طلسم قیمتها دربورس فلزات تهران شکسته شد
طرح ساماندهی بازار آهن از حرف تا عمل!
گرچه این کاهش قیمتها بسیار اندک بود اما در طول سال گذشته همواره در تالار مبادلات بورسفلزات تهران پس از هر عرضه توسط تولیدکنندگان شاهد رشد قیمتها بودیم که سرانجام طلسم رشد قیمتها شکسته شد و انواع آهنآلات با کاهش قیمت هم مواجه شدند.
البته امیدواریم همانند سال گذشته طرح کنترل و ساماندهی قیمت آهنآلات تنها در حد یک طرح باقی نماند و به مرحله اجرا درآید، چرا که سال گذشته هم اعلام طرح حذف تعرفه آهنآلات برای وزارتخانههای پرمصرف باعث کاهش ده الی 15 درصدی قیمت آهنآلات در بازار و بورس شد اما عمر این کاهش قیمت تنها حدود یک ماه بود و بدلیل عدم اجرای طرح فوق تاثیر بلندمدتی بر بازارآهن نداشت. این طور که پیداست دولت این بار تصمیم کامل و جامعی برای تنظیم بازار آهن برای کوتاه مدت و بلندمدت در نظر گرفته است که طرح مذکور هم از نقاط قوت بهره میبرد، هم نقاط ضعفی دارد که امیدواریم طی اجرای مراحل کار این نقاط ضعف پوشش داده شوند و تنها دریک قالب خشک و سخت نباشد و با پیدا شدن نقاط ضعف قابل تغییر باشد.
ارائه تسهیلات بانکی به تولیدکنندگان و تعاونیها برای تولید و واردات آهنآلات و مواد اولیه از سوی آنهاست که در آینده بدین ترتیب تولید کنندگان و تعاونیها با سیستم بانکی دچار مشکل خواهند شد مگر اینکه زمان اجرای این طرح مشخص باشد و نحوه پرداخت تسهیلات مشخص و سهل باشد و تبعیض بین آنها از نظر پرداخت نباشد.
از سوی دیگر سال گذشته هم طرحی مطرح و اجرا شد که در آن برخی به تعاونیها حواله دریافت تیرآهن دادند که طرح مذکور نه تنها باعث کنترل قیمت تیرآهن در بازار نشد بلکه قیمت آن را تشدید هم کرد البته دلیل عدم موفقیت در طرحهای این چنینی نظارت ضعیف وزارت بازرگانی است اما از نقاط قوت این طرح میتوان به تغییر الگوی مصرف از تیرآهن به میلگرد نام برد و تاکید دولت برای تولید و واردات مواد اولیه بجای محصول نهایی هم از دیگر موارد مثبتی است که در طرح مذکور به آن اشاره شده است.
بنابراین گزارش، قیمت تیرآهن ۱۴ که روز یکشنبه ۲۶ فروردین ماه در بورسفلزات تهران از سوی گروه ملی فولاد ایران با حجم ۷۰۰ تن عرضه شد و قیمت آن کیلوئی ۷ هزار و ۶۰۰ ریال بود که در عرضه قبلی در چهارشنبه هفته گذشته یعنی ۲۲ فروردین نرخ آن ۷هزار و ۶۳۲ریال بود که حجم آن ۵هزار تن و تاریخ تحویل هر دو مبادله ۳۱/۰۴/۸۶ بود.
براساس این گزارش، تیرآهن 22هم در 26فروردین ماه با نرخ 8هزار و 780ریال در هر کیلو با حجم 480تن برای تحویل در تاریخ 31/03/86 مبادله شد که در عرضه قبلی این محصول در نخستین عرضه سال جدید ذوب آهن (نوزدهم فروردینماه) به صورت نقدی با نرخ ده هزار و 472ریال بود که حجم مبادلهای 300تن بود و نسبت به 26 فروردینماه یک هزار و 692ریال در هر کیلو کاهش یافته است. همچنین میلگرد
۱۶-۳ A ذوبآهن اصفهان در عرضه روز چهارشنبه ۲۶ فروردینماه با قیمت ۶هزار و ۸۰۰ریال در هر کیلو و با حجم هزار تن برای تحویل در تاریخ ۳۱/۳/۸۶ به فروش رسید که در عرضه قبلی خود یعنی در تاریخ ۱۹/۰۱/۸۶ این فلز با حجم ۶هزار و ۸۵۵ریال با حجم هزار تن برای تحویل در تاریخ ۳۱/۰۳/۸۶ مورد مبادله قرار گرفته بود.
بر اساس این گزارش 10میلگرد 10-3 A ذوبآهن هم برای تحویل در تاریخ 31/03/86 در تاریخ 26 فروردینماه با حجم دو هزار تن و قیمت 6هزار و 800ریال به فروش رسید که در عرضه قبلی در تاریخ 20 اسفندماه به صورت نقدی با نرخ 6هزار و 315ریال مبادله شده بود.
این گزارش حاکی است، میلگرد گروه ملی فولاد ایران ۱۰، ۸-۲ A برای تحویل در تاریخ ۳۱/۰۴/۸۶ با حجم یک صد تن و قیمت ۶هزار و ۵۰۰ریال مبادله شد، در حالی که در عرضه قبلی این شرکت یعنی ۱۹ فروردینماه همین میلگرد با نرخ ۶هزار و ۳۰۰ریال در هر کیلو به فروش رسید. حجم مبادله این فلز یک هزار و ۵۸۰ تن و تاریخ تحویل آن ۳۱/۰۴/۸۶ بود.
همچنین میلگرد 20، 18، 16، 14-3 A گروه ملی فولاد ایران در تاریخ 26 فروردینماه برای تحویل در تاریخ 31/04/86 با حجم 400تن و قیمت 6هزار و 500ریال مورد مبادله قرار گرفت در حالی که نرخ عرضه قبلی این فلز در تاریخ 22 فروردینماه برای تحویل در تاریخ 31/03/86 با حجم 9هزار و یکصد تن با قیمت 6هزار و 300ریال در هر کیلو به فروش رسید که به این ترتیب طی 4روز قیمت این محصول کیلویی 200ریال کاهش را تجربه کرد.
ارسال نظر