رییس کمیته معدن مجلس:
نوسان نرخ آهنآلات متاثراز قیمتهای جهانی است
وقتی آهن را با قیمت گزاف وارد میکنیم، باید پیامدهای آن را نیز بپذیریم. بالا بودن میزان تقاضا نسبت به عرضه، طرح مقاومسازی مسکن روستایی و افزایش قیمت جهانی فولاد، موجب بالا رفتن قیمت مصالح و مواد اولیه در بازار شده است.
محمدرضا سجادیان، رییس کمیته معدن مجلس، در گفتوگو با (ایسنا)، در رابطه با افزایش قیمت مصالح و آهنآلات در بازار اظهار کرد: بحث افزایش قیمت سیمان و آهنآلات از ابتدای سال ۸۵ مطرح بود و هماکنون قیمتها تب و تاب خاصی دارد که تاثیرپذیر از قیمتهای جهانی است.
او ادامه داد: در کشور ما عرضه و تقاضا با همدیگر همخوانی ندارد و میزان تقاضا معمولا بیشتر از عرضه است، چون کشور در حال ساخت و ساز است و پروژههای عمرانی در دست اجرا است.
سجادیان با اشاره به طرح مقاومسازی واحدهای روستایی گفت: طبق برنامه باید سالانه ۲۰۰هزار واحد مسکونی روستایی ساخته شود و همین مساله مصرف آهن و سیمان را افزایش میدهد. میزان تولید فولاد در سال ۸۵ نزدیک به ۱۱میلیون تن در بخش دولتی بوده و حدود ۲میلیون تن نیز در بخش غیردولتی تولید شده است.
نماینده مردم خوانسار و رشتخوار در مجلس، میزان واردات فولاد در سال گذشته را ۶ تا ۷میلیون تن ذکر کرد و گفت: قیمت جهانی فولاد در ۱۴ ماه گذشته حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰درصد رشد داشته است و قیمت هر تن فولاد در بازارهای جهانی به ۶۰۰دلار می رسد، لذا وقتی آهن را با قیمت گزاف جهانی وارد کنیم اثرات و پیامدهای آن را نیز باید بپذیریم.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس بر حمایت وزارت صنایع و معادن و تقویت بخشخصوصی تاکید کرد و گفت: باید راهی را در پیش بگیریم که میزان تولید فولاد و آهنآلات در کشور افزایش یابد. خوشبختانه کشور ما ظرفیت بالایی در بخش آهن دارد لذا اگر این میزان ذخایر سنگآهن را افزایش دهیم، به نفع تولید و عمران کشور خواهد بود.
وی اضافه کرد: طبق قانون برنامه چهارم، میزان تولید فولاد تا پایان برنامه باید به ۲۸میلیون تن برسد که نیازمند تلاش بسیاری است و در ۳ سال آینده به ظرفیت فولاد در کشور باید ۱۷میلیون تن افزوده شود.
رییس کمیسیون معدن مجلس، قیمت سیمان و آهنآلات و میلگرد را سه فاکتور مهم در کاهش قیمت تمام شده مسکن عنوان کرد و گفت: عرضه زیاد در بازار باعث کاهش قیمت مصالح ساختمانی از جمله سیمان میشود؛ اگر دولت میخواهد قیمت مسکن را کاهش دهد، علاوه بر واگذاری زمین با اجاره ۹۹ ساله باید نسبت به عرضه مصالح و مواد اولیه نیز اقدام کند.
وی پیشبینی کرد: در ۶ ماهه دوم سال، وضعیت بازار تولید نسبت به سال گذشته بهتر شود و بر سرعت راهاندازی ۲ کارخانه تولید تیرآهن و سیمان در سالجاری افزوده شود.
ارسال نظر