مذاکره «صدرا» با کشتیرانی جمهوری اسلامی برای ساخت ۴ کشتی جدید
مانا- کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در حال مذاکره با شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) به منظور ساخت ۴فروند کشتی چند منظوره است. جلیل خبره، مدیرعامل شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: کشتیرانی جمهوری اسلامی درحالحاضر مشغول مذاکره با شرکت صدرا برای ساخت ۴فروند کشتی چند منظوره است که در صورت اتمام و نهایی شدن مذاکرات، قرارداد این شناورها امضا خواهد شد.
درحالحاضر ساخت ۳فروند کشتی نفتکش ۶۳هزار تنی به سفارش شرکت ملی نفتکش ایران، ۳فروند کشتی پشتیبانی سکو به سفارش شرکت نفت خزر و ۴فروند کشتی اقیانوسپیما برای یک شرکت آلمانی در این شرکت در حال انجام است که امیدواریم در موعدهای مقرر عملیات ساخت این کشتیها به اتمام برسد.
«خبره» در خصوص سفارشهای خارجی این شرکت اظهار داشت: تاکنون ساخت ۴فروند کشتی افراماکس از سوی ونزوئلا به این شرکت سفارش داده شده که تفاهمنامه آن امضا اما هنوز قراردادی در این خصوص منعقد نشده است.
وی گفت: علاوهبر این ساخت ۲فروند کشتی LPG، از سوی یک شرکت اروپایی نیز به صدرا واگذار شده که این سفارش هماکنون در مرحله عقد قرارداد است.
به گفته این مقام مسوول، در این راستا سفارش ساخت ۱۰فروند کشتی LPG نیز از سوی یک شرکت اروپایی به «صدرا» سفارش داده شده که ساخت آنها مشروط به تامین بار برای این شرکت اروپایی است.
خبره در این باره افزود: درحالحاضر قرارداد ساخت این کشتیها منعقد شده و در انتظار تامین بار برای کشتیهای فوق هستیم.
قرارداد ساخت یک نفتکش ۱۶۰هزار تنی با کرهجنوبی در همین حال قرارداد ساخت یک فروند کشتی نفتکش ۱۶۰هزار تنی سوئزماکس بین گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران شرکت کشتیسازی هیوندای کرهجنوبی امضا شد.
دکتر غلامحسین گلپرور با بیان این مطلب گفت: قرارداد ساخت یک فروند کشتی سوئزماکس ۱۶۰هزار تنی به ارزش ۸۰میلیون دلار بین کشتیرانی ایران و هند از شرکتهای تابعه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت کرهای هیوندای منعقد شد.
معاون بازرگانی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران درخصوص این استراتژی افزود: براساس این استراتژی جدید که از سال ۸۰ در کشتیرانی ایران و هند تعریف شد، علاوه بر فروش کشتیهای قدیمی و فرسوده خط کاری این شرکت به سمت فله و تانکر هدایت شد. وی درباره نتایج اجرای این سیاست گفت: با اجرای این استراتژی ظرفیت کشتیرانی ایران و هند از ۱۴۰هزار تن DWT به بیش از ۵۰۰هزار تن DWT، متوسط سن ناوگان از ۲۲ سال به زیر ۸ سال ارزش داراییهای آن شرکت از ۴۲میلیون دلار به ۳۰۰میلیون دلار در سال ۸۴ رسید.
ارسال نظر