاده حسینی: با توجه به اینکه قیمت‌ آهن‌آلات در این هفته به حد تعادل و منطقی رسیده پیش‌بینی می‌شود همین روند حفظ شود. عکس: ایسنا

بهرام سبحانی، مدیر عامل شرکت ذوب آهن اصفهان، هفته گذشته در جمع خبرنگاران گفت: قیمت‌ها در اسفند و فروردین ماه به شدت افزایش یافت که ما هم از این رشد قیمت راضی نبودیم و البته با اعمال سیاست‌های لازم از سوی دولت قیمت‌ها متعادل شده‌اند.

وی در خصوص کاهش قیمت‌ محصولات فولادی، گفت: به نظر نمی‌رسد که قیمت‌ها به سطح سال ۱۳۸۴ برگردد چرا که قیمت محصولات فولادی در بازارهای جهانی هم افزایش پیدا کرده است.وی افزود: تولید محصول نهایی از سوی ذوب آهن طی سه ماه اخیر به دلیل نیاز بازار ماهانه حدود ۲۴۰ هزار تن بود که ۱۴۰تا۱۵۰هزار تن آن مربوط به تیرآهن است و ماسال گذشته برای کنترل رشد قیمت این محصول هم تولید خود را نسبت به ظرفیت اسمی افزایش دادیم و هم صادرات خود را متوقف کردیم.

وی به نقش ذوب آهن اصفهان در کنترل قیمت‌ آهن آلات گفت: با توجه به نگرانی‌هایی که دولت بابت کنترل قیمت انواع محصولات فولادی بالاخص تیر آهن داشت، جلسات متعددی را با حضور مسوولان ذی‌ربط برگزار کرد و ذوب آهن هم به عنوان بزرگترین تولیدکننده تیرآهن بیشترین همکاری را با دولت داشت که همانطور که قبلا اشاره کردم توقف صادرات و تولید بیش از ظرفیت اسمی از جمله آنها بود.

وی ادامه داد: ذوب آهن اصفهان هر هفته یکشنبه و چهارشنبه‌ها تمام محصولات ساختمانی خود را که معادل هر ماه ۲۰۰تا ۲۱۰هزار تن است در رینگ مبادلاتی بورس‌‌فلزات عرضه می‌کند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ذوب آهن اصفهان برای کنترل قمیت، محصولات خود را در انبار نگهداری می‌کند یا خیر گفت: خیر ذوب آهن هیچگاه برای کنترل قیمت، محصولات خود را نگهداری نمی‌کند بلکه برعکس برای تامین نیازهای شرکت مجبور به پیش فروش به صورت سلف هم هستیم.

وی ادامه داد: البته تولید بیشتر از ظرفیت اسمی ذوب آهن در سه ماه اخیر به دلیل رشد مصرف محصولات فولادی بالاخص تیرآهن بواسطه مطرح شدن تقاضای وزارتخانه‌ها و بالا رفتن قیمت سیمان و روی آوردن به استفاده از تیر آهن بوده است.

وی مقدار مصرف انواع محصولات فولادی در کشور را ۱۶میلیون دانست و گفت: طبق استانداردها و پیش‌بینی مصرف سرانه آهن و فولاد در کشور معادل ۱۶میلیون تن است که ده میلیون تن آن در داخل کشور تولید می‌شود و مابقی از طریق واردات تامین می‌شود که البته با راه‌اندازی طرح توازن حدود یک میلیون و ۴۰۰هزار تن به این رقم اضافه خواهد شد.

سبحانی ادامه داد: در حال حاضر مصرف تیرآهن در کشور معادل دو میلیون و ۵۰۰هزار تن است که حدود یک میلیون و ۵۰۰هزار تن آن در ذوب‌آهن اصفهان تولید می‌شود و ۳۰۰هزار تن هم توسط گروه ملی فولاد ایران تولید می‌شود و مابقی یعنی حدود ۵۰۰ الی ۶۰۰هزار تن از طریق واردات تامین می‌شود.

البته به غیر از سال ۱۳۸۵ در بقیه سال‌ها مقدار تولید مطابق با نیاز داخل یعنی بالانس بوده است.

وی با اشاره به طرح توازن و میزان پیشرفت این طرح گفت: در حال حاضر حدود ۷۳درصد از کل طرح پیشرفت فیزیکی داشته و این طرح شامل ۵پروژه است که اولی کوره‌بلند با ظرفیت تولید یک میلیون و ۴۰۰هزار تن، دومی کک‌سازی با ظرفیت ۹۰۰هزار تن، سومی آگلومراسیون با ظرفیت تولید دو میلیون و ۴۰۰هزار تن، چهارمی نیروگاه ۱۱۰ مگاواتی و پنجمی تاسیسات و تجهیزات جانبی است که اکثر این طرح‌ها با مشارکت شرکت‌های خارجی اما با نظرات شرکت‌های ایرانی صورت می‌گیرد. وی ادامه داد: کوره‌بلند با پیشرفت ۶۸درصد، به عنوان قلب طرح توازن تا پایان سال آغاز به کار می‌کند که در صورت آغاز فعالیت این کوره ظرفیت تولید ذوب‌آهن از دو میلیون و ۲۰۰هزار تن به سه میلیون و ۶۰۰هزار تن افزایش پیدا می‌کند.همچنین سبحانی افزود: نظارت بیشتری بر توزیع تیرآهن در بازار پس از خرید از بورس فلزات صورت خواهد گرفت.

مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان با بیان این‌که پیش از سال ۸۵ بخشی از تیرآهن تولیدی کشور صادر می‌شد، گفت: رونق ساخت و ساز و اجرای طرح‌های توسعه‌ای میزان مصرف این محصول را در کشور افزایش داد و علاوه بر این افزایش قیمت‌های جهانی نیز در بالارفتن قیمت داخلی تیرآهن موثر بوده است. وی با اشاره به عرضه ماهانه ۲۰۰‌هزار تن از محصولات این شرکت در بورس فلزات تصریح کرد: بخشی از تولیدات ما به صورت سلف به فروش می‌رسد و همواره حدود ۲ ماه پیش از تحویل محصول، سفارش ساخت می‌گیریم که به این ترتیب دلیلی برای احتکار و نفروختن تیرآهن توسط شرکت باقی نمی‌ماند.

او در ادامه با بیان این‌که قیمت‌های تیرآهن طی ماه‌های اخیر تعدیل شده است، گفت: قیمت فروش تیرآهن در سال ۸۴ در حدی پایین بوده که بابت تولید این محصول سودی را شاهد نبودیم.

سبحانی گفت: در حال حاضر ظرفیت تولید فولاد خام شرکت ذوب آهن ۲‌میلیون و ۲۰۰‌هزار تن است که با اجرای طرح توازن این رقم به ۳‌میلیون و ۶۰۰‌هزار تن خواهد رسید.