تغییر روند بازار

گروه بورس - همایون دارابی: بازار داد و ستد سهام روز گذشته در آستانه فرارسیدن ماه مبارک رمضان رفتاری متفاوت از گذشته خود به نمایش گذاشت و ۷/۱۶۶ واحد رشد شاخص را تجربه کرد. برخی از کارشناسان بازار دور شدن بازار از رفتاری‌های سنتی (از جمله الگوهای صعود و افول تاریخی) را به عنوان یکی از نشانه‌های دور شدن کارآیی بازار سرمایه از کارآیی ضعیف گذشته و نزدیک شدن آن به کارآیی نیمه قوی ارزیابی می‌کنند. از نظر این گروه از کارشناسان بازار سهام علی رغم توقف عرضه‌های اولیه در آن و چالش عدم ورود شرکت‌های بخش خصوصی به این بازار، در حال تعمیق شرایط بنیادی خود است که این امر می‌تواند جایگاه بازار سهام در کل اقتصاد کشور را ارتقا دهد و قابل اتکا کند.

در بازار سهام دیروز معامله‌گران در شرایطی فعالیت خود را شروع کردند که در تحولات سیاسی سخنان دکتر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در مورد آمادگی کشورمان برای مذاکره با ایالات متحده آمریکا به عنوان یک تحول جدی در مسائل سیاسی ارزیابی شده و از سوی کارشناسان به عنوان نشانه‌ای برای کاهش تنش‌ها تلقی می‌شود. در همین حال پایان مسائل مربوط به ابلاغ قوانین از سوی رییس مجلس شورای اسلامی به جای ریاست جمهوری و آغاز ابلاغ قوانین توسط دکتر احمدی‌نژاد نیز آرامشی را در مسائل داخلی به همراه خواهد آورد. در مسائل اقتصادی اما هنوز ابهاماتی در مورد مسائل ارزی کشور به خصوص احتمال اتخاذ تصمیماتی برای جلوگیری از کاهش میزان ارز وجود دارد. اعلام توقف واردات خودرو و همچنین احتمال افزایش تعرفه واردات رسمی کالاهای لوکس به عنوان نشانه‌ای از اتخاذ تصمیمات برای مدیریت بازار ارز کشور ارزیابی می‌شود. در همین حال اگرچه برخی خبرها از افزایش بهای حامل‌های انرژی در ماه‌های آینده خبر می‌دهد، اما اظهار نظرهایی در مورد افزایش برخی حامل‌ها و عدم افزایش شماری از حامل‌های انرژی نیز مطرح شده است. در این فضا البته تغییر نرخ ارز نیز یک موضوع قابل اتکا به شمار می‌رود. تغییر سیاست‌های ارزی از جمله تاثیر گذار ترین سیاست‌ها بر عملکرد شرکت‌های صنعتی به شمار می‌رود.

در بازار دیروز ثبات بازارهای جهانی به تقویت قیمت سهام وابسته منجر شد.در این شرایط نمادهایی نظیر مبارکه که در روز دوشنبه به دلیل قیمت‌های کمتر از حد انتظار بورس فلزات توقف قیمتی را تجربه کرده بودند.

در گروه فلزی - معدنی دیروز رییس هیات عامل ایمیدرو تغییر کرد .با بازنشستگی هراتی نیک، پلارک مدیرعامل تهیه و تولید مواد معدنی جانشین وی شد.

در گروه فلزی دیروز خبرگزاری‌ها از واگذاری اجرایی فاز دوم خط لوله صلح به قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص) خبر دادند.

در گروه پتروشیمی پس از دو هفته از وقوع آتش‌سوزی در پتروشیمی خارک، عدم ارائه گزارش این مجتمع سبب نگرانی سرمایه‌گذاران این شرکت شده است. برخی خبرهای منتشره میزان خسارت وارده به این مجتمع را سنگین ارزیابی می‌کنند.

در گروه تجهیزاتی معامله‌گران سرانجام پس از مدت‌ها انتشار شایعات، شاهد تغییر مدیرعامل صدرا بودند.

در گروه شیمیایی دو شرکت تولی پرس و ایران دارو با دریافت مجوز افزایش سرمایه به زودی افزایش سرمایه خود را اعلام خواهند کرد.

در نماد مخابرات دیروز معامله‌گران تشکیل صف خرید را تجربه کردند. این صف خرید در شرایطی صورت می‌گیرد که سازمان تنظیم مقررات خواهان توقف واگذاری سیم‌کارت‌های ایرانسل به دلیل پرشدن سقف پروانه این شرکت شده است.

در گروه خودرویی رشد تولیدات ایران خودرو همچنان ادامه دارد و این شرکت تا میانه مرداد ماه توانسته است نرخ رشد ۲۵درصدی را در تولیدات خود شاهد باشد.

در مجموع بازار دیروز بازاری مثبت بود که توانست با ۷۵/۱۶۶ واحد رشد، شاخص را به ۱۶ هزار و ۸۴۱ واحد برساند. ارزش معاملات نیز به ۵۴ میلیارد تومان بالغ شد که ۲۴/۹ درصد آن را معامله ۹/۱۱ میلیارد تومان سهام مپنا تشکیل می‌داد.

از ۲۳۹ نمادی که دیروز به روی تابلو رفتند سهامداران ۱۷۰ نماد با خوشحالی معاملات را به پایان رساندند.