ورود اوراق «کشاورزی»
در ابتدای معاملات روز گذشته صف فروشی برای سهام بیمه دی تشکیل شد که این صف در جریان معاملات جمعآوری شد و به دنبال آن ۱۰ میلیون و ۳۴۷ هزار سهم «ودی» به ارزش ۲۱ میلیارد و ۹۶۴ میلیون ریال مورد دادوستد قرار گرفت و در نتیجه این نماد به عنوان پرمعاملهترین و باارزشترین سهم بازار شناخته شد.
از سوی دیگر هر سهم این شرکت با 1/3 درصد کاهش قیمت به نرخ دو هزار و 123 ریال رسید.
از سوی دیگر روز گذشته صف فروش گواهی تسهیلات بانک مسکن همچنان پابرجا ماند و به دو هزار و ۶۰۰ برگه رسید. همچنین هر برگه گواهی یادشده در این بازار با ۵ درصد افت قیمت به نرخ ۷۶۷ هزار و ۸۶۸ ریال معامله شد که در مجموع یک هزار و ۴۹۸ برگه، ارزشی معادل یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون ریال روانه بازار کرد.
در بازار OTC روز گذشته شرکتهای کویرتایر، تجارت الکترونیک پارسیان و مرجانکار هر کدام به ترتیب 87/1 درصد، 13/2 درصد و 28/3 درصد کاهش قیمت را تجربه کردند که به غیر از نماد معاملاتی «رپارس» دو شرکت دیگر ارزش ناچیزی را به معاملات خود اختصاص دادند و در مجموع تنها 43 میلیون ریال روانه بازار کردند.
این در حالی است که ارزش معاملات تجارت الکترونیک پارسیان در این بازار به رقم ۱۶ میلیارد و ۹۰۸ میلیون ریال رسید که این رقم ناشی از معامله بیش از یک میلیون و ۵۸۹ هزار سهم «رپارس» در میان سهامداران فرابورسی بود.
از سوی دیگر روز گذشته شرکتهای لیزینگ ایرانیان با 39/1 درصد و عمران و توسعه شاهد با 4 صدم درصد افزایش قیمت به کار خود پایان دادند و به ترتیب در قیمت یک هزار و 829 ریال و دو هزار و 816 ریال معامله شدند.
از سوی دیگر روز گذشته در بازار اوراق مشارکت فرابورس نیز گواهی سپرده بانک کشاورزی در بازار مورد معامله قرار گرفت. در این روز ۲۱ هزار و ۵۴۰ عدد از گواهی یادشده به قیمت هر برگه ۱۰۰ ریال در بازار دادوستد شد و ارزش معاملات آن به رقم ۲۱ میلیارد و ۵۴۰ میلیون ریال رسید.
یادآور میشود این اوراق با نرخ سود سالانه 15 درصد بوده و نرخ بازخرید قبل از سررسید آن نیز همان 15 درصد در نظر گرفته شده است.
فروش بلوک «رپارس»
از سوی دیگر روز گذشته بلوک 10 درصدی از سهام شرکت تجارت الکترونیک پارسیان در بازار اول فرابورس به فروش رفت.
در این روز تعداد ۲۰ میلیون و ۶۰۰ هزار سهم «رپارس» به قیمت هر سهم ۱۳ هزار ریال توسط شرکت ساختمانی پارسیان عرضه شد که کل سهام ۱۰ درصدی مزبور به ارزش ۲۶۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال به فروش رفت.
خبرهای اولیه حاکی از آن است که بانک تجارت بلوک یادشده را خریداری کرده است و با احتساب 4 درصد سهامی که از قبل داشته، در حال حاضر 14 درصد از سهام تجارت الکترونیک پارسیان را در اختیار دارد و در نتیجه با افزایش درصد مالکیت در این شرکت میتواند یک کرسی در هیاتمدیره «رپارس» را از آن خود کند.
عرضه بلوکی سهام «پتروشیمی ایلام»
از سوی دیگر سازمان خصوصیسازی در نظر دارد 49 درصد از سهام شرکت پتروشیمی ایلام را به صورت بلوکی از طریق عرضه در بازار سوم فرابورس به فروش برساند. بر این اساس تعداد 588 میلیون سهم شرکت پتروشیمی ایلام، شامل 558 هزار و 600 سهم و تعداد 29 میلیون و 400 هزار سهم ترجیحی، معادل 49 درصد از کل سهام شرکت به قیمت پایه هر سهم یک هزار و 126 ریال در تاریخ 24 آبانماه 89 در بازار سوم فرابورس عرضه خواهد شد.
این عرضه به صورت یکجا و نقد یا نقد و اقساط بوده و قیمت پایه کل سهام قابلواگذاری مبلغ ۶۶۲ میلیارد و ۸۸ میلیون ریال در نظر گرفته شده است.
شایانذکر است، شرکت پتروشیمی ایلام در زمینه احداث، راهاندازی، بهرهبرداری کارخانجات صنعتی به منظور تولید، بازاریابی و فروش مواد شیمیایی و پتروشیمی فعالیت دارد. همچنین شرکت ملی صنایع پتروشیمی با داشتن 49 درصد از سهام پتروشیمی ایلام، به عنوان بزرگترین سهامدار این شرکت شناخته شده است. از سوی دیگر شرکتهای سرمایهگذاری تامین اجتماعی، سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری و سرمایهگذاری سرآمد توسعه صنایع بهشهر دیگر سهامداران عمده این شرکت هستند که هر کدام 17 درصد از سهام مزبور را در اختیار دارند.
ارسال نظر