گروه بنگاه‌ها- مدیر‌عامل شرکت صنایع فولاد آلیاژی یزد آخرین تحولات سودآوری این شرکت و برنامه افزایش سرمایه را تشریح کرد. فرید گلشن با اشاره به سود انباشته ۱۰۳ ریالی شرکت به ازای هر سهم گفت: باتوجه به رای شورای حل اختلاف مالیاتی شهرستان یزد مبنی بر اعطای اولویت دوم معافیت مالیاتی (‌۹ سال معافیت مالیاتی از زمان بهره‌برداری) طی درخواستی که به سازمان امور مالیاتی شهرستان یزد داده‌ایم خواستار استرداد مالیات پرداختی براساس مقررات شده‌ایم. همچنین امیدواریم پرونده مالیاتی عملکرد سال‌های ۸۹، ۹۰ و ۹۱ نیز در دیوان عدالت اداری به نفع شرکت (اعطای اولویت اول معافیت مالیاتی) انشا رای شود و در حساب سود و زیان سنواتی منظور و از آن محل قابل استفاده برای افزایش سرمایه نیز خواهد بود.

فرید گلشن در خصوص عملکرد نیمه اول امسال گفت: پیش‌بینی سود فولاد یزد برای هر سهم ۱۷۶ تومان است که حدود ۱۲۰ تومان آن ناشی از فروش سهام شرکت های بورسی است؛ یعنی ۶۸ درصد سود پیش‌بینی شده از این محل است.

در همین حال فولاد یزد طی ۶ ماه نخست امسال ۶۵ درصد از پیش‌بینی سود هر سهم را پوشش داده است.

مدیرعامل «فولای» در پاسخ به اینکه آیا برای نیمه دوم سال نیز روند سودآوری خواهید داشت؟ افزود: در نیمه اول سال سود عملیاتی تقریبا مطابق پیش‌بینی برنامه بودجه و سود غیر‌عملیاتی بیش از پیش‌بینی محقق شد. همچنین انتظار داریم در نیمه دوم سال ۹۲ نیز باتوجه به تحرک و تقویت تولید در بخش‌های مختلف صنعت به ویژه صنعت خودرو و قطعات و باتوجه به روند ماه‌های مهر، آبان و آذرماه سال جاری، افزایش سودآوری در هر دو بخش عملیاتی و غیرعملیاتی را شاهد باشیم.

وی با اشاره به برنامه شرکت درخصوص سرمایه‌گذاری جدید و پیش‌بینی سود آن تصریح کرد: سرمایه‌گذاری نیز همانند تولید از موضوعات شرکت صنایع فولاد آلیاژی یزد است و بنابراین از همه ظرفیت‌های موجود برای سودآوری شرکت بهره خواهیم برد.

مدیر عامل شرکت صنایع فولاد آلیاژی یزد در خصوص افزایش سرمایه شرکت با توجه به سرمایه ۴ میلیارد تومانی فعلی آن خاطرنشان کرد: برنامه افزایش سرمایه یکصد تا یکصد و پنجاه درصدی در دستور کار است و می کوشیم هر چه سریع‌تر آن را عملیاتی کنیم. همچنین افزایش سرمایه شرکت‌های زیر مجموعه نیز در دستور کار است.

وی در خصوص طرح‌های توسعه شرکت صنایع فولاد آلیاژی یزد افزود: طرح‌های توسعه شرکت شامل شرکت گسترش فولاد سیلندر یزد و شرکت صنایع مفتول کاران یزد است. از سوی دیگر در خصوص طرح ساخت سیلندرهای CNG خودرو و انواع مخازن دیگر رد خصوص که به دلیل تحریم‌های غرب از دستور کار خارج شده بود، احتمالا از طریق مشارکت با سایر شرکت‌ها از طرح‌های جایگزین استفاده می‌شود.گلشن تصریح کرد: درخصوص طرح نورد گرم با ظرفیت ۴۰۰ هزار تن در سال محصولات کربنی و آلیاژی که تحت عنوان شرکت صنایع مفتول کاران یزد فعالیت می‌کند و توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با عنوان اولویت الف مورد تایید قرار گرفته و هم اکنون مراحل تصویب تسهیلات ارزی خود را طی می‌کند و در بانک صنعت و معدن در حال بررسی و مطالعه است که پس از تایید بانک عامل و مسدودسازی ارز مربوطه توسط بانک مرکزی، گشایش اعتبار ارزی و مراحل خرید و نصب ماشین‌آلات انجام خواهد شد.

وی با اشاره به برآورد هزینه‌های مورد نیاز برای اجرای طرح‌های توسعه شرکت خاطرنشان کرد: برآورد هزینه‌ای کل پروژه حدود ۲۴۰ میلیارد تومان خواهد بود.