تولید فولاد جهان امسال ازمرز ۲/۱میلیارد تن فراتر می رود
گروه بورس و فلزات- مپس (MEPS) پیشبینی میکند تولید فولاد خام در جهان طی سال ۲۰۰۶ به یکمیلیارد و ۲۱۵میلیون تن خواهد رسید. این ظرفیت تولید نشانگر ۵/۷درصد رشد در مقایسه با سال ۲۰۰۵ میلادی است. سال ۲۰۰۶ پنجمین سال پیاپی خواهد بود که تولید فولاد جهان از ۵درصد فراتر میرود. در پیشبرد چنین رشد سریعی چند عامل موثر دخالت دارد. اول اینکه تقاضای شدید برای این محصول در کشورهای در حال رشد وجود دارد. دوم بازیافت موجودی انبارها پس از کاهش تولید برخی از کشورها و سرانجام هزینه بالای مواد اولیه موجب گشته که مشتریان قبل از اینکه قیمت فولاد افزایش یابد، یک بازار بیش از حد افراطی برای محصولات فولادی به وجود آورند.
براساس پیشبینی مپس(MEPS) انتظار میرود سال ۲۰۰۷ شاهد پیشرفتهایی در زمینه عرضه فولاد بود. اما نرخ رشد، احتمالا چیزی در حد میانگین سالهای اخیر خواهد بود. این گزارش میافزاید دوره کاهش موجودی انبارها در بسیاری از کشورهای صنعتی قابل پیشبینی است.
تولید در منطقه آسیا سریعترین رشد را داشته و سهم تولید فولاد در این منطقه حدود ۵/۵۳درصد از کل تولید فولاد جهان را در بر میگیرد. این سهم از تولید در سال اول هزاره سوم ۲/۳۹درصد بوده است.
تولید فولاد در اتحادیه اروپا در حال بهبود است، به گونهای که خریداران قبل از افزایش قیمت اقدام به سفارش خرید کردهاند. مپس (MEPS) اعلام میدارد که تولید فولاد در سال ۲۰۰۶ در اتحادیه اروپا به ۵/۱۹۳میلیون تن و رشدی معادل ۸/۳درصد خواهد رسید. در این منطقه تقاضای واقعی در حال افزایش است، اما در مقایسه با عرضه شرکتهای تولیدکننده فولاد در داخل هنوز پایین است. تولید آهن به روش کوره بلند امسال ۴/۳درصد افزایش مییابد. رشد فعالیتهای ساختمانی زمینهساز دستیابی شرکتهای تولیدکننده فولاد به روش الکتریکی به سهم بیشتری از بازار است.
تولید فولاد در اروپای غربی در سال ۲۰۰۶ (غیر از اتحادیه اروپا) پیشبینی میشود که حدود ۱۰درصد در مقایسه با سال قبل گسترش یابد. ظرفیتهای جدید نصب و راهاندازی شده در ترکیه نزدیک به ظرفیت کامل میباشد و به سوی ۲میلیون تن افزایش تولید در سال به پیش میرود. رشد قابل توجه در کشورهای رومانی، صربستان و مونتهنگرو قابل پیشبینی است.
تولید فولاد در کشورهای شوروی سابق امسال به ۵/۱۱۷میلیون تن خواهد رسید یعنی ۸/۴میلیون تن و ۲/۴درصد افزایش تولید نسبت به سال قبل به وقوع خواهد پیوست. در اصل این ظرفیت از تولید در این منطقه به روشهای کوره بلند و روش اکسیژنی تولید میشود. تولید فولاد در آمریکای شمالی براساس پیشبینی به ۵/۱۳۲میلیون تن خواهد رسید که ۶/۵میلیون تن و ۴/۴درصد افزایش تولید در پی خواهد داشت. تولید فولاد در آمریکای جنوبی در سال ۲۰۰۶ بر خلاف سال ۲۰۰۵ کاهش خواهد داشت، خرابیهای عمده در کورههای بلند شرکتهای تولید فولاد در برزیل موجب چنین وضعیتی شده است که کورههای الکتریکی در حال حاضر کسری موجود را جبران مینماید.
براساس گزارش مپس (MEPS) تولید فولاد در آفریقا با اختلاف اندک امسال نسبت به سال قبل کاهش خواهد داشت. کاهش تولید در این منطقه با پیشبینی و برنامهریزی صورت گرفته است. تولید فولاد خام در منطقه خاورمیانه نزدیک به ۱۶میلیون تن در سال ۲۰۰۶ خواهد رسید. تقاضای زیاد در کل منطقه زمینههای نصب و راهاندازی کارخانههای فولادسازی در این منطقه را فراهم میآورد. کل تولید در این منطقه نسبت به سال قبل ۴درصد افزایش خواهد یافت.
در سال ۲۰۰۶ در منطقه آسیا، پیشبینی میشود که تولید فولاد خام به ۶۴۹میلیون تن برسد که نشانگر رشدی معادل ۱۱درصد نسبت به سال قبل است. روش کوره بلند، روش عمده تولید فولاد در این منطقه است و پیشبینی میشود امسال حدود ۱۴درصد افزایش تولید به این روش صورت پذیرد. منطقه آسیا ۶۳درصد آهن و ۵/۵۳درصد فولاد جهان را تولید میکند.
چین حاکم بر رشد تولید در این منطقه است. پیشبینی میشودبا افزایش ۵/۱۶درصدی تولید فولاد در این کشور امسال ۵/۴۰۷میلیون تن تولید کند. براساس پیشبینیها تولید آهن به روش کورهبلند به میزان ۳۹۶میلیون تن برسد که معادل ۲۰درصد رشد مییابد. بیشتر این پیشرفت در سهماه اول سال صورت گرفته است. صادرات این کشور در حال حاضر افزایش یافته، اما بیشتر محصولات در داخل کشور مصرف میشوند.
در منطقه اقیانوسیه کاهش اندکی به دلیل تعمیرات کورههای بلند در تولید فولاد صورت خواهد گرفت.
ارسال نظر