در نیمه دوم سال صورت میگیرد
روند رو به رشد فروش و سودآوری ایرانخودرو دیزل
به گزارش بورس اوراق بهادار تهران این شرکت درآمد حاصل از فروش خود را ۱۳هزار و ۶۶۸میلیارد و ۹۸۱میلیون ریال پیشبینی کرده، که در هشتماه ابتدای سال توانست هفتهزار و ۳۳میلیارد و ۵۹۰میلیون ریال آن را محقق سازد.
میزان تولید و فروش شرکت نیز در دوره یادشده نسبت به سال قبل از رشد قابل ملاحظهای برخوردار است. به طوری که شرکت طی هشتماه اول سال نسبت به دوره مشابه سال قبل در تولید و فروش اتوبوس به ترتیب 91 و 44درصد رشد، در تولید و فروش مینیبوس و آمبولانس به ترتیب 93 و 61درصد رشد، در تولید و فروش کامیون سنگین 22 و 49درصد رشد و در تولید و فروش کامیون سبک و سواری 6 و 8 درصد رشد به همراه داشته است.
ایرانخودرو دیزل در گزارش شش ماه ابتدای سال خود به بورس توضیحاتی را ارائه کرده که عبارت است از: افزایش پیشبینی فروش به مبلغ یکهزار و ۲۵۲میلیارد ریال که این امر به دلیل ارائه مبلغ فروش به صورت ناخالص و احتساب مبلغ ۴۵۰میلیارد ریال سوبسید در فروش و هزینههای عملیاتی و افزایش مبلغ فروش به میزان حدود ۸۰ میلیارد ریال به دلیل پیشبینی افزایش تعداد تولید و فروش است.
از سویی، افزایش قیمت تمامشده به دلیل افزایش تعداد تولید بوده و تغییر در ترکیب تولید و فروش سبب افزایش نسبت سود ناویژه به فروش شده است.
همچنین افزایش هزینههای مالی و افزایش پیشبینی این هزینه برای سالجاری به دلیل سیاستهای اعمال شده بر بانکها و به دنبال آن توقف نسبی فعالیت اکثر شرکتهای لیزینگ بوده که علاوه بر تاخیر در ورود نقدینگی سبب عدم پوشش مناسب از فروش شرکت در نیمه اول سال شده است.
ایرانخودرو دیزل اعلام کرده است: با توجه به تمهیدات اندیشیده شده در نیمه دوم سال و انعقاد قرارداد با شرکتهای لیزینگ پیشبینی میشود تولید و فروش بودجهای محقق شود.
ایرانخودرو دیزل سود هر سهم سال مالی ۸۵ را با سرمایه ۹۷۲میلیارد ریال مبلغ یکهزار و ۱۰۰ریال پیشبینی کرده است.
این رقم در تاریخهای 6اردیبهشتماه، 16 و 29آبانماه 85 نیز همین میزان اعلام شده بود.
هیاتمدیره شرکت در نظر دارد تقسیم مبلغ ۹۷۲میلیارد ریال که به ازای هر سهم یکهزار ریال است را از سود قابل تقسیم سال مالی ۸۵ به مجمع عمومی عادی سالانه پیشنهاد کند.
در حال حاضر این شرکت با روند شتابانی در صدد تحقق سود پیشبینی شده سال 85 است و این موضوع با بررسی عملکرد سه ماهه، شش ماهه و هشت ماهه شرکت قابل ملاحظه است.
از سویی این شرکت با تولید موتور پایهگاز سوز به جمع برترین شرکتهای خودروساز تجاری جهان پیوست. کامیون ایرانی سهند، حاصل تلاش و تحقیقات متخصصان ایرانی بود که موتور گازسوز آن با توان ۳۰۰ اسب و استاندارد یورو ۲ در این شرکت طراحی و تولید شد.
ایرانخودرو دیزل با در اختیار داشتن 80درصد سهم بازار، رهبری شرکتهای خودروسازی سنگین و تجاری کشور را بر عهده دارد و با تولید موتورگاز سوز دیگر نیاز به واردات موتور گازسوز از خارج را رفع کرده است.
«سهند» از قسمتهای سختگیرانه شرکت «ایرتوف» آلمان سربلند بیرون آمده و پیمایش آن به گونهای طراحی شده که تا ۸۰۰ کیلومتر قابل افزایش است. به گفته مدیران این شرکت با بهرهگیری از فناوری تولید سمند، کامیونهای جدید ایرانخودرو دیزل با برند این شرکت طراحی و تولید خواهد شد.
ظرفیت تولید ایرانخودرو 25هزار دستگاه در سال است که این میزان در سال آینده با تشدید برنامههای تبصره 13 افزایش خواهد یافت.
ارسال نظر