بنگاههای جذاب برای خارجیها
دنیای اقتصاد: هفته جاری یک هیات از سرمایهگذاران خارجی به دعوت یک شرکت ایرانی برای آشنایی با ظرفیتهای بازار سرمایه به ایران سفر کرد. گفتوگوی «دنیای اقتصاد» با این سرمایهگذاران حکایت از آن دارد که وجود سه مولفه مهم مدیریت قوی، نقدینگی کافی و پتانسیل برنامههای توسعه در هر شرکت ایرانی میتواند متضمن حضور سرمایهگذاران خارجی باشد. به عقیده آنها درصورتیکه مهمترین مشکل موجود در مسیر سرمایهگذاران خارجی که همان معضل انتقال پول است برطرف شود، زمینههای حضور این گروه نیز در بازار سهام و اقتصاد کشور فراهم خواهد شد.
دنیای اقتصاد: هفته جاری یک هیات از سرمایهگذاران خارجی به دعوت یک شرکت ایرانی برای آشنایی با ظرفیتهای بازار سرمایه به ایران سفر کرد. گفتوگوی «دنیای اقتصاد» با این سرمایهگذاران حکایت از آن دارد که وجود سه مولفه مهم مدیریت قوی، نقدینگی کافی و پتانسیل برنامههای توسعه در هر شرکت ایرانی میتواند متضمن حضور سرمایهگذاران خارجی باشد. به عقیده آنها درصورتیکه مهمترین مشکل موجود در مسیر سرمایهگذاران خارجی که همان معضل انتقال پول است برطرف شود، زمینههای حضور این گروه نیز در بازار سهام و اقتصاد کشور فراهم خواهد شد. افت قیمتیدراکثرصنایع بورسی
گروه بورس - زهرا رحیمی: افت آرام بازار سهام در روزهای گذشته، بیش از نیمی از صنایع بورسی را در مسیر نزولی قرار داد بهطوری که رصد وضعیت صنایع مختلف در روز گذشته حاکی از رشد تنها ۱۵ صنعت از بین ۳۷ صنعت حاضر در بازار سهام کشور است. بر این اساس روز گذشته صنعت انتشار و چاپ با رشد ۱۵/ ۴ درصدی شاخص در صدر بهترین صنایع از منظر رشد شاخص قرار گرفت. بررسی روند شاخص این صنعت در ۷ روز معاملاتی اخیر و همچنین از ابتدای سال، حاکی از رشد شاخص این صنعت است. صنعت محصولات کاغذی در نتیجه افت ۲۲/ ۲ درصدی شاخص خود در قعر جدول مزبور قرار گرفت. بیشترین حجم معاملات به ترتیب مربوط به گروه بانکی و خودرویی بود. بیشترین ارزش معاملات نیز برای این دو گروه ثبت شد.
صنعت لیزینگ در مرحله توسعه
روز گذشته لیزینگیها (سایر واسطهگریهای مالی) در اثر معاملات مثبت نماد «ولصنم» و «ولغدر» رشد ۶۹/ ۰درصدی را در کارنامه خود ثبت کردند. «ولیز» با افت ۹۹/ ۴ درصدی مواجه شد. بیشترین حجم معاملات مربوط به نماد «ولصنم» بود. بیشترین ارزش معاملات نیز برای «ولساپا» ثبت شد.در رابطه با وضعیت این گروه علیرضا مستقل، مدیر سرمایهگذاری کارگزاری تدبیرگران فردا گفت: از سال ۹۰ تا ۹۱ که قیمت ارز جهش پیدا کرد، شرکتهای لیزینگی با رکود مواجه شدند، چراکه خودروییها به دلیل افزایش قیمت خودرو، میتوانستند محصولات خود را نقد بفروشند؛ پس از ثبات در نرخ ارز، تقاضا برای لیزینگ خودرو افزایش یافت و تقاضای نقدی کم شد بهطوری که در سال ۹۳ که کشور همچنان با رکود مواجه بود شرایط شرکتهای لیزینگی مناسب شد و اکثر شرکتهای این گروه با بازدهی بالایی مواجه شدند.
