پرسش و پاسخ - ۲۴ شهریور ۸۶
توسعه صنایع بهشهر یک هلدینگ سرمایهگذاری است، بنابراین برای تحلیل وضعیت آن باید از روش برآورد خالص ارزش داراییها (NAV) استفاده کرد.
پرسش از خانم ژامک مهرچی: چرا با وجود حجم معاملات مناسب، سهام توسعه صنایع بهشهر رشد نمیکند؟
توسعه صنایع بهشهر یک هلدینگ سرمایهگذاری است، بنابراین برای تحلیل وضعیت آن باید از روش برآورد خالص ارزش داراییها (NAV) استفاده کرد. ارزش داراییهای بورسی این شرکت برابر ۱۶۲ریال به ازای هر سهم است اما پتانسیلهای «وبشهر» در سبد خارج بورسی آن نهفته است. جایی که با قیمت تمام شده ۲۲۸میلیارد تومانی این شرکت به ازای هر سهم ۱۲۵تومان دارایی (به قیمت تمامشده) دارد. بنابر گزارش هیاتمدیره شرکت در صورتیکه داراییهای خارج بورسی (سهام روغنی، قندی و شوینده) بر مبنای حداقل نسبت قیمت به درآمد (P/E) بورسی ارزشگذاری شوند و قیمت سهم اقتصاد نوین (توسعه بهشهر ۳۸درصد مالکیت بانک اقتصاد نوین را به صورت مستقیم و غیرمستقیم در اختیار دارد) نیز بر مبنای بهای بلوک معامله شده در سال قبل، ۳۲۰۰ریال ارزشگذاری شود، خالص ارزش داراییهای توسعه صنایع بهشهر برابر ۲۴۶۴ ریال به دست میآید که در نهایت با توجه به بدهی ۱۵۰میلیارد تومانی شرکت به رقم ۱۶۳تومان برای NAV هر سهم میرسیم. نماد «وبشهر» اخیرا با جمعآوری سهام از سوی برخی سهامداران عمده در محدوده قیمتی ۹۰۰ریال در بازار مواجه شده که همین امر توجیهکننده حجم معاملات بالای نماد بوده است.
اصلاحیه «مهرام»
به دنبال چاپ پاسخی درباره این سؤال خوانندگان که چرا نماد مهرام متوقف است» به شرح مزبور شرکت مهرام پاسخی را برای ستون پرسش و پاسخ ارسال کرده است: احتراما، عطف به مطلب درج شده در روزنامه شماره ۱۳۳۰ مورخ ۱۷/۶/۸۶ ستون پرسش و پاسخ، ذکر موارد زیر ضروری است:
۱ - به استحضار میرساند که تقسیم سود از اختیارات مجمع عمومی عادی سالانه بوده که در تاریخ ۲۸/۴/۸۶ با حضور اکثریت سهامداران یا نمایندگان قانونی آنها، بازرس قانونی شرکت و کارشناس محترم سازمان بورس تشکیل شده و پیشنهاد تقسیم سود پس از بحث و مذاکرات مفصل در نهایت به مبلغ ۵/۲۴میلیارد ریال به صورت خالص مورد تصویب قرار گرفته است.
۲ - در خصوص تعدیلات سنواتی ذکر این نکته قابل توجه است که در صورتهای مالی سال ۱۳۸۵ سود تقسیم شده سال ۸۴ به میزان ۴/۲۲میلیارد ریال در سر فصل سود و زیان انباشته در بخش تعدیلات طی دوره عمل شده و لذا تعدیلات سنواتی اشاره شده عمدتا مربوط به سود تقسیم شده سال قبل است. لذا ذکر عبارت «سود تقسیم شده در سالهای گذشته بیش از سود واقعی بوده است» برای سهامداران و خوانندگان محترم روزنامه گمراهکننده بوده و ایجاد شبهه میکند.
گروه بورس: ضمن قدردانی نسبت به پاسخ شرکت مزبور در خصوص تحلیل درج شده از سوی «دنیای اقتصاد» لازم به توضیح درباره بخشی از پاسخ اصلاحی «مهرام» است که مطابق بند ۱/۵ گزارش بازرس قانونی شرکت مهرام برای سال مالی منتهی به ۲۹/۱۲/۸۵، کسری ذخایر و سایر موارد مطروحه در این گزارش ایجاب میکند که موضوع تامین ذخایر مدنظر مجمع عمومی صاحبان سهام قرار گیرد. با توجه به شروط مندرج در گزارش و امعاننظر بر لزوم تامین ذخایر تحت مقررات لایحه قانونی اصلاح قسمتی از کانون تجارت و مقررات بورس اوراق بهادار تهران، سود سهام قابل توزیع و تخصیص به میزان قابل توجهی از مبلغ ۲۹۵۳۶میلیون ریال مندرج در صورتهای مالی کاهش خواهد یافت. شایان ذکر است که در اثر عدم توجه به این مطلب «در سالهای گذشته سود تقسیم شده بیش از سود واقعی بوده» و تعدیلات سنواتی هر سال از محل سود جاری تامین شده است.
بنابراین موضوع مورد اعتراض شرکت «مهرام» در گزارش گروه بورس عینا بر گرفته از گزارش حسابرس شرکت، منتشر شده از سوی سایت رسمی بورس تهران است.
ارسال نظر