مس
در هفته گذشته قیمت مس روند صعودی ۶ هفته‏ای خود را ادامه داد و در روز جمعه، پس از کاهش ۱۴۰ دلاری قیمت در روز پنج‏شنبه، به دلیل گمانه‏زنی در مورد اختلالات تولید در آرژانتین و اندونزی این روند صعودی ادامه یافت. اما مس قادر به تثبیت قیمت در حدود ۸۰۰۰ دلار نشده است.

مشکلات تولید اخیر مربوط به اعتصابات کارگری در معدن گرس برگ (دومین معدن مس جهان متعلق به Freeport mcmoran) و همچنین طوفان و سیل در معادن متعلق به xstrata در آرژانتین است.
موجودی‏های جهانی مس (لندن، نیویورک و شانگهای) در ۶‏هفته گذشته مجموعا ۵‌درصد کاهش داشته و قیمت مس در این مدت ۳۲‌درصد افزایش یافته است.
موجودی‏های بورس لندن با 20‌درصد کاهش نسبت به اوایل فوریه به 174300 تن رسیده است که برای مصرف 4 روز جهان کفایت می‏کند.
با توجه به افزایش شدید قیمت مس در ماه‏های اخیر ادامه واردات مس به کشور چین مورد بحث قرار گرفته است.
بـسـیـاری از تحلیلگران (مـثل مـدیر معـاملات china minmetals) مـعتقدند که با قیمت‏های کنونی، در 3‌ماه دوم سال میلادی جاری، واردات چین از 190هزار تن در ماه به 100هزار تن کاهش خواهد یافت.
از نظر تکنیکی هم به نظر می‏رسد که روند صعودی اخیر مس رمق خود را از دست داده باشد.
آلومینیوم
قیمت آلومینیوم دامنه نوسان نسبتا کمی داشته است و در هفته گذشته نیز با کاهش ۲/۰‌درصدی، قیمت آلومینیوم به ۲۸۰۶ دلار برای هر تن رسید.
موجودی‏های لندن هم در حدود 805هزار تن ثابت بوده است. در حال حاضر کمبودی در بازار آلومینیوم مشاهده نمی‏شود.
صنعت آلومینیوم در چین همچنان به رشد فوق‏العاده خود ادامه می‏دهد.
با وجود مقررات جدید که سعی در کاهش سرمایه‏گذاری صنایع انرژی‏بر دارد، در دو‌ماه اول سال سرمایه‏گذاری ثابت در صنعت آلومینیوم با رشد 124‌درصدی روبه‌رو بوده
است.
تولید آلومینیوم در چین ممکن است از 2/9‌میلیون تن در سال 2006 به 6/12‌میلیون تن در سال جاری افزایش یابد.
با افزایش ۲۳‌درصدی مصرف داخلی، احتمالا ۲‌میلیون تن از تولید آلومینیوم چین برای صادرات باقی می‏ماند. این افزایش صادرات ممکن است بر روند قیمت جهانی آلومینیوم که اخیرا روند نسبتا ضعیفی هم بوده است اثر منفی بگذارد.
روی
در هفته گذشته قیمت نقدی روی با افزایش ۳‌درصدی به ۳۵۰۶ دلار رسید و موجودی‏های لندن به ۱۰۴۸۰۰ تن کاهش یافتند.
کاهش 25‌درصدی قیمت روی به دلیل افزایش صادرات از طرف چین بوده است.
بنابراین وضعیت تولید و مصرف روی در این کشور برای پیش‏بینی قیمت‏های آتی حائز اهمیت است. افزایش ظرفیت ذوب در چین و موجودی‏های مناسب کنسانتره روی در سطح جهانی، باعث خواهد شد که امسال چین به جای واردات محصول نهایی بیشتر به واردات کنسانتره بپردازد.
