گروه بورس- همایون دارابی: بازار دادوستد سهام روز گذشته پس از آنکه با تردیدهای اولیه در مورد تصمیم شورای پول و اعتبار مبنی بر عدم کاهش سود تسهیلات بانکی مواجه شد، از روند رو به رشد قابل توجه بازماند. در بازار دیروز ۲۴ساعت پس از تصمیم شورای پول و اعتبار، برخی از مسوولان تردیدهایی را در مورد این تصمیم اعلام کردند که براساس آن به دلیل اصرار رییس‌جمهوری در مورد کاهش سود تسهیلات بانکی احتمالا تصمیم شورای پول و اعتبار با تردیدهایی در اجرا مواجه خواهد شد.

این اظهارنظرها در شرایطی صورت می‌گیرد که در مورد مساله خروج سیمان از سبد حمایتی نیز که موجب حرکت بازار شد، همچنان تردیدهایی ابراز می‌شود که آخرین نمونه آن یکشنبه شب گذشته توسط معاون وزیر بازرگانی ابراز شد.

در شرایط حاضر به نظر می‌رسد بازار سرمایه به طور ناخواسته درگیر تصمیمات ضد و نقیض و نامشخص مسوولان تصمیم‌گیر شده است. امری که به‌رغم طرح خوشبینانه برخی از مسائل مهم و ایجاد انگیزه در میان معامله در ادامه با بروز تردیدها و اظهارنظرهای ضد و نقیض زمینه‌ساز برخورد بازار با مشکلات جدی را فراهم می‌سازد.

در بازار دیروز معامله‌گران همچنین توجه ویژه‌ای را به نتایج اجلاس اولیه وزرای امور خارجه اروپا که پیش‌زمینه مذاکرات مهم

لاریجانی‌-‌ سولانا در پایان هفته جاری خواهد بود، معطوف کردند.

در معاملات دیروز گروه بانکداری و لیزینگ با وجود خبر عدم‌کاهش سود تسهیلات بانکی صدرنشین بازار بود، هر چند که با انتشار اظهارنظرهای اولیه مخالفان تصمیم شورای پول و اعتبار از تب و تاب این گروه کاسته شده و نمادهای بانکی عرضه‌های قابل‌ملاحظه‌ای را تجربه کردند. در این گروه بانک کارآفرین تحت‌تاثیر انتقال بلوک ۱۲میلیون سهمی بنیاد مستضعفان به هلدینگ مالی جدیدالتاسیس این بنیاد، دقایقی بدون صف خرید معامله شد. بنیاد مستضعفان چندی است با تشکیل شماری از شرکت‌های زیرمجموعه در حال انتقال سهام موجود در پرتفوی بنیاد به این شرکت‌ها است.

تحولات سهامداری بنیاد مستضعفان به ویژه در برخی از گروه‌های سهام که این بنیاد مالکیت درصد قابل ملاحظه‌ای از سهام شرکت‌های آن گروه - نظیر گروه قندی - را بر عهده دارد، از اهمیت بالایی برخوردار است. بانک‌ کارآفرین روز گذشته همچنین با شایعاتی مبنی بر احتمال افزایش EPS سال ۸۵ به ۶۸۰ ریال و همچنین

اعلام EPS ۹۰۰ ریالی برای سال ۸۶ و افزایش سرمایه ۳۰درصدی در آینده‌ای نزدیک مواجه است. در گروه لیزینگی، نماد لیزینگ ایران دیروز بازگشایی شد. این بازگشایی در شرایطی صورت گرفت که شرکت در آخرین گزارش خود عملکرد ۱۱ ماهه سال ۸۵ را گزارش کرده است.

در گروه فلزی روز گذشته پیش‌بینی رییس سازمان خصوصی‌سازی از تداوم رشد قیمت سهام فولاد‌مبارکه و توصیه وی به سهامداران جهت عدم فروش سهام خود راه به جایی نبرد و این سهم از روند رو به رشد باز ماند. (دنیای اقتصاد این پیش‌بینی یا علامت‌دهی را منتشر نکرد.)

در مجموع بازار دیروز، بازار متعادل و مرددی بود که در آن بازگشایی نماد برخی از شرکت‌ها از جمله پتروشیمی اراک افت ۲/۱۲ واحدی شاخص را به همراه آورد. در کنار پتروشیمی اراک دیروز نمادهای ریخته‌گری ایران، لیزینگ ایران، صنعتی بهشهر، سرمایه‌گذاری مسکن و موتوژن نیز بازگشایی شدند. دادوستد سهام دیروز بالغ بر ۱/۱۱میلیارد تومان بود. از ۱۱۹ نماد مورد معامله ۴۹ نماد با رشد قیمت و ۴۴ نماد با افت ارزش شدند.