صورت وضعیت پرتفوی خرداد ماه ۶ شرکت منتشر شد
گروه بورس- صورت وضعیت پرتفوی خردادماه ۶ شرکت منتشر شد. براساس اطلاعات منتشره از سوی سازمان بورس، گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو، «ونیرو»، سرمایهگذاری پارس توشه، سرمایهگذاری بهمن، «ومعادن» و گروه صنایع بهشهر اطلاعات خرداد ماه خود را منتشر کردند. رشد ارزش بازار «وصنا»
بر این اساس ارزش بازار جمع سرمایهگذاریهای «وصنا» در پایان خرداد ماه با ۴۹میلیاردریال افزایش به مبلغ یکهزار و ۲۷۶میلیارد و ۴۳۸میلیونریال رسید.
این در حالی است که این شرکت ۲۸درصد پرتفوی خود را در گروه غذایی، ۶درصد را در گروه استخراج کانههای فلزی، ۷درصد را در گروه فلزات اساسی و ۳۸درصد را در گروه واسطهگریهای مالی متمرکز کرده بود.
همچنین مبلغ ۴۰میلیاردریال بابت ذخیره کاهش ارزش سرمایهگذاریها منظور کرده است.از سوی دیگر «وصنا» ماه گذشته از فروش سهام ۷۹۸میلیونریال سود شناسایی کرده است.به این ترتیب که بخشی از سهام صنعتی بهشهر را با ۳۰۷میلیونریال، سهام داروسازی فارابی را با ۲۹۵میلیونریال و سهم هلدینگ غدیر را با ۲۶۷میلیونریال سود فروخت.
از سوی دیگر «وصنا» برای تحصیل سهام جدید مبلغ ۱۰۸میلیارد و ۷۴۹میلیونریال پرداخت که بیشترین مبلغ برای خرید سهام بانک اقتصاد نوین به مبلغ ۹۳میلیارد و ۷۴۲میلیونریال بود.
سود «وبهمن» از واگذاریها
سرمایهگذاری بهمن ماه گذشته از فروش سهام مبلغ یکمیلیارد و ۶۲۴میلیونریال سود کسب کرد.
«وبهمن» بیشترین سود را از فروش بانک ملت و سرمایهگذاری بانک ملی داشت. به این ترتیب ارزش بازار جمع سرمایهگذاری در سهام «وبهمن» با خروج از این دو شرکت به یکهزار و ۵۹میلیارد و ۱۰۲میلیونریال رسید.
این درحالی است که سهام شرکت سرمایهگذاری یمین را بدون سود فروخت.
همچنین «وبهمن» برای تحصیل سهام شرکتهای گل گهر و کارخانجات داروپخش مبلغ سهمیلیارد و ۸۵۳میلیونریال پرداخت کرد. صورت وضعیت پرتفوی سرمایهگذاری بهمن طی خرداد ماه شامل ۱۱درصد فراوردههای غذایی، ۹درصد محصولات شیمیایی، ۷درصد کانی غیر فلزی، ۱۹درصد فلزلت اساسی، ۱۷درصد خودرو و ۲۱درصد واسطهگریهای مالی بود.
رشد پرتفوی «ومعادن»
ارزش بازار پایان خرداد ماه جمع سرمایهگذاری در سهام سرمایهگذاری معادن و فلزات در مقایسه با بهای تمام شده ابتدای دوره معادل ۱۳۴درصد افزایش نشان میدهد. «ومعادن» خرداد امسال سهام ۱۰ شرکت بورسی را در پرتفوی خود داشت که ارزش بازار این سهام به ۱۳هزار و ۸۱۱میلیارد و ۹۳۷میلیونریال رسید. این در حالی است که ۲۵درصد پرتفوی «ومعادن» درگروه استخراج کانههای فلزی و ۷۲درصد آن در فلزات اساسی متمرکز شده است.این در حالی است که «ومعادن» ماه گذشته بابت تحصیل سهام جدید مبلغ ۵۵۱میلیارد و ۸۱۹میلیونریال پرداخت کرد.
