افت صنایع با شتاب بیشتر
گروه بورس- زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران در پی فشار فروش و افت عمومی قیمتهای سهام ۴۵۴ واحد دیگر عقبنشینی کرد و در ارتفاع ۶۴ هزار و ۱۹۷ واحدی ایستاد. اغلب صنایع فعال در بازار سهام در معرض افت قیمتی قرار گرفتند بهطوری که از میان ۳۷ صنعت بورسی، شاخص ۲۸ صنعت با افت همراه شدند. ۳ صنعت سبزپوش نیز رشدهای اندک زیر یک درصدی را تجربه کردند.
گروه مخابراتی با رشد ۸۳/ ۰ درصدی در صدر صنایع با بیشترین رشد قرار گرفت. گروههای دباغی و قند و شکر نیز دو صنعت سبزپوش دیگر بازار دیروز بودند.
گروه بورس- زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران در پی فشار فروش و افت عمومی قیمتهای سهام ۴۵۴ واحد دیگر عقبنشینی کرد و در ارتفاع ۶۴ هزار و ۱۹۷ واحدی ایستاد. اغلب صنایع فعال در بازار سهام در معرض افت قیمتی قرار گرفتند بهطوری که از میان ۳۷ صنعت بورسی، شاخص ۲۸ صنعت با افت همراه شدند. ۳ صنعت سبزپوش نیز رشدهای اندک زیر یک درصدی را تجربه کردند.
گروه مخابراتی با رشد ۸۳/ ۰ درصدی در صدر صنایع با بیشترین رشد قرار گرفت. گروههای دباغی و قند و شکر نیز دو صنعت سبزپوش دیگر بازار دیروز بودند. گروه استخراج معادن با افت ۱۵/ ۴ درصدی زیاندهترین صنعت روز گذشته بود. بر این اساس بیشترین حجم و ارزش معاملات نیز در اختیار دو گروه بانکی و خودرویی قرار داشت. حاکمیت فضای رکود در معاملات از یکسو و ادامه افت قیمتهای جهانی و ریزش قیمت نفت از سوی دیگر سبب شده که بیشتر صنایع با افت شدیدتری نسبت به روزهای اخیر مواجه شوند.
افت لیزینگیها در پی ریزش خودروییها
فضای منفی چیره بر بازار سهام دیروز در معاملات گروه لیزینگی بسیار مشهود بود بهطوری که همه نمادهای فعال در این گروه مطابق روزهای اخیر بر مدار نزولی حرکت کردند و در نهایت موجب افت ۴/ ۲ درصدی شاخص این گروه شدند. شاخص گروه واسطهگری مالی در هفت روز معاملاتی اخیر با افت ۸/ ۵ درصدی همراه شده است.
در معاملات دیروز «ولساپا» بیشترین افت قیمت را بین هم گروهیهای خود به دست آورد. بیشترین حجم و ارزش معاملات نیز در اختیار این نماد بود. در حالی که اغلب کارشناسان وضعیت گروه لیزینگی در سال جاری را مناسب ارزیابی میکردند اما شاخص گروه مزبور در روزهای اخیر افت ممتدی را تجربه کرده است.
در تحلیل وضعیت گروه واسطهگری مالی محمد شکوری، کارشناس بازار سهام گفت: وضعیت گروه لیزینگ (عمده لیزینگیهای بورس خودرویی هستند) عمدتا تحت تاثیر معاملات گروه خودرویی بوده و از آنجا که وضعیت شرکتهای خودرویی در شرایط فعلی چندان مناسب نبوده و با مشکلات فروش و مازاد عرضه مواجه هستند، لیزینگیها نیز در مدار ریزشی قرار گرفتهاند بهطوری که سهامداران لیزینگی با رصد معاملات گروه خودرویی نگران شده و با افزایش عرضه در این نمادها زمینه افت قیمتها را فراهم میکنند.
این کارشناس بازار سهام افزود: برخی نمادهای فعال این گروه عملکرد خوبی در چند ماه اخیر داشتهاند اما تحت تاثیر فضای منفی بازار قرار گرفته و ریزشی شدهاند. شکوری افزود: انتظار میرود با رفع تحریمها گروه لیزینگ با وضعیت مناسبی همراه شود، هرچند ممکن است مشکلات گروه خودرویی به دلیل زیان انباشته موجود با تاخیر حل شود اما در نهایت تقاضای خرید لیزینگی خودرو همچنان وجود خواهد داشت.
افزایش سرمایه «حفارس» منوط به عرضه بلوکی
شاخص گروه حملونقل نیز همانند گروه لیزینگ درپی افت قیمت همه نمادهای معامله شده در نمادهای زیرمجموعه خود با افت ۴/ ۲ درصدی مواجه شد. «حفارس» با افت ۵/ ۴ درصدی بیشترین ریزش قیمتی در بین همگروهیهای خود را رقم زد. بیشترین حجم و ارزش معاملات نیز در اختیار بزرگترین شرکت این صنعت یعنی «حکشتی» بود.«حکشتی» در هفت روز معاملاتی اخیر با افت بیش از ۴ درصدی مواجه بوده است.این نماد چهارشنبه هفته گذشته صورتهای مالی ۱۲ ماهه منتهی به ۳۱/ ۰۳/ ۹۴ حسابرسی نشده خود را روی سامانه کدال قرار داد که در آن سود هر سهم خود را ۱۵۷ ریال اعلام کرد.
