گروه بورس - مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری البرز در آستانه ورود سبحان‌دارو به فرابورس ضمن تشریح آخرین وضعیت این شرکت از متوسط رشد ۴۱ درصدی سود خالص سبحان دارو طی ۵ سال گذشته خبر داد. دکتر جمشیدی با اشاره به عرضه اولیه ۱۰ درصدی سهام سبحان‌دارو گفت: شرکت سبحان‌دارو یکی از پربازده‌ترین شرکت‌های زیرمجموعه سرمایه‌گذاری البرز است که به طور متوسط ۱۵ درصد از سود سالانه «والبر» از محل فعالیت این شرکت تامین می‌شود. این در حالی است که ویژگی‌های خاص در تولیدات شرکت، وجه تمایز ارزشگذاری سبحان‌دارو به شمار می‌رود. وی خاطرنشان کرد: سبد تولیدی سبحان دارو شامل ۹۴ نوع محصول است که شرکت در ۳۱ محصول جایگاه اول را در بین تولیدکنندگان از لحاظ حجم فروش دارا است.

دکتر جمشیدی خاطرنشان کرد: در حالی با روند افزایش متوسط ۲۳ درصدی در ۵ سال گذشته، توانستیم طی سال ۸۸ به رقم ۳۸۱ میلیارد و ۵۳۱ میلیون ریال درآمد حاصل از فروش دست یابیم که همواره بازنگری در محصولات تولیدی با توجه به ظرفیت‌ها و تمرکز بر محصولات با حاشیه سود بالا در دست کار سبحان‌دارو قرار داشته است.

دکتر جمشیدی با اشاره به جایگاه سبحان‌دارو در صنعت دارویی تصریح کرد: طی سال‌های ۸۷ و ۸۸ شرکت سبحان‌دارو توانسته است از نظر رشد سود عملیاتی در میان ۵ شرکت برتر دارویی بورسی، از نظر پایین بودن دوره وصول مطالبات در بین سه شرکت برتر دارویی بورس، از نظر پایین بودن نسبت هزینه مالی به فروش بهترین شرکت دارویی بورسی و از نظر حاشیه سود عملیاتی در میان سه شرکت برتر بورسی قرار گیرد.

مدیرعامل سرمایه‌گذاری البرز ادامه داد: در بودجه امسال، فروش شرکت مبلغ ۴۳۲ میلیارد و ۵۳۵ میلیون ریال پیش‌بینی شده است که بر این اساس سود خالص شرکت به رقم ۱۳۰ میلیارد و ۶ میلیون ریال خواهد رسید. بر این اساس با در نظر گرفتن سرمایه ۶۰ میلیارد ریالی سود هر سهم ۲۱۷ تومان پیش‌بینی شده است. دکتر جمشیدی خاطرنشان کرد: سبحان‌دارو برنامه افزایش سرمایه به میزان ۲۵ درصد را در دستور کار دارد تا سرمایه شرکت به ۷۵ میلیارد ریال افزایش یابد، ضمن اینکه چشم‌انداز ۵ ساله شرکت تحقق سود خالص به میزان ۲۴۳ میلیارد و ۶۱۵ میلیون ریال در سال ۱۳۹۳ است. وی همچنین اهداف ترسیم شده ۵ ساله سبحان‌دارو را مورد توجه قرار داد و گفت: افزایش فروش به مبلغ ۷۵۶ میلیارد ریال، رشد ۸۳ درصدی سود خالص و افزایش تعداد محصولات شرکت از دیگر برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته‌اند تا جایی که در پایان برنامه پنج ساله، تعداد محصولات شرکت از ۹۴ محصول کنونی به ۱۴۰ محصول افزایش یابد.

دکتر جمشیدی در بخش دیگری از سخنان خود به اهداف سرمایه‌گذاری البرز در واگذاری سهام سبحان‌دارو پرداخت و ادامه داد: تامین نقدینگی برای تکمیل پروژه‌های در دست اجرای سرمایه‌گذاری البرز در جهت تولید محصولات جدید از جمله ماده اولیه پنی‌سیلین و تولید داروهای هورمونی با مشارکت شرکت‌های خارجی، اولین هدفی است که از واگذاری سبحان‌دارو دنبال می‌کنیم. ضمن اینکه برنامه «والبر» بورسی کردن سایر شرکت‌های غیربورسی زیرمجموعه است.

دکتر جمشیدی استفاده از مزایای بورس شامل استفاده از معافیت‌ مالیاتی ۵ تا ۱۰ درصدی را انگیزه دیگر سهامدار عمده سبحان‌دارو برشمرد و گفت: از سوی دیگر ورود شرکت به بازار سرمایه کشور موجب کسب اعتبار در میان رقبا خواهد شد؛ چراکه شرکت‌ها را به سمت شفافیت و ساختار مالی مناسب سوق می‌دهد که برای تامین‌کنندگان و رقبای داخلی و خارجی بسیار مهم است.

وی تاکید کرد: کارگزار مشاور عرضه سهام سبحان‌دارو با توجه به خصوصیات منحصربه‌فرد این شرکت که نبود بند حسابرسی، حداقل بدهی و برخورداری از ساختار مالی مناسب از جمله آن است، برآورد ۱۸۰۰ تومانی را از قیمت عرضه اولیه داده است. این در حالی است که با استناد به روند سودآوری شرکت، می‌توان قیمت‌های بالاتری را برای سبحان‌دارو متصور شد. مدیرعامل سرمایه‌گذاری البرز با اشاره به ترکیب سهامداری سبحان‌دارو خاطرنشان کرد: با توجه به سهم ۶۵ درصدی گروه دارویی سبحان و سهم ۳۵ درصدی «والبر» در سهام این شرکت از یک سو و مالکیت «والبر» در گروه دارویی سبحان که بیشترین میزان سهام را در سبحان‌دارو در اختیار دارد؛ پیش‌بینی می‌کنیم فروش سهام سبحان‌دارو تعدیل مثبت مناسبی را در EPS این دو شرکت داشته باشد. وی افزود: برآورد ما تعدیل مثبت ۲۰ تومانی سود گروه دارویی سبحان است. این در حالی است که با توجه به میزان سود تقسیم‌شده آن، به احتمال زیاد «والبر» نیز در حدود ۷ تومان تعدیل مثبت خواهد داشت.

دکتر جمشیدی در پایان درخصوص روند عرضه سبحان‌دارو گفت: برنامه‌ریزی ما برای عرضه ۱۰ درصدی از سهام این شرکت است، اما با توجه به کشش بازار و تقاضای موجود، سهامدار عمده برای عرضه‌های بعدی تصمیم‌گیری خواهد کرد.