از سوی دیگر «ومعادن» با واگذاری سهام گل گهر به ۱۷۳۴میلیونریال سود رسید.
پرتفوی جدید «خگستر» منتشر شد
گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو ماه گذشته خریدار و فروشنده بود.بر این اساس این شرکت خرداد ماه امسال برای تحصیل سهام ۱۰ شرکت بورسی مبلغ ۱۹میلیارد و ۴۸۳میلیونریال پرداخت کرد. این در حالی است که «خگستر» بیشترین مبلغ را برای تحصیل سهام الکتریک خودرو شرق به مبلغ ۱۹میلیارد و ۴۸۳میلیونریال پرداخت کرد.
از سوی دیگر این شرکت با واگذاری سهام به ۳۷۸میلیونریال سود رسید و بیشترین سود را به مبلغ ۲۵۰میلیونریال از فروش سهام سرمایهگذاری رنا داشت.بر این اساس ارزش بازار پرتفوی «خگستر» در پایان خرداد ماه که ناشی از سرمایهگذاری در ۱۶ شرکت بورسی بود، مبلغ ۲۱۱۴میلیارد و ۹۵۲میلیونریال اعلام شده که در مقایسه با بهای تمام شده ابتدای دوره شاهد ۴۸درصد رشد بوده است.
خروج «ونیرو» از «سامان گستر»
شرکت سرمایهگذاری نیرو سهام سامانگستر اصفهان را از پرتفوی خود خارج کرد.
بر اساس اطلاعیه سازمان بورس و اوراق بهادار، «ونیرو» از واگذاری سهام یاد شده معادل ۵۰میلیون ریال زیان شناسایی کرد. سرمایهگذاری نیرو در ماه گذشته با کاهش ۱۹۱میلیون ریالی ارزش بازار مواجه بود. این شرکت ۱۸درصد از سبد سهام خود را در گروه ماشینآلات و تجهیزات متمرکز کرده است.
شرکتهای خارج بورسی این گروه فعال است. همچنین سهام شرکتهای بورسی مانند سیمان شمال، بهپاک، محورسازان ایران خودرو، نصیر ماشین، رادیاتور ایران، صنایع لاستیک کرمان و سامان گستر اصفهان در سبد سهام «ونیرو» جای دارند.
رشد ۱۸۷درصدی ارزش بازار «وتوشه»
شرکت سرمایهگذاری پارس توشه طی ماه گذشته با رشد ۱۸۷ درصدی ارزش بازار نسبت به بهای تمام شده مواجه شد.
بر اساس اطلاعیه سازمان بورس و اوراق بهادار، پارس توشه در ماه گذشته با رشد ۶/۷۵میلیارد ریالی ارزش بازار پرتفوی خود مواجه بود. پارس توشه بیش از ۳۲درصد از پرتفوی خود را به اوراق مشارکت و سپردههای بانکی اختصاص داده است.
«وتوشه» در همین مدت سهم شرکتهای لیزینگ خودرو غدیر، پتروشیمی اراک، بانک اقتصاد نوین، صنعتی بهشهر، سیمان هرمزگان، سرمایهگذاری گروه صنعتی رنا، بازرگانی پارس شید، فولاد مبارکه، سپردههای بانکی، بانک کارآفرین و مالی و اعتباری سینا را تحصیل کرد.
بهای تمام شده بخش بورسی سهام تحصیل شده معادل ۹/۹میلیارد ریال و بهای تمام شده خارج از بورس برابر ۳/۱۴میلیارد ریال اعلام شده است.
از سوی دیگر «وتوشه» با واگذاری سهام کالسیمین، بانک اقتصاد نوین و چادرملو مبلغ ۸۹میلیون ریال زیان شناسایی کرد. مبلغ واگذاری معادل یکمیلیارد و ۳۰میلیون ریال بود.
ارسال نظر