۲۷۲ هزار تن لوله قطور سال آینده تولید می شود
گروه بورس - مدیر عامل شرکت لوله سازی ماهشهر می گوید: گروه صنعتی سریر ۴۰ درصد از کل تولید لوله های قطور در کشور را در اختیار دارد . به گزارش موج، محمد سردارنیا، مدیر عامل و عضو هیاتمدیره شرکت لولهسازی ماهشهر در نشستی مطبوعاتی در محل کارخانه این شرکت در ماهشهر با اشاره به اینکه کشور ایران از نظر منابع گازی دومین کشور دنیا محسوب میشود افزود: بهطور حتم برای انتقال این گاز نیاز به لولههای قطور در کشور بالاست به طوری که میانگین تقاضا برای این لولهها از سوی شرکت ملی گاز ایران دو میلیون تن در سال اعلام شده است.
وی با بیان اینکه هماکنون ۴ کارخانه لوله سازی در کشور وجود دارد ادامه داد: ۴۰درصد از تولید لولههای قطور ۲۴اینچ تا ۵۶اینچ با ضخامتهای ۴/۶میلیلیتر تا ۵/۳۵میلیلیتر در اختیار گروه صنعتی سدید است و مابقی تولید داخلی توسط ۲ شرکت دیگر تا سقف یکمیلیون تن تامین میشود البته با توجه به نیاز کشور یک میلیون تن نیز از خارج وارد کشور میشود.
سردارنیا با اشاره به اینکه تعداد شرکتهای لولهسازی قطور در دنیا کمتر از ۱۰ کارخانه است تصریح کرد: این شرکتها با توجه به محدودیتهایی که در حملونقل ورقهای عریض وجود دارد در کنار خود کارخانههای ساخت ورق را نیز دارند که این مورد یکی از مزایای این کارخانهها در تولید لولههای قطور است.
وی در ادامه با بیان اینکه در آسیا عربستان، ژاپن و هند در این زمینه سرمایهگذاری کردهاند، گفت: ۳روش برای تولید این نوع لولهها در دنیا وجود دارد که هر یک محاسن و معایبی دارد اما در شرکت لولهسازی ماهشهر با فرم دادن ورق به صورت JCO با ۱۷ ضربه که عدد مطلقی نیست لوله ساخته میشود که نیاز به قطعات و ابزار کمتر و زمانی کوتاهتر برای تولید از مزیتهای این روش است.
مدیرعامل شرکت لولهسازی ماهشهر، درباره تعداد نیروهای شاغل در این کارخانه گفت: در این کارخانه ۴۰۰ نفر به طور مستقیم و تقریبا ۴ هزار نفر بهطور غیرمستقیم مشغول به کار هستند.
وی شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی و گروه صنعتی سدید را سهامداران این شرکت اعلام و تصریح کرد: پس از مطالعات انجام گرفته در سال ۱۳۸۰ مذاکرات با طرف خارجی نیز آغاز شد و بررسیهای انجام شده در سال ۱۳۸۲ عملیات نصب ماشین آلات آغاز شد که این عملیات در تیرماه سال ۸۴ به پایان رسید و بهرهبرداری آزمایشی از دی ماه همان سال آغاز و در اسفندماه ۸۴ تولید عملیاتی
آغاز شد.
سردارنیا با اشاره به سرعت بالای عملیات اجرایی ظرف مدت ۳سال ادامه داد: در سهماهه اول سال ۸۵ ، معادل ۹۲۳ شاخه، سهماه دوم یکهزار و ۸۷۳ و در سهماه سوم ۴هزار و ۷۶۸ شاخه در این شرکت تولید شده است. رکورد تولید نیز در دیماه امسال ۱۶۰۶ شاخه بوده است.
وی همچنین با بیان اینکه سیاستگذاری شرکت برای محقق شدن ۳/۱ ظرفیت اسمی در سال جاری است ادامه داد: برنامه تولید سال ۱۳۸۵ این شرکت ۱۱۷هزار تن است که تا پایان دیماه ۷۹هزار تن تولید شده است و برای سال آینده نیز قصد داریم در صورت نداشتن مشکل ۲۷۲هزار تن لوله قطور تولید کنیم.
وی ظرفیت اسمی تولید لوله در کارخانه لولهسازی ماهشهر را ۳۵۰هزار تن در سال اعلام کرد و گفت: این ظرفیت به قطر و ضخامت لوله بستگی دارد و در مورد ساخت لولههای ۵۶اینچ و ضخامت ۳۶میلیمتر، ظرفیت اسمی این کارخانه با احتساب ۲۰ ساعت کاری، ۱۰ شاخه لوله در ساعت است.
وی در ادامه با بیان اینکه لولههای تولیدی این شرکت از استانداردهای موجود جهانی بالاتر است گفت: برای بالا بردن افزایش راندمان این شرکت، با عقد قرارداد با شرکت آلمانی و استقرار مشاور خارجی در کارخانه توانستیم در بخشهای مختلف راندمان کار را افزایش دهیم.
این عمل با اصلاح فرآیند جوش، زمانسنجی و حرکتسنجی به منظور افزایش سرعت خط، آموزش پرسنل مدیران و اتوماسیون کامل خط تولید با بهرهگیری از متخصصان ایرانی و آلمانی ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه ضایعات تولید در این کارخانه کمتر از یک درصد است، تصریح کرد: این شرکت با توجه به استانداردهای بالایی که در محصولات خود رعایت کرده است، توانسته صلاحیت و تایید محصولات تولیدی خود را از شرکت TOTAL دریافت کند اما به این دلیل که سفارشهای متعددی از داخل دارد و به دلیل رعایت این موضوع که در تحویل لولهها خلف وعدهای بوجود نیاید با این شرکت قراردادی منعقد نکرد.سردارنیا در ادامه با بیان اینکه این شرکت توان تولید لولههای مخصوص زیر آب را نیز دارد گفت: با توجه به استقرار کارخانههای ورق ساز در کنار شرکتهای لوله ساز به طور حتم توان رقابتی این شرکتها در ارائه لولههای قطور در بازارهای بینالمللی بالاست، اما این شرکت در برنامههای خود صادرات را نیز مد نظر قرار داده است.
وی میزان قرارداد فروش لوله در شرکت لولهسازی ماهشهر را مورد اشاره قرارداد و افزود: این شرکت در مجموع ۲۶۹کیلومتر و ۲۱۱هزار تن قرارداد دارد که از این میزان، ۵/۳۸کیلومتر آن در دو بخش ۳۰کیلومتر لوله ۴۸اینچ و ۵/۸کیلومتر لوله ۵۶اینچ امسال نهایی میشود.
سردارنیا با بیان اینکه این شرکت، تفاهمنامه تامین ۱۵۰ کیلومتر از خط لوله سراسری هفتم را با شرکت ملی گاز ایران امضا کرده است، افزود: شرکت لولهسازی ماهشهر، توانایی تامین ۲۵۰کیلومتر دیگر از این خط لوله را دارد.
وی در پایان با اشاره به نیاز بالای کشور به این لولهها همچنین اشتغال زایی این صنعت با توجه به برنامههای دولت گفت: تولیدکنندگان و صنایع برای افزایش تولید محصولات خود وابسته به تسهیلات کمبهره و معافیتهای تولیدی هستند که اگر این امر با جدیت بیشتری از سوی دولت محترم پیگیری شود، میتواند ثمرات بیشتری برای کشور و در نهایت محقق شدن برنامههای توسعهای را به دنبال داشته باشد.
ارسال نظر