پرسش و پاسخ
تحلیل بنیادی سرمایهگذاری خوارزمی
*درخواست از آقای جهان تیغ از طریق پست الکترونیک: لطفا تحلیلی از وضعیت بنیادی و ارزش سهام سرمایهگذاری خوارزمی ارائه کنید.
*درخواست از آقای جهان تیغ از طریق پست الکترونیک: لطفا تحلیلی از وضعیت بنیادی و ارزش سهام سرمایهگذاری خوارزمی ارائه کنید.
پاسخ: سرمایهگذاری خوارزمی با سرمایه ثبت شده 245 میلیارد تومان از جمله شرکتهای بزرگ تازه وارد به بازار فرابورس است. این شرکت عمدتا تحت مالکیت سرمایهگذاران خصوصی قرار دارد به نحوی که حدود 42 هزار نفر از کارکنان بانک صادرات بیش از 75 درصد مالکیت «خارزم» را در اختیار دارند.
فعالیت شرکت عمدتا در سرمایهگذاری متنوع در سهام بورسی و خارج بورسی متمرکز است که این سرمایهگذاریها در مجموع بهای تمام شده ای حدود ۴۳۰ میلیارد تومان دارند. براساس آخرین گزارش صورت وضعیت پرتفولیو، ارزش روز سبد سهام بورسی شرکت در تاریخ ۳۱ فروردین ۹۰ (۳۱۱ میلیارد تومان) از بهای تمام شده سرمایهگذاریهای خارج بورسی (۲۹۸ میلیارد تومان) پیشی گرفته است. برای ارزشگذاری، مطابق روش معمول شرکتهای سرمایهگذاری، باید خالص ارزش داراییها (NAV) برآورد شود.
از آنجا که حدود نیمی از سرمایهگذاریهای «خارزم» در خارج از بورس متمرکز است، ارزشگذاری این بخش از اهمیت زیادی برخوردار است. در جدول شماره یک، ارزشگذاری داراییهای خارج بورسی بر اساس یک سناریوی تحلیلی انجام شده است (ارقام به میلیارد ریال).
همانطور که ارقام جدول شماره یک نشان میدهند، بیش از نیمی از سرمایهگذاریهای خارج بورسی شرکت در سهام بانک پاسارگاد (بهای تمام شده هر سهم ۶۱۴ ریال)، سرمایهگذاری پارس آریان (بهای تمام شده هر سهم ۵۷۶ ریال) و توسعه مدیریت سرمایه خوارزمی (بهای تمام شده هر سهم ۱۰۰۰ ریال) متمرکز شده است. برای ارزشگذاری دو سهم پارس آریان و بانک پاسارگاد قیمت ۲۰۴۰ ریال به ازای هر سهم که اخیرا در فرابورس مورد استقبال پذیرهنویسان در افزایش سرمایه قرار گرفت، مبنا قرار داده شده است. همچنین شرکت توسعه مدیریت سرمایه خوارزمی نیز در حال حاضر حدود ۷/۱ درصد از مالکیت بانک پاسارگاد و ۵ درصد پارس آریان پس از افزایش سرمایه را در اختیار دارد.
با در نظر گرفتن ارزش روز 2040 ریالی برای سهام مزبور، ارزشگذاری مدیریت سرمایه خوارزمی انجام شده است. شایان ذکر است برای مابقی داراییهای خارج بورسی شرکت (که عمدتا به سهام توسعه ساختمانی خوارزمی، سرمایهگذاری آذر و زرین پرشیا اختصاص دارد) با توجه به سرمایهگذاریهای جدید در زمین و ساختمان (که در مقطع کنونی مازاد ارزش قابل ملاحظه ای نسبت به بهای تمام شده ندارد) و نیز وضعیت صنعت سیمان (در مورد سرمایهگذاری آذر) با رعایت جانب احتیاط، هیچ گونه ارزش افزوده ای در نظر گرفته نشده است.
حال با توجه به ارزشگذاری سهام خارج بورسی میتوان به برآورد خالص ارزش داراییها پرداخت. نتیجه محاسبات مربوطه را در جدول شماره دو مشاهده میکنید.
در خصوص ارقام جدول شماره دو باید به چند نکته توجه داشت:
۱- رقم حقوق صاحبان سهام و مازاد ارزش بازار سرمایهگذاریهای بورسی از اطلاعات و صورتهای مالی ۹ ماهه در پایان سال گذشته استخراج شده است.
2- بر اساس اعلام مدیر عامل در جلسه معارفه، شرکت برنامه افزایش سرمایه 59 درصدی تا سطح 390 میلیارد تومان را در دستور کار دارد که این اقدام همزمان با ورود به فرابورس اجرایی خواهد شد. باید توجه داشت محاسبه فوق بر اساس سرمایه 2450 میلیارد ریالی انجام شده و در صورت لحاظ کردن سرمایه جدید، NAV خوارزمی به ازای هر سهم معادل 2110 ریال به دست میآید. البته در قیمتگذاری سهم باید نسبت میانگین کنونی P/NAV=0/8 در شرکتهای سرمایهگذاری بورس را نیز مد نظر داشت که بیانگر کمتر بودن 20 درصدی قیمت سهام این شرکتها به طور متوسط از خالص ارزش داراییها است.
۳- سرمایهگذاری خوارزمی پیشبینی درآمد هر سهم برای سال مالی منتهی به ۳۱ خرداد ۹۰ پس از افزایش سرمایه را ۲۲۴ ریال اعلام کرده است. باید در نظر داشت براساس برنامهریزی انجام شده، افزایش سرمایه شرکت تا زمان برگزاری مجمع عمومی سالانه به ثبت خواهد رسید بنابراین به حق تقدمهای ایجاد شده سود تعلق خواهد گرفت. با توجه به ترکیب سهامداری سرمایهگذاری خوارزمی و ارزش بازار قابل ملاحظه سرمایهگذاریهای شرکت، انتظار میرود «خارزم» به یکی از سهام نقد شونده و پر گردش بازار نو پای فرابورس تبدیل شود.
Shahriary_sh@yahoo.com
ارسال نظر