بررسی صورتهای مالی منتهی به سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳ این شرکت حاکی از افزایش ۸درصدی سود ناخالص و کاهش ۹ درصدی سود عملیاتی آن است. در این گروه همچنین شرکت حملونقل خلیج فارس در نامهای که بر روی سامانه کدال قرار داده، اعلام کرده که در حال تهیه گزارش توجیهی جهت افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها است اما با توجه به اینکه هیات عالی واگذاری اقدام به آمادهسازی عرضه سهام شرکت بهصورت کنترلی کرده است، انجام اقدامات قانونی افزایش سرمایه به بعد از واگذاری موکول خواهد شد.
اعلام تعدیل منفی توسط اغلب شرکتهای سیمانی
رکود موجود در بازار سهام منجر به افت ۲۸/ ۰ شاخص گروه سیمانی در روز گذشته شد. به جز دو نماد «سخوز» و «سدشت»، دیگر نمادهای معامله شده در گروه سیمانی با افت قیمتی همراه شدند.
«سخوز» با رشد چشمگیر ۶۳/ ۴ درصدی بین همگروههای خود پیشتاز بیشترین رشد قیمتی شد.«سشمال» نیز بیشترین افت قیمتی را ثبت کرد.بیشترین حجم و ارزش معاملات در اختیار «سخوز» قرار داشت.بیش از ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار سهم از سخوز روز گذشته توسط معاملهگران حقوقی عرضه شد که عمده آن توسط سهامداران حقیقی خریداری شد.
شرکتهای سیمانی که سال مالی آنها منتهی به ۳۱ شهریور است، روزهای گذشته پیشبینی عملکرد خود را برای سال ۹۵ منتشر کردند که عمدتا حاکی از تعدیل منفی بیشتر شرکتهای سیمانی بودند.
در این گروه شرکت سیمان سپاهان پیشبینی درآمد هر سهم برای سال مالی منتهی به ۳۱/ ۰۶/ ۹۵ را با سرمایه یکهزار و ۸۰۰ میلیارد ریال مبلغ ۱۴۰ ریال بهطور خالص پس از کسر مالیات اعلام کرده است؛ به این ترتیب پیشبینی سود سالی مالی ۹۵ نسبت به سال ۹۴ تعدیل منفی ۴۱ درصدی داشته است. شرکت سیمان کردستان نیز پیشبینی درآمد هر سهم برای سال مالی منتهی به ۳۱/ ۰۶/ ۹۵ با سرمایه ۶۴۸ میلیارد ریال را مبلغ ۷۵ ریال بهطور خالص پس از کسر مالیات اعلام کرده است.
به این ترتیب این شرکت نیز نسبت به سال ۹۴ با تعدیل منفی ۴۹ درصدی مواجه بوده است. بررسی صورت مالی سیمان هگمتان نیز تعدیل منفی ۶۳ درصدی را نشان میدهد. در این گروه در شرایطی که زمزمههای افزایش نرخ سیمان وجود داشت، روز گذشته دبیر انجمن سیمان گفت: با توجه به رقابت منفی موجود در بازار سیمان، کارخانهها برنامهای برای افزایش قیمت محصولاتشان ندارند. پیش از آن نیز اغلب کارشناسان در خواست افزایش نرخ این محصول را با وجود اعطای تخفیفات عمده سیمانیها غیرمنطقی عنوان میکردند.
برقیها در دام نوسانگیران
شاخص گروه دستگاه برقی روز گذشته با افت ۹۵/ ۰ درصدی شاخص خود مواجه شد.از میان شرکتهای فعال در این گروه تنها نماد «بموتو» توانست رشد ۲۸/ ۱ درصدی را تجربه کند و سایر نمادها افت قیمتی را تجربه کردند، بیشترین حجم معاملات در اختیار «بکام» بود و بیشترین ارزش معاملات نیز در اختیار «بترانس» قرار داشت.
بکام که از اوایل تیرماه تا اوایل هفته گذشته در مدار رشد قیمت حرکت میکرد دیروز با افت ۹۶/ ۴ درصدی مواجه شد. به نظر میرسد اغلب سهامداران این نماد با کشف سودهای کوتاهمدت در شرایط کنونی در نقش فروشنده ظاهر شدهاند و به افت قیمتی دامن میزنند. در معاملات دیروز بکام، حقوقیها ۱۰۰ درصد فروش را در اختیار داشتند. بیش از ۶۱ درصد از خرید نماد مزبور در دست معاملهگران حقیقی بود.
سایه قیمتهای جهانی بر سر فلزات اساسی
همه نمادهای فعال در گروه فلزات اساسی روز گذشته با افت قیمت همراه شدند و در نهایت نیز موجب افت ۷۷/ ۰ درصدی شاخص این گروه شدند. «فلوله» بیشترین افت قیمت و «وتوکا» بیشترین رشد قیمتی را در اختیار داشتند. «فملی» بیشترین حجم و ارزش معاملات را در اختیار داشت.
قیمت این سهم از ۱۸۳۷ ریال در ۲۳ تیرماه به ۱۲۹۳ ریال روز گذشته رسید که افت حدود ۳۰ درصدی را نشان میدهد. بهزعم اغلب کارشناسان ریزشهای شدید شرکتهای این گروه تحت تاثیر افت قیمتهای جهانی بوده است.
قیمت مس روز گذشته به کمترین مقدار در هفت سال اخیر رسیده است. قیمت فلزات دیگر کماکان ریزشی بوده است. به اعتقاد کارشناسان روند منفی قیمتی این فلزات ارتباط مستقیمی بر وضعیت شرکتهای تولیدکننده این محصولات (نظیر ملی مس، ذوبآهن و فولاد مبارکه و...) داشته است.
ارسال نظر