وی در رابطه با شرکتهای لیزینگ خودروهای سنگین اظهار کرد: تولیدکنندههای خودروهای سنگین به دلیل قیمت زیاد محصولات خود مجبور به عرضه از طریق لیزینگها هستند بنابراین عرضه این خودروها در کنار عرضه شرکتهای خودروساز دیگر، به ویژه سایپا از این کانال، شرکتهای لیزینگی را با رشد چشمگیری مواجه خواهد کرد.وی افزود: رشد این صنعت با رشد حجم عملیات و تناژ فروش شرکتهای خودروساز نسبت مستقیمی دارد؛ همچنین تنوع محصولات نیز بر وضعیت این گروه اثر گذار خواهد بود بهعنوان مثال، لیزینگ رایان سایپا اخیرا محصولات چینی و خارجی هم به محصولات خود اضافه کرده است که این تنوع میتواند وضعیت این گروه را با رشد مواجه کند.وی به اثر کاهش نرخ عقود مبادلهای بر وضعیت لیزینگها اشاره کرد و گفت: کاهش نرخ عقود مبادلهای موجب شد که بانکها تمایل کمتری برای اعطای تسهیلات مبادلهای پیدا کنند و بیشتر تسهیلات مشارکتی بپردازند؛ اخذ این تسهیلات موجب میشود تامین مالی برای این گروه با دشواری همراه شود و هزینه مالی این شرکتها افزایش یابد. افزایش وامها با نرخ مبادلهای برای این شرکتها هزینه مالی را کاهش میدهد و این شرکتها را با سودآوری مواجه میکند.مستقل مساله تامین مالی این شرکتها را موضوع مهمی دانست و اظهار کرد: انتظار میرود با کاهش نرخ سود بانکی، مشکل تامین مالی این گروه رفع شود؛ در عین حال رفع تحریمها نیز میتواند وضعیت بسیار مناسبی پیش روی این گروه قرار دهد.مستقل در رابطه با ریسک عدم پرداخت بدهی برای این شرکتها گفت: این ریسک وجود دارد اما چون سند مالکیت خودرو تا زمان تسویه کامل بدهی به نام شرکت لیزینگی است ریسک قابل توجهی نخواهد بود اما به هر حال مدیریت وصول مطالبات در این شرکتها حائز اهمیت است؛ چراکه هزینه مالی را کاهش میدهد و هر شرکتی که با اتکای بیشتری به توان مالی خود فعالیت کند، قطعا سودآوری بهتری خواهد داشت.
چانهزنی در قیمت سیمان
شاخص گروه سیمانی روز گذشته با افت اندک ۰۱/ ۰ درصدی همراه شد. در این گروه «سکارون» بیشترین رشد قیمتی و «سفانو» بیشترین کاهش قیمت را تجربه کرد. «سفارس» بیشترین حجم و ارزش معاملات را به خود اختصاص داد. در گروه مزبور، روز گذشته نماد سیمان صوفیان پس از برگزاری مجمع عمومی سالانه مبنی بر تقسیم سود بازگشایی شد.
در تحولات مربوط به سیمان در هفتههای اخیر چند خبر وجود داشت؛ شورای پول و اعتبار در جلسه سهشنبه هفته گذشته خود سرانجام افزایش وام مسکن را تصویب کرد که با توفیق در اجرای این طرح انتظار میرود محصولات مرتبط با فعالیتهای ساخت و ساز به تدریج با افزایش تقاضا مواجه شوند که همین مساله زمینهساز کم شدن رکود سنگین حاکم بر تقاضای تولیدات بخش مهمی از صنایع بورسی (نظیر سیمان، کاشی و سرامیک، فولاد و...) خواهد بود. چانهزنی بر سر قیمت سیمان نیز از اخبار دیگر پیرامون این صنعت بود. در حالی که پیشتر اعلام شده بود بعد از تعطیلات خرداد ماه قیمت جدید سیمان اعلام میشود، اما هنوز این اتفاق رخ نداده و تولیدکنندگان فعلا موفق نشدهاند مجوز رسمی افزایش قیمت سیمان را از دولت دریافت کنند.قرار بود یکشنبه هفته قبل سیمانیها جلسهای درباره قیمتهای جدید در وزارت صنعت، معدن و تجارت داشته باشند که این جلسه لغو و به روز چهارشنبه هفته گذشته موکول شد اما این جلسه نیز گویا نتیجه قطعی درباره قیمت جدید سیمان نداشته است.انجمن سیمان اواخر سال قبل طی مصوبهای از افزایش ۱۴ تا ۲۲ درصدی قیمت انواع سیمان خبر داد. این درحالی است که اوایل امسال وزارت صنعت، معدن و تجارت این افزایش قیمت را غیرقانونی اعلام کرد و خواستار بازگشت قیمت کارخانههای سیمانی به قیمتهای سال قبل شد.طبق آخرین توافق انجام شده بین وزارت صنعت و انجمن سیمان قرار شد اعلام قیمت جدید سیمان تا پایان خردادماه یا اوایل تیرماه به تعویق بیفتد.به هر ترتیب ابهام در اعلام قیمت جدید سیمان باعث بلاتکلیفی سهامداران شرکتهای سیمانی در بورس شده است. به زعم کارشناسان در صورت افزایش قیمت سیمان بهطور طبیعی ارزش سهام شرکتهای سیمانی رشد خواهد داشت.
