دکتر عربی اعلام کرد
کاهش زمان توقف نمادها، از اولویتهای اصلی است
بهرهگیری از ظرفیتهای بازار سرمایه در تامین مالی شرکتها با بهرهگیری از روشهای مختلفی همچون افزایش سرمایه، افزایش حجم انتشار اوراق جدید صکوک، اجاره و مشارکت و در صورت نیاز تدوین ابزارهای مالی جدید شتاب و سرعت بیشتری خواهد گرفت. تلاش میشود در اولین فرصت راهکارهایی برای کوتاه کردن زمان توقف نمادها ایجاد شود تا زمان توقف و بازگشاییها به حداقل ممکن برسد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه «سنا»، دکتر محمدرضا عربی معاون جدید نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در نخستین گفت وگوی خود در مسوولیت جدید، با بیان مطلب فوق گفت: تمرکز و تلاش ما این است که به منظور حفظ نقدشوندگی بازار و تامین و خواست سرمایهگذار از سوددهی مدت زمان توقف نمادها به حداقل ممکن برسد.
وی افزود: برخی توقفها از پیچیدگیهای خاصی برخوردارند و امکان بازگشایی نماد در یک بازه زمانی کوتاهمدت نیست، اما تلاش این معاونت این است که با رعایت اصل افشا و اطلاعرسانی و آگاه کردن بازار، توقف نمادها به حداقل برسد.
عضو هیات مدیره سازمان بورس، یکی از اصلیترین چالشهای این معاونت را توقف نمادها دانست و گفت: توقف نمادها، نقدشوندگی بازار را تهدید میکند که برنامهها و راهکارهایی برای به حداقل رسیدن دوران توقف نمادها در دستور کار است تا هم نقدشوندگی بازار حفظ شود هم سهامدار به دلیل عدم امکان معامله در دوران توقف نماد متضرر نشود.
دکتر عربی خاطرنشان کرد: به غیر از تعداد محدودی از نمادهای متوقف شده که با مسائل پیچیدهای رو به رو هستند، برای توقف سایر نمادها باید اقداماتی انجام گیرد که بازگشاییها سریعتر و در کمترین فرصت زمانی انجام بگیرد.
معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس، موضوع دیگر مدنظر این معاونت را استفاده از جایگاه بازار سرمایه در تامین مالی شرکتهای حاضر در بورس و فرابورس دانست و گفت: امکان استفاده از بازار سرمایه در تامین مالی شرکتها باید از طرق مختلف همچون افزایش سرمایه، افزایش حجم انتشار اوراق جدید صکوک، اجاره و مشارکت و درصورت نیاز تدوین ابزارهای مالی جدید شتاب و سرعت بیشتری بگیرد.
وی به موضوع ارتباط و تعامل با مجامع حرفهای اشاره و اظهار کرد: تداوم و تقویت ارتباط و تعامل با مجامع حرفهای ازجمله جامعه حسابداران رسمی و سازمان حسابرسی که روی بازار اثر گذار هستند از دیگر برنامههای معاونت نظارت بر بورسها و ناشران است.
معاون سازمان بورس گفت: تعامل دو طرفه میتواند به شفافیت هر چه بهتر و بیشتر اطلاعات شرکتها و قابل اتکا بودن اطلاعات کمک کند.
عربی در ادامه به موضوع بازنگری در برخی مقررات و دستورالعملها پرداخت و خاطرنشان کرد: چنانچه بازنگری و بهبود مقررات و دستورالعملها بتواند به نقدشوندگی و شفافیت بازار کمک کند، قطعا این اقدام نیز جزو اولویتها و برنامههای این معاونت قرار میگیرد.
عضو هیات مدیره سازمان بورس، در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اینکه نباید فرصتی فراهم شود که شرکتها به طور آگاهانه به سمت پنهان کاری و ارائه اطلاعات قطرهچکانی سوق پیدا کنند، گفت: سال گذشته و اوایل امسال به دلیل افزایش قیمت ارز، برخی شرکتها سودهای مناسبی کسب کردند، به طوریکه در برخی از نمادها تعدیلهای مثبتی رخ داد. براساس قانون و مقررات دستورالعمل افشا، چنانچه شرکتی در ارائه اطلاعات و شفافسازی مسامحه یا سهلانگاری داشته باشد در ابتدا با شرکتها مکاتبه و از شرکتها توضیح خواسته میشود و حتی در صورت لزوم و عدم توجه به الزامات قانونی، با شرکتها برخورد میشود تا حق و حقوق سهامدار تضییع نشود.
وی با اشاره به ریسکهای سیستماتیک در بازار اظهار کرد: بازار به طور دائم در معرض ریسکهای سیستماتیک از خود واکنش نشان میدهد و سرمایهگذاران معمولا با علم به وجود اینگونه ریسکها و براساس میزان ریسکپذیری یا ریسک گریزی خود اقدام به معامله میکنند.
عربی توضیح داد: در چند روز اخیر امیدواری به آینده اقتصاد در کنار اخبار مثبت از مذاکرات دوره جدید ۱+۵ بر سر پرونده هستهای سهامداران را به روزهای آتی بازار خوشبین کرده، در حالی که چندی پیش موضوع حمله احتمالی آمریکا به سوریه بازار را یکدست نزولی کرده بود، بنابراین سهامداران در کنار توجه به اخبار خاص شرکتها به اخبار پیرامونی و محیطی ازجمله اخبار کلان سیاسی و اقتصادی به نسبت ریسکپذیری و ریسکگریزیشان واکنش نشان میدهند و به همین علت، در بازار منتفع یا متضرر میشوند و هیچ بازاری نمیتواند چنین ریسکهایی را بهطور کامل حذف کند.
وی خاطرنشان کرد: به طور معمول بازار ترکیبی از رشد و کاهش است، بدین معنا که برخی سهمها صعودی و برخی سهمها نزولی است، اما چنانچه در برخی روزها بازار به طور یکدست سرخ پوش یا سبزپوش میشود مربوط به عوامل محیطی حاکم بر بورس است که در این ایام سهامداران باید دقت بیشتری داشته باشند و اسیر جو روانی بازار نشوند.
دکتر عربی با بیان اینکه هر سهامدار متناسب با میزان ریسکپذیری یا ریسکگریزی شخصی تصمیم به داد و ستد در بازار سهام میگیرد، تاکید کرد: امکان ایجاد شفافیت در ریسکهای محیطی مانند ریسکهای سیاسی بسیار سخت است، مگر آنکه آن رویداد رخ بدهد یا ندهد. اما در کنار چنین ریسکهایی تلاش سازمان بورس برای ارائه شفاف سازی هر چه بهتر و بیشتر اطلاعات و دستیابی و دسترسی یکسان به اطلاعات فرصتی است که در اختیار سرمایهگذاران قرار میگیرد تا با در نظر گرفتن میزان ریسکپذیری فردی اقدام به سرمایهگذاری کنند.
معاون سازمان بورس درباره احتمال ضرر و زیان به سهامداران غیر حرفه ای در چنین شرایطی توصیه کرد: سهامداران غیرحرفه ای برای دور ماندن از حاشیههای ریسک بهتر است از ابزارهای کم ریسک بازار سرمایه مانند صندوقهای سرمایهگذاری یا ETF استفاده کنند.
ارسال نظر