عرضه اولیه 5درصد از سهام فولاد خوزستان با هدف کشف قیمت از 14مرداد 86 آغاز می‌شود.
به گزارش روابط‌عمومی بورس اوراق‌بهادار تهران، هماهنگی لازم برای عرضه اولیه فولاد خوزستان انجام شده است و انتظار می‌رود از یکشنبه ۱۴ مرداد تا سقف ۵درصد از سهام این شرکت (معادل ۱۰۹میلیون سهم) عرضه شود. طبق اعلام مدیر پذیرش بورس اوراق‌بهادار تهران (شرکت سهامی عام) گزارش درج این شرکت به محض مشخص شدن نحوه تسویه بدهی ۱۰۰میلیارد تومانی ایمیدرو به شرکت فولاد خوزستان، منتشر خواهد شد.

در ادامه جلسه معارفه شرکت فولاد خوزستان که برای ورود به بورس برگزار شد، عنوان شد افرادی که در این شرکت سرمایه‌گذاری می‌کنند، قطعا از بازدهی بالایی برخوردار می‌شوند.
ایرج اکبریه، مشاور وزیر صنایع و معادن، در پاسخ به پرسشی مبنی بر تکلیف مطالبات ۱۰۰‌میلیارد تومانی فولاد خوزستان از سازمان توسعه گفت: این مطالبات حدود ۲۰‌میلیارد تومان کاهش یافته که به صورت نقدی ظرف چهار ماه آینده پرداخت می‌شود.
قیمت بازگشایی
وی در مورد پیش‌بینی قیمت بازگشایی سهم شرکت فولاد خوزستان خاطرنشان کرد: ۵درصد قیمت فولاد خوزستان همانند سه شرکت دیگر توسط بازار تعیین می‌شود و عرضه‌کننده آن سازمان خصوصی‌سازی است. به همین دلیل سعی می‌شود اطلاعات به صورت شفاف ارائه شده تا بازار به نحو مناسبی قیمت‌گذاری کند.
ایرج اکبریه به واگذاری شرکت‌های اصل 44 قانون اساسی اشاره کرد و گفت: خصوصی‌سازی چهارمین شرکت ذیل اصل 44 قانون اساسی کلید ‌خورد و این واگذاری و واگذاری‌های موفقیت‌آمیز سه شرکت قبلی نشان‌دهنده عزم جدی دولت نهم در اجرای سیاست‌های ابلاغی اصل 44 قانون اساسی است که به دنبال آن در اوایل سال آینده در وزارت صنایع و معادن واگذاری ذوب‌آهن اصفهان را خواهیم داشت.
مزایای ورود به بورس
مشاور وزیر صنایع ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال آینده شرکت فولاد خوزستان به ظرفیت 2/3‌میلیون تن و سپس 4میلیون تن برسد. وی در مورد صادرات فولاد خوزستان با اشاره به اینکه این شرکت به دلیل کیفیت بسیار بالای آن توان صادرات 4/2‌میلیون تن تولیدات خود را دارد، گفت: در گذشته به دلیل نیاز داخل محدودیت‌هایی از طرف دولت برای صادرات محصولات اعمال می‌شد، ولی اکنون با حاکم شدن قانون تجارت بر آن هیات‌مدیره در این خصوص تصمیم‌گیرنده است و به دلیل آنکه بازار مواد اولیه آزاد است، مشکل خاصی برای تولیدکنندگان داخلی که از محصولات شرکت استفاده می‌کنند، وجود ندارد.
بازار غیرقابل پیش‌بینی
نجم‌السادات، مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان، در مورد میزان تولید پیش‌بینی‌ شده در سال‌جاری افزود: براساس برنامه مصوب در سال 86 باید به تولید 4/2میلیون تن دست یابیم که امیدواریم با تمهیدات لازم و جبران عقب‌ماندگی که در سه‌ماه اول همزمان در فولادمبارکه و فولاد خوزستان به دلیل اشکال فنی در شبکه ایجاد شد، در مدت باقی‌مانده به این ظرفیت دست یابیم. همچنین به دلیل اینکه وضعیت مطلوب فعلی بازار فولاد قابل پیش‌بینی نیست، برنامه دو ساله و افزایش ظرفیت 2/3‌میلیون تن را به صورت برنامه فشرده در انتهای سال 87 به پایان خواهیم رساند.
وی همچنین در مورد وضعیت تولید الکترود در صورت وجود تحریم اظهار کرد: این تحریم با توجه به نبود استراتژیک پیش‌بینی شده است و میزان موجودی را تا قبل از اینکه تهدید عملی شود، به اندازه‌ای در کارخانه خواهیم رساند که واحد تولید الکترود وارد مدار شود.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان، ضمن بیان تاریخچه شرکت به مزیت‌های آن اشاره کرد و گفت: از مزیت‌های این شرکت انجام فعالیت‌های زیربنایی از جمله احداث واحد گندله‌سازی است که با توجه به ظرفیت‌سازی اولیه شامل دو پرند 5/2میلیون تن است که برای 5/1میلیون تن تولید اولیه احداث یک پرند کافی بود و پرند دوم به منظور تامین نیاز گندله در منطقه ایجاد شد.
سهم فولاد خوزستان از بازار
وردی‌نژاد، مدیرعامل سابق فولاد خوزستان، نیز در مورد این سوال که آیا استفاده از برق یارانه‌ای برای فولاد خوزستان مزیت است یا تهدید؟ گفت: مقایسه قیمت سوخت و انرژی با قیمت‌های خارجی مقایسه درستی نیست، زیرا اگر قیمت انرژی بالا رود قیمت‌های دیگر را نیز تحت‌تاثیر خود قرار می‌دهد.
به گفته وی، همچنین سال گذشته حدود یک‌میلیارد و ۲۳۹‌میلیون تن فولاد در کشور تولید شده است که حدود ۶۰۰‌میلیون تن از فولاد خوزستان است که این امر نشان‌دهنده آن است که وضعیت فولاد کشور از میانگین وضعیت قیمت‌های جهانی بالاتر نیست و قیمت‌ها تقریبا برابر با قیمت‌های جهانی است و همچنین در مورد صادرات شرکت نفت، سال ۸۴ به دلیل این که قیمت آهن در خارج ۷۱درصد افزایش یافت و قیمت‌ها متناسب‌تر و بهتر از داخل بود. بنابراین فولاد خوزستان از این فرصت استفاده کرد و صادرات خود را افزایش داد و توانست ۹۳۱‌هزار تن محصول صادر کرده و حدود ۳۰۰‌میلیون دلار از بانک‌های خارجی دریافت کند و این نقطه قوت فولاد است که توانست تهدید را به فرصت تبدیل کند.
تفاوت قیمت داخلی و صادراتی مشخص نیست
او همچنین در مورد وضعیت اسکله بندر امام بیان کرد: اسکله بندر امام که از سال ۸۲ به شرکت فولاد خوزستان واگذار شد دارای کاستی‌هایی بود که با همت و تلاش متخصصان توانست مابقی آن را نیز وارد‌مدار کرده و سرعت تخلیه را دو برابر قبل کند و هزینه کشتی را کاهش دهد که این امر در قیمت تمام شده موثر است.