تحلیلگر شرکت چینی Antaike ضمن تایید گمانه‏زنی فوق می‏گوید که اگر به مجموع ارقام روی، کنسانتره روی و آلیاژهای روی نگاه کنیم، در سال‌جاری چین با کمبود مواجه خواهد بود، اما واردات بیشتر به صورت کنسانتره خواهد بود. بنا بر آمار رسمی، واردات کنسانتره در 2 ماه اول سال میلادی جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 100‌درصد افزایش داشته است و به 208‌هزار تن رسیده است. ظرفیت ذوب هم پس از افزایش 400‌هزار تنی در سال قبل، در سال 2007 حدود 200‌هزار تن افزایش می‏یابد و به 8/3‌میلیون تن می‏رسد. تقاضای چین برای روی طی سال‏های 2007 و 2008 نیز افزایش خواهد یافت، ولی چین قادر به جذب تمام عرضه جهانی نخواهد شد. تقاضای روی برای تولید فولاد گالوانیزه رشد قابل توجه خواهد داشت و تقاضا برای مصرف روی در باطری و آلیاژهای مسی رشد کمی خواهد داشت. بنابراین به گفته تحلیلگر Antaike، کاهش قیمت چند ماهه گذشته روی به دلیل توسعه معادن و ظرفیت‏های جدید تولید قابل توجیه است و ممکن است در سال 2008 قیمت باز هم با کاهش روبه‌روشود.
Antaike متوسط قیمت روی در سال‌جاری را ۳۳۵۰ دلار پیش‏بینی می‏کند و حداقل قیمت را ۲۷۰۰ دلار تخمین می‏زند.
سرب
قیمت نقدی سرب در هفته گذشته با ۲/۰‌درصد افزایش در حدود ۲۰۲۵ دلار در نوسان بود.
موجودی‏های سرب هم با کمی افزایش به 35500 تن رسیدند. بانک Macquarie در گزارش هفتگی خود پیش‏بینی می‏کند که به دلیل اختلالات تولید و تاخیر در بهره‏برداری از منابع جدید، کمبود سرب در سال‌جاری 100‌درصد افزایش یابد و به 70‌هزار تن برسد.
در این شرایط قیمت سرب می‏تواند در سال ۲۰۰۸ هم در سطوح بالا باقی بماند. در سـال جاری اختلالات تولید در معدن Magellan و Mount Isa در استرالیا و در معدن Aljustel در پرتغال قابل توجه بوده است. همچنین بهره‏برداری از پروژه‏های جدید مثل پروژه Dairi در اندونزی با ابهام روبه‌رو می‏باشد.
نیکل
قیمت نیکل اخیرا با نوسانات مثبت و منفی بالا همراه بوده است و قیمت از مرز ۵۲۰۰۰ دلار برای هر تن هم گذشته است.
در هفته قبل قیمت نقدی نیکل با کاهش 7/4‌درصدی به 49900 دلار کاهش یافت. موجودی‏های ناچیز LME هم از 8/4‌هزار تن به 4/4‌هزار تن کاهش یافتند که از مصرف یک روز جهان نیز کمتر است.
به گزارش Bloomsbury Minerals Economics موجودی‏های نیکل باید با افزایش قابل توجه مواجه شود تا قیمت به صورت پایدار به سطوح پایین‏تر کاهش یابد.
چرا که خرید شاخص فلزات توسط صندوق‏های سرمایه‏گذاری، رابطه بین موجودی‏ها و قیمت را کلا تغییر داده است. قبلا موجودی‏ها برای بهبود نقد‌شوندگی و روان بودن معاملات فیزیکی مورد استفاده قرار می‏گرفت. اما خریداران شاخص‏ها کلا قصد تحویل فیزیکیندارند.
افزایش این‌گونه سرمایه‏گذاری‏ها مخصوصا در بازار محدود نیکل، فشار قابل‌توجهی بر موجودی‏ها می‏گذارد.
در سال‏های 2005 و 2006 موجودی‏های نیکل در 9000 تا 37000 تن و قیمت در سال 2006 در حدود 13000 دلار برای هرتن بود.
منبع: کارگزاری فلزات مفید