افق روشن فلزات اساسی زیر سایه بازارهای جهانی
بررسی روند شاخص صنایع مختلف در روز گذشته حاکی از افت ۰۷/ ۰ درصدی شاخص گروه فلزات اساسی است. دیروز در این گروه، «فنوال» با صف خرید مواجه شد و بیشترین افزایش قیمت را ثبت کرد. «فمراد» اما با صف فروش مواجه شد و بیشترین کاهش قیمت را ثبت کرد. نماد «هرمز» بیشترین حجم و ارزش معاملات را به ثبت رساند.
نرخهای فروش شرکتهای فعال در این صنایع بهطور مستقیم از دو عامل قیمت ارز و قیمتهای جهانی محصولات تاثیر میپذیرند. ارتباط مستقیم شرکتهای تولیدکننده این محصولات (نظیر ملی مس، توسعه معادن روی، کالسیمین، آلومینیوم ایران و...) با قیمت فلزات اساسی، در نهایت تعیینکننده روند بخش عظیمی از بازار سهام در آینده خواهد بود. در هفتههای اخیر، نرخ فلزات اساسی روند کاهشی را تجربه کرده است اما به زعم کارشناسان در این زمینه و نگرانی خاصی وجود ندارد چرا که چشمانداز رشد قیمت در این گروه بسیار مثبت ارزیابی میشود. بر این اساس قیمت آلومینیوم در بازارهای جهانی در یک ماه گذشته روند کاهشی داشته است، اما به دلیل کاهش چشمگیر موجودی انبار آنها افق پیش روی بازار این فلز مثبت است.
قیمت مس نیز در یک ماه گذشته روند نزولی داشته است، موجودی انبار این فلز نیز به ثبات رسیده است اما به دلیل اینکه هنوز قیمت این کالا با رکورد ۱۰ هزار دلاری خود فاصله زیادی دارد، کارشناسان افق پیش روی این بازار را نیز مثبت پیشبینی میکنند. روند قیمتی در بازار روی و سرب نیز بهرغم افتهای اخیر خود همانند آلومینیوم و مس بسیار مناسب ارزیابی میشود. این چشمانداز مناسب در بازارهای جهانی میتواند آینده روشنی برای این گروه مهم بازار سهام کشورمان به ارمغان آورد.
حذف تحریم نفتکشها و کشتیرانی در متن پیشنهادی ایران
روز گذشته در جریان برگزاری بیست و سومین همایش هماهنگی ارگانهای دریایی، مدیرعامل شرکت ملی نفتکش دریایی با اشاره به صحبتهای روزهای اخیر خود با عضو تیم مذاکرهکننده هستهای گفت: معاون وزیر امور خارجه و عضو ارشد تیم مذاکرهکننده ایران تاکید داشت که برداشتن تحریم نفتکشها و کشتیرانی در متن پیشنهادی ایران قرار گرفته است و بلافاصله پس از توافق این تحریمها برداشته میشود. در پی انتشار این خبر روز گذشته تمام نمادهای گروه حملونقل مثبت معامله شدند و شاخص این گروه با رشد ۷۱/ ۱ درصدی مواجه شد. شاخص مزبور از ابتدای سال رشد چشمگیر ۲۴ درصدی را به ثبت رسانده است. بیشترین درصد افزایش قیمت در این گروه نیز مربوط به نماد «حتاید» بود. «حکشتی» بیشترین حجم و ارزش معاملات را در اختیار داشت. ۱۰۰ درصد از سهام نماد حتوکا روز گذشته بین معاملهگران حقیقی جابهجا شد. در بررسی سهامداران فعال مربوط به این نماد، روز سهشنبه شاهد فروش ۲ میلیون سهم توسط شرکت سرمایهگذاری توکا فولاد بودیم. در بررسی سهامداران فعال نماد حکشتی روز سهشنبه بیش از ۱۹۱ میلیون سهم بین شرکت تخصصی بازرگانی دولتی ایران و شرکت بازسازی کوثرنبوت جابهجا شد.
حرکت معکوس دستگاههای برقی
در حالی که گروه کوچک ماشین آلات و دستگاه برقی که از ابتدای سال، با بازدهی ۳۷ درصدی مواجه بوده است، روز گذشته این گروه بر خلاف روزهای گذشته خود افت ۵۱/ ۱ درصدی را تجربه کرد. در این گروه، روز گذشته، «بترانس» بیشترین رشد قیمت را ثبت کرد. «بکام» در این گروه بیشترین افت قیمتی را داشت. بیشترین حجم و ارزش معاملات نیز برای این نماد به ثبت رسید.
ارسال نظر