فارس - دبیرکل بورس کالای کشاورزی گفت: اولین تالار استانی بورس کالای کشاورزی، امروز در شهر گرگان افتتاح می‌شود. احمد کبیری با بیان این مطلب گفت: با توجه به درخواست‌های موجود جهت ایجاد چند بورس کالایی در استان‌ها، سال گذشته شورای عالی بورس با افتتاح ۲ تالار در استان‌های گلستان و اصفهان موافقت کرد و روز چهارشنبه هفته جاری اولین تالار استانی بورس کالای کشاورزی افتتاح می‌شود.

وی افزود: به‌رغم بالا بودن درخواست‌های استانی، این انتخاب از سوی شورا، براساس ارزیابی عملکرد استان‌ها و میزان همکاری مدیران استانی صورت گرفت. دبیرکل بورس کالای کشاورزی اظهار داشت: تا پایان امسال دومین تالار بورس کالای کشاورزی در اصفهان افتتاح خواهد شد و ایجاد سایر تالارها که محل تالارهای برخی از آنها تهیه و آماده شده نیز مبتنی بر شرایط جدید این بورس (پس از ادغام) صورت می‌گیرد. وی در خصوص مزیت ایجاد این گونه تالارها گفت: با توجه به تولید خرد و پراکنده بودن کشاورزی و بازارهای سنتی کشور، ایجاد این تالارها به منزله سرپل ایجاد ارتباط بین بورس کالای کشاورزی با فعالان تولیدکننده و کشاورزان خواهد بود. کبیری گفت: پیش‌بینی ما این است که با ایجاد این بورس‌ها، موجبات افزایش حجم مبادلات در تالار تهران و امکان دسترسی فعالان استانی به بورس کالای کشاورزی فراهم شود.

سرنوشت شکر در بورس

عباس بنازاده، مدیر بازاریابی سازمان بورس کالای کشاورزی، در گفت‌‌وگو با ایلنا، گفت: محصول شکر در سال ۸۳ در بورس پذیرفته شد و معاملاتی هم بر روی این کالا در این سال صورت گرفت، اما پس از آن وزارت بازرگانی به دلیل این‌‏که براساس این قانون که هر کالایی که در سبد حمایتی باشد اگر وارد بورس شود، از سبد حمایتی خارج خواهد شد و شکر هم مثل گندم دارای یارانه بود، اجازه نداد که معاملات آن در بورس صورت گیرد، چون حالت رقابتی پیدا می‌‏کرد.وی ادامه داد: پس از آن در مرداد ۸۴ به دلیل آزاد شدن شکر، «میرکاظمی» وزیر بازرگانی، طی نامه‌‏ای به معاون اول رییس جمهور اعلام کرد که با توجه به این‌‏که شکر از سبد حمایتی دولت خارج شده، آن قسمت از شکری که آزاد است (نه آن قسمت از شکر که مشمول قانون یارانه و به صورت کوپنی است) شامل تولیدات داخلی که توسط دولت خریداری نشده و نیز وارد شده توسط واردکنندگان غیر مصرف‌‏کننده است، مکلف به عرضه کالای خود در بورس کالای کشاورزی شدند.

بنازاده، در ادامه افزود: این پیشنهادی بود که وزیر بازرگانی پس از آزاد شدن شکر برای معاون اول رییس جمهور فرستاد و پس از آن «دانش جعفری» وزیر امور اقتصاد و دارایی و «اسکندری» وزیر جهاد کشاورزی، نیز این امر را تایید کرده و در نهایتا شورای اقتصاد نیز آن را تصویب کرد.وی تصریح کرد: بورس کالای کشاورزی، یک بازار دولتی نیست، بلکه یک بازار خصوصی است و همان‌‏طوری که شکر در بازار آزاد خرید و فروش می‌‏شود، در این محل نیز می‌‏تواند مورد معامله قرار